|
|
|
... elkeverjük a feloldott zselatinnal. Kb. 3 evőkanál joghurttal kikeverjük, az ízesített joghurthoz adjuk és dermedésig hűtőbe tesszük.
3. A tejszínt felverjük, és a habot a joghurtkrémbe forgatjuk. Óvatosan beleforgatunk 25 dkg málnát, majd egyenletesen a tortalapra simítjuk. Egy órára a hűtőbe tesszük.
4. A maradék málnát felfőzzük a maradék cukorral. Ha kihűlt, átszűrjü... |
2010-06-23 18:18:06 |
|
|
|
|
|
|
... a megpucolt, és finom lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát.
3. A fehérjéket kemény habbá verjük.
4. A darált mandulához adjuk a fahéjat.
5. A tojásos masszához forgatjuk több részletben a kemény tojáshabot, a mandulával felváltva.
6. Kivajazott, 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát.
7. Előmelegített sütőben, 160 fokon (légke... |
|
2010-06-23 18:08:31 |
|
|
|
|
|
|
... a cukorral fehéredésig keverjük, majd a citromlével és a vaníliás cukorral ízesítjük, a tejföllel és a krémsajttal simára keverjük.
3. A fehérjét kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk, a tésztára öntjük.
4. Alufóliával betakarjuk és előmelegített sütőben 1 óra 10 percig sütjük.
5. A sütőt elzárjuk, levesszük a fóliát és zárt sütőben hűtjük ki.
6. ... |
2010-06-23 17:30:43 |
|
|
|
|
|
|
...
elkészítés
1. A kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a husit. Fehéredésig forgatjuk benne, majd hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük vízzel. A pirospaprikát és a maradék fokhagymát csak a végén tesszük bele.
2. A zöldborsót sós vízben megfőzzük. Lehet dinsz... |
|
2010-06-23 14:41:05 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgákat hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk.
3. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a... |
|
2010-06-23 12:25:19 |
|
|
|
|
|
|
... teszünk.
4. A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk, és a korongok tetejére átlósan rátesszük.
5. Kb. 180 C foko... |
2010-06-22 20:00:34 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evokanál liszttel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket lisztbe, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Bő olajban sültjük ki. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Tálaláskor a tányéron tejföllel megkenjük. Reszelt sajttal meg... |
2010-06-22 19:41:03 |
|
|
|
|
|
|
... kipargatott belsejével, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Ezután a liszthez szórjuk a darált mákot, a sütőport, meg az őrölt fahéjat, és fakanállal a cukros-tojásos-vajas elegybe forgatjuk. A masszára reszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a tejet, meg a lecsöpögtetett meggybefőtett, és mindezt néhány mozdulattal elkeverjük. A kész tésztát kiadagoljuk a muffintepsi horpad... |
2010-06-22 17:12:28 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk.
6. A tészták üregébe töltjük és össz... |
2010-06-21 20:00:18 |
|
|
|
|
|
|
... dió
tálaláshoz
* méz és pörkölt dió ízlés szerint
elkészítés
1. A parféhoz a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot.
2. A tejszínhabba forgatjuk a mézet.
3. A tejszínhab felét egy fedeles dobozba simítjuk, megszórjuk az őrölt vagy durvára vágott dióval, erre simítjuk a mézes tejszínhab másik felét, ... |
2010-06-21 19:24:39 |
|
|
|
|