Belépés
Osztály, vigyázz! :D
... elpusztult, de elhullott állatokat temettek köré egy helyi történet szerint, és így túlélte az idők pusztító hatását, és több száz éve áll. Erre a síri kussban valami fulladó hangot hallunk. Forgatjuk a fejünket. A hang erősödik. Sőt, átcsap valami halálon túli, hörgéssel vegyes sípolásba. Mintha valakinek hiányozna a fél tüdeje, és minden levegővételbe félig belehalna. Balra csap...
2007-06-12 22:51:36
Rakott pulykamell (recept)
... borsozom
- az edényt vékonyan kivajazzuk, kibéleljük baconnal, úgy hogy a tetején túlloógjon és rá lehessen hajtani később
- a húst lisztbe, felvert tojásba és reszeltsajtba forgatjuk
- egy sort az edénybe rakunk, erre sonkát teszünk és így tovább, a tetejére hús kerüljön
- a tetejét tejföllel megkenjük és a bacon szeleteket ráhajtjuk

Kb. 1 óra közep...
2007-06-10 16:29:28
nyúl
... (búzatöret)
mentalevél
korianderág



ELKÉSZÍTÉS

A csillagánizsokat öt darabra törjük. Az olajat, a citromlét, az ánizsdarabokat, a koriandert, és a borsot összekeverjük, ebbe a mártásba forgatjuk a fokhagymával bedörzsölt húst. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben háromszor-négyszer megfordítjuk. Lecsöpögtetjük, és a fele...
2007-06-06 22:32:40
Óriás bécsi szelet
... ek. citromlé, só, őrölt bors, porcukor.

1. A húst lehártyázzuk, felszeleteljük, kiverjük. Sózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk, tehát: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranysárgára sütjük.
2. A kiflikrumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd megpucoljuk, és karikára vágjuk. A lila hagymát is felkarikázzuk.
3. A majonézt összeke...
2007-06-03 00:36:16
virsli receptek
... ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. A masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk.

SAJ...
2007-05-30 20:07:03
Tejszínes gnocchi
... gnocchit, Mélyebb serpenyőben felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a borban elkevert keményítőt, sózzuk, borsozzuk, éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc)....
2007-05-29 00:35:52
Csőbencsirke
... 1 tojás sárgája.

Elkészítése:

1-2 napra beáztatjuk a szeletekre vágott csirkemellet sós, fokhagymás tejbe. Lecsöpögtetjük a húst, majd sós, fekete borsos lisztbe forgatjuk és kevés forró olajon hirtelen (!) pirosra sütjük. Nem szabad lassan átsütni, mert száraz lesz. Ha kész a csirke, egy tűzálló tálba vagy tepsibe 2 rétegben lerakjuk. Egy pici (1 evőkanál) l...
2007-05-19 00:35:50
Bazsalikomos bundáshús
... tejfölt a maradék paprikamasszával, a zsemlemorzsát a maradék parmezánnal és a pirospaprikával összekeverjük. A húst először lisztbe, majd előbb a ...
2007-05-17 00:44:47
Borsos sajtgolyó
... lereszeljük, összekeverjük kb. a negyedét félretesszük. A nagyobb részt öszszedolgozzuk a szendvicskrémmel, és kevés sóval ...
2007-05-16 01:13:25
Palacsinta sajtkrémmel
... formázható töltelékké áll össze. A palacsinták közepére egy-egy halom tölteléket terít...
2007-05-10 01:00:41
1 2 3 ................204 205 ........306 307 ........402 403 404 407 408 409 
Címkék: helyi történet, idők pusztító, síri kussban, hang erősödik, tetején túlloógjon, edénybe rakunk, bacon szeleteket, borsot összekeverjük, mártásba forgatjuk, fokhagymával bedörzsölt, húst lehártyázzuk, lila hagymát, majonézt összeke, masszából kerek, borban elkevert, szeletekre vágott, tűzálló tálba, maradék paprikamasszával, maradék parmezánnal, pirospaprikával összekeverjük, húst először, negyedét félretesszük, nagyobb részt, palacsinták közepére, paprikamasszával, csillagánizsokat, szendvicskrémmel, öszszedolgozzuk, pirospaprikával, zsemlemorzsába, felszeleteljük, ánizsdarabokat, lecsöpögtetjük, felkarikázzuk, összekeverjük, kiflikrumplit, zsemlemorzsát, reszeltsajtba, levegővételbe, megfordítjuk, félretesszük, fokhagymával, aranysárgára, felforraljuk, csőbencsirke, összenyomjuk, ételízesítőt, bazsalikomos, csirkemellet, lehártyázzuk, bepanírozzuk, aranybarnák, serpenyőben, korianderág, parmezánnal, lereszeljük, sajtkrémmel, kroketteket, sűrűsödésig, palacsinták, hagyományos, elkészítése, megpucoljuk, szeletekre,
© 2013 TVN.HU Kft.