Belépés
Meggylelke rummal
Meggylelke rummal
Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 l italhoz: 300 ml erjesztett meggylé, 200 ml magkivonat, 300 ml cukorszörp, 20 ml 40 fokos rum, 100 ml szesz és 1 liter mennyiségig víz.
Elkészítése: Ha színe nem elég tetszetős, még hozzáadunk kevés áfonya-, szeder- vagy feketecseresznye- levet.
Erjesztett lé: 1 kg-nyi meggyet megtisztítunk, kimagozzuk, kiss...
2010-09-21 05:56:52
Kajszibaracklikőr
Kajszibaracklikőr
Elkészítése: 15-20 érett barackot feldarabolunk, miután magját kivettük. A magokat megtörjük, s kb. felének a belét félretesszük. A barackot és a másik fele magot kissé összezúzzuk, üvegkannába tesszük s hozzáadunk 50 dk porcukrot, valamint 1/2 l szeszt vagy jó minőségű pálinkát. Lekötjük celofánnal, és meleg helyen tartjuk, amíg a gyümölcs leül az aljára...
2010-09-21 05:48:52
Diólikőr
Diólikőr 1.
Hozzávalók: 15 db zöld dió, 1 l szesz, 8 szem szegfűszeg, fél késh. koriander. 1, 5 kg cukor, 1/2 kávéskanál fenyőmag.
Elkészítése: 15 db diót egész zölden darabokra vágunk, öntsünk rá 1 l tiszta szeszt, teszünk bele szegfűszeget, koriandert, fenyőmagot és 6 hétig állni hagyjuk. Tovább úgy járunk el, mint a gyümölcslikőröknél.
Diólikőr 2.
Hozzáva...
2010-09-21 05:26:14
Erdei szamóca- vagy málnalikőr
Erdei szamóca- vagy málnalikőr 1.
Hozzávalók: 50 dkg málna vagy erdei szamóca, 43 dkg cukor, 3 dl alkohol
Elkészítése: Fél liter vízben melegítve feloldjuk a cukrot, majd langyosra hűtjük. Hozzáöntjük az alkoholt, meg annyi vizet, hogy 1 liternyi folyadékunk legyen. Egy 5 l-es uborkás-üvegbe öntjük a gyümölcsöt, ráöntjük a szeszes oldatot és az üveget lekötve, időn-ké...
2010-09-21 05:24:24
Csipkebogyólikőr
Csipkebogyólikőr 1.
Elkészítése: Egy üvegedénybe 1 liter tiszta szeszt öntünk, 60 dkg csipkebogyót megtisztítunk, szúrós, magvas közepét eltávolítjuk, és húsát egy apró lyukú húsdarálón három-négyszer átdaráljuk, majd hozzátesszük a szeszhez, s langyos helyen 2 hétig állni hagyjuk, naponta felrázzuk. Két hét múlva leszűrjük, és a szeszhez hozzáadunk 25 dkg cukorból, és 2 dl...
2010-09-21 05:23:56
Császárkörtelikőr
Császárkörtelikőr
Elkészítése: 1 kg császár- vagy más zamatos-illatos körtéből készítjük. A gyümölcsöt 4 felé vágjuk, s nagyobb kannába tesszük. 1/2 kg cukorból és 1/2 l vízből készült, szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliával ízesített cukorszörpöt elkeverünk 1/2 l szesszel s leöntjük a feldarabolt gyümölcsöt. Napos helyen tartjuk 48 órát, időnként felrázzuk, majd félretesszük ...
2010-09-21 05:22:48
Citromlikőr
Citromlikőr 1.
Elkészítése: A citromot vékonyan meghámozzuk, ügyelve, hogy a fehér héj bele ne kerüljön. A kb. 20 g-nyi héjra egy üvegben 150 ml szeszt öntünk, és 6 napig érleljük. Ezután leszűrjük. Ehhez adunk 50 ml gyümölcslevet, 300 ml cukorszörpöt, 190 ml erős szeszt, s ha szükséges karamellel színezzük. 24 órát hűtőszekrényben tartjuk, majd leszűrjük és ledugaszoljuk.|...
2010-09-21 05:21:39
Borlikőr
Borlikőr 1.
Elkészítése: Nagyobb edénybe beöntünk 1 l jó vörös bort, 1 citrom levét, kevés vaníliát és 30-35 kg cukrot, s negyedórát főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl s hozzáelegyítünk 3-4 dl alkoholt. Nagyobb üvegkannába tesszük, s 1 hétig érleljük. Leszűrjük, s türelemmel hagyjuk minél hosszabb ideig érlelődni.
Borlikőr 2.
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 1/2 l rum, 1 rú...
2010-09-21 05:20:34
Baracklikőr
Baracklikőr 1.
Hozzávalók: 75 dkg méz, 1 kg darált barack, 5 barackmag bél, háromnegyed liter 80 fokos alkohol, háromnegyed liter víz, kevés csersav.
Elkészítése: A barackot megmossuk, ledaráljuk, hozzátesszük a barackmagot, s az átszűrt mézszörpöt, amit előzőleg összefőztünk a mézzel, vízzel s csersavval, majd lehűtöttük. Hozzáadjuk a szeszt, és meleg helyen 14 napig ...
2010-09-21 05:18:57
Áfonyalikőr
Áfonyalikőr 1.
Elkészítése: 1 kg. szárától, levelétől megtisztított áfonyát széles szájú üvegkannába teszünk 300 gr cukorral rétegezve. Így hagyjuk 3-4 napig, majd 300-350 ml alkoholt töltünk rá, és legalább 3-4 hétig érleljük. Leszűrjük, dugaszolt üvegekben sötét helyen tartjuk. Más likőrökhöz is adagolhatjuk, szép színt és különleges ízt ad.
Áfonyalikőr 2.
Elkés...
2010-09-21 05:17:43
1 2 3 .............2706 2707 ......3987 3988 3989 .4059 4060 .......5411 5412 5413 
Címkék: magokat megtörjük, belét félretesszük, másik fele, gyümölcs leül, szeszes oldatot, üveget lekötve, apró lyukú, szeszhez hozzáadunk, feldarabolt gyümölcsöt, citromot vékonyan, barackot megmossuk, átszűrt mézszörpöt, csipkebogyólikőr, feketecseresznye, hűtőszekrényben, hozzáelegyítünk, szegfűszeggel, megtisztítunk, ledugaszoljuk, feldarabolunk, gyümölcslevet, megtisztított, adagolhatjuk, félretesszük, cukorszörpöt, eltávolítjuk, csipkebogyót, hozzátesszük, összefőztünk, szegfűszeget, baracklikőr, háromnegyed, hozzáöntjük, elkészítése, barackmagot, feldarabolt, meghámozzuk, citromlikőr, összezúzzuk, üvegkannába, áfonyalikőr, mennyiségig, üvegedénybe, folyadékunk, málnalikőr, magkivonat, cukorszörp, hozzávalók, negyedórát, celofánnal, mézszörpöt, gyümölcsöt, meggylelke, likőrökhöz, különleges, fenyőmagot, koriandert, elkeverünk, karamellel, vaníliával, szegfűszeg, húsdarálón, kávéskanál, erjesztett, kimagozzuk, hozzáadunk, hozzáadjuk, lehűtöttük, ledaráljuk, átdaráljuk, csersavval,
© 2013 TVN.HU Kft.