|
|
|
..."Emeld fel a tekinteted! Húzd ki magad! Képes vagy rá. Ha sötét is van, mindig lesz új reggel... Tartsd életben a reményt.! "
Jesse Louis Jackson
... |
2010-09-21 13:51:09 |
|
|
|
|
|
|
VOLNÉK A TÁRSAD
Volnék faág, hogyha levél lennél,
ringatnálak, s te vígan libegnél.
Lennék napfény, hogyha felhő volnál,
meleg fényemben szellőn lovagolnál.
Volnék kedvesed, ki hűséges lenne,
ölelnéle... |
|
2010-09-21 12:25:16 |
|
|
|
|
|
|
Áprily Lajos : Szonett
Ez még nem ősz. A táncoló sugárban,
Mely e mosolygó hervadáson reszket
Bearanyozva sírhantot, keresztet,
Ó, annyi élet, annyi ifjúság van.
Úgy érzi lelkem: lüktet itt a nyár még
E fénypompától tündöklő színekben,
Csak haldokolva, egyre csöndesebben -
... |
2010-09-21 09:59:45 |
|
|
|
|
|
|
...
... |
|
2010-09-21 09:17:31 |
|
|
|
|
|
|
Burgonyleves
Hozzávalók:
3 burgonya
2 csomó leveszöldség
1 hagyma
2 1/2 pohár Créme fraiche
2 ek liszt
1/2 leveskocka vagy
1 l marhahúsleves
1 ek só
2 kh bors
2 ek majoranna
1/2 ek kömény
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
2 ek olaj vagy
vaj a pirításhoz
... |
|
2010-09-21 08:57:08 |
|
|
|
|
|
|
Burgonyleves
Hozzávalók:
3 burgonya
2 csomó leveszöldség
1 hagyma
2 1/2 pohár Créme fraiche
2 ek liszt
1/2 leveskocka vagy
1 l marhahúsleves
1 ek só
2 kh bors
2 ek majoranna
1/2 ek kömény
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
2 ek olaj vagy
vaj a pirításhoz
... |
2010-09-21 08:56:27 |
|
|
|
|
|
|
Narancslikőr 1.
Hozzávalók: 14 dkg narancshéj, 1 l szesz, 1. 5 kg cukor.
Elkészítése: A narancsnak csak a vékony sárga héját használjuk. A szeszben a narancshéj 14 napig áll. A cukrot a vízben hidegen oldjuk fel, és azután öntjük a narancsra. szűrőpapíron átszűrjük, és jól zárható üvegekbe tesszük.
Narancslikőr 2.
Elkészítése: 1 kg cukorból 1 l vízzel szirup... |
2010-09-21 05:59:32 |
|
|
|
|
|
|
Meggylelke rummal
Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 l italhoz: 300 ml erjesztett meggylé, 200 ml magkivonat, 300 ml cukorszörp, 20 ml 40 fokos rum, 100 ml szesz és 1 liter mennyiségig víz.
Elkészítése: Ha színe nem elég tetszetős, még hozzáadunk kevés áfonya-, szeder- vagy feketecseresznye- levet.
Erjesztett lé: 1 kg-nyi meggyet megtisztítunk, kimagozzuk, kiss... |
2010-09-21 05:56:52 |
|
|
|
|
|
|
Kajszibaracklikőr
Elkészítése: 15-20 érett barackot feldarabolunk, miután magját kivettük. A magokat megtörjük, s kb. felének a belét félretesszük. A barackot és a másik fele magot kissé összezúzzuk, üvegkannába tesszük s hozzáadunk 50 dk porcukrot, valamint 1/2 l szeszt vagy jó minőségű pálinkát. Lekötjük celofánnal, és meleg helyen tartjuk, amíg a gyümölcs leül az aljára... |
2010-09-21 05:48:52 |
|
|
|
|
|
|
Diólikőr 1.
Hozzávalók: 15 db zöld dió, 1 l szesz, 8 szem szegfűszeg, fél késh. koriander. 1, 5 kg cukor, 1/2 kávéskanál fenyőmag.
Elkészítése: 15 db diót egész zölden darabokra vágunk, öntsünk rá 1 l tiszta szeszt, teszünk bele szegfűszeget, koriandert, fenyőmagot és 6 hétig állni hagyjuk. Tovább úgy járunk el, mint a gyümölcslikőröknél.
Diólikőr 2.
Hozzáva... |
2010-09-21 05:26:14 |
|
|
|
|