|
|
|
... elpusztult, de elhullott állatokat temettek köré egy helyi történet szerint, és így túlélte az idők pusztító hatását, és több száz éve áll. Erre a síri kussban valami fulladó hangot hallunk. Forgatjuk a fejünket. A hang erősödik. Sőt, átcsap valami halálon túli, hörgéssel vegyes sípolásba. Mintha valakinek hiányozna a fél tüdeje, és minden levegővételbe félig belehalna. Balra csap... |
2007-06-12 22:51:36 |
|
|
|
|
|
|
... borsozom
- az edényt vékonyan kivajazzuk, kibéleljük baconnal, úgy hogy a tetején túlloógjon és rá lehessen hajtani később
- a húst lisztbe, felvert tojásba és reszeltsajtba forgatjuk
- egy sort az edénybe rakunk, erre sonkát teszünk és így tovább, a tetejére hús kerüljön
- a tetejét tejföllel megkenjük és a bacon szeleteket ráhajtjuk
Kb. 1 óra közep... |
|
2007-06-10 16:29:28 |
|
|
|
|
|
|
... (búzatöret)
mentalevél
korianderág
ELKÉSZÍTÉS
A csillagánizsokat öt darabra törjük. Az olajat, a citromlét, az ánizsdarabokat, a koriandert, és a borsot összekeverjük, ebbe a mártásba forgatjuk a fokhagymával bedörzsölt húst. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben háromszor-négyszer megfordítjuk. Lecsöpögtetjük, és a fele... |
2007-06-06 22:32:40 |
|
|
|
|
|
|
... ek. citromlé, só, őrölt bors, porcukor.
1. A húst lehártyázzuk, felszeleteljük, kiverjük. Sózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk, tehát: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranysárgára sütjük.
2. A kiflikrumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd megpucoljuk, és karikára vágjuk. A lila hagymát is felkarikázzuk.
3. A majonézt összeke... |
|
2007-06-03 00:36:16 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. A masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk.
SAJ... |
|
2007-05-30 20:07:03 |
|
|
|
|
|
|
... gnocchit, Mélyebb serpenyőben felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a borban elkevert keményítőt, sózzuk, borsozzuk, éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc).... |
2007-05-29 00:35:52 |
|
|
|
|
|
|
... 1 tojás sárgája.
Elkészítése:
1-2 napra beáztatjuk a szeletekre vágott csirkemellet sós, fokhagymás tejbe. Lecsöpögtetjük a húst, majd sós, fekete borsos lisztbe forgatjuk és kevés forró olajon hirtelen (!) pirosra sütjük. Nem szabad lassan átsütni, mert száraz lesz. Ha kész a csirke, egy tűzálló tálba vagy tepsibe 2 rétegben lerakjuk. Egy pici (1 evőkanál) l... |
2007-05-19 00:35:50 |
|
|
|
|
|
|
... tejfölt a maradék paprikamasszával, a zsemlemorzsát a maradék parmezánnal és a pirospaprikával összekeverjük. A húst először lisztbe, majd előbb a ... |
2007-05-17 00:44:47 |
|
|
|
|
|
|
... lereszeljük, összekeverjük kb. a negyedét félretesszük. A nagyobb részt öszszedolgozzuk a szendvicskrémmel, és kevés sóval ... |
2007-05-16 01:13:25 |
|
|
|
|
|
|
... formázható töltelékké áll össze. A palacsinták közepére egy-egy halom tölteléket terít... |
2007-05-10 01:00:41 |
|
|
|
|