|
|
|
... közepébe mélyedést nyomunk és a sörrel simárra kevert tojást beleöntjük.Fakanállal fokozatosan keverve simára verjük.
A halszeleteket, először a sörtésztába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Teflon serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a bundázott halat kisebb adagokban kisütjük benne.
A mártáshoz a krumplit kb.1 cm -es kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzü... |
2007-05-09 17:27:45 |
|
|
|
|
|
|
...
A diót durvára vágjuk.
Salátástálban a mustárt simára keverjük a borsikafűvel... |
|
2007-05-04 11:30:10 |
|
|
|
|
|
|
... kettéválasztjuk. A sárgáját a méz felével habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a méz másik felét. Összekeverjük a két anyagot, és hozzászitáljuk a lisztet. Lazán összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Vajazott, forró palacsintasütőbe tesszük, és rászórjuk az epret és az apróra vágott citromfüvet. Ha megsült, kettéhajtjuk, és juharsziruppal meglocsol... |
2007-04-30 08:35:18 |
|
|
|
|
|
|
... a sóval. A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet, legvégül pedig a lisztes keveréket.
2. Finomra reszeljük a sárg... |
|
2007-04-22 00:34:26 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk. Ha elfőtt a leve, a maradék levest is hozzáöntjük. A fels... |
|
2007-04-21 00:36:19 |
|
|
|
|
|
|
... tojást felverjük. 1-1 tojàsos felével összeforditott sajtszelet közé teszünk egy almakarikàt. Lisztben megmàrtjuk, a tojàsban meghempergetjük és morzsàban megforgatjuk. Ismét tojàsba, végül ujra morzsába forgatjuk, végül bö, forró olajban megsütjük. A màrtàshoz a felhevitett vajban habzásig melegitjük a lisztet, majd azonnal felöntjük forró ... |
2007-04-17 19:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... közé. Hogyan tudjuk vajon szétválogatni a már megfőtt és a még nyers tojásokat egymástól, minél egyszerűbb módon, fizikai elveket alkalmazva? No, a tojásokat feltörni tilos! Először csak forgatjuk, forgatjuk kezünkben őket, majd kipattan az isteni szikra...
Nem is olyan nehéz!
Vegyük kézbe az első "gyanúsítottat"! Már nem meleg ! A legegyszerűbb elv tehát n... |
2007-04-07 10:50:46 |
|
|
|
|
|
|
... és a zöldfűszereket. A keveréket a gombafejekbe töltjük. A lisztet elkeverjük... |
2007-03-31 00:39:26 |
|
|
|
|
|
|
... kiválasztjuk belőle a sajtanyagot, de alaposan. Több óra múlva a sajtanyagból kisebb és nagyobb kenyérkéket formálunk, a kisebbekbe sót és köményt, a nagyobbakba csak sót teszünk. Mindennap megforgatjuk őket, az esetleg mutatkozó penészt eltávolítjuk, és sót hintünk rá. Néhány nap múlva a sajtokat pihenni tesszük, míg megérnek. Minden részének tökéletesen ki kell száradni, 20 lite... |
2007-03-31 00:36:30 |
|
|
|
|
|
|
... félelem mindig kívülről jön, és szinte az ember lába földbe gyökerezik. Mitől félhetünk? Embertől, ismeretlen körülményektől, Istentől, szegénységtől, haláltól, betegségtől, és minél többet forgatjuk a gondolatunkban, annál inkább felerősödik ez a szellemiség az életünkben.
A félelem nem jó, a földön két törvény működik, a sátán törvénye, amely, a bűn és a halál törvénye, és ... |
2007-03-19 11:33:44 |
|
|
|
|