Belépés
Honvédelmi miniszter: Európában meg kell őrizni az európai nép értékeit és kultúráját
... tagállamok képességeiből tevődik össze.
"A NATO-nak nincs egy önálló hadserege, hanem a NATO-tagállamok képességei adják a NATO erejét, ezért nekünk meg kell találni azokat az együttműködési formákat, lehetőségeket és utakat, amelyekkel ezeket a képességeket még erősebbé tudjuk szőni" - húzta alá.
Hozzátette: azon kívül, hogy a két ország hogyan gondolja az európai népe...
2018-10-11 08:31:24
Magyar siker a bukaresti animációs filmfesztiválon
... és orosz egészestés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött.
Milorad Krstic egyedi látványvilágú animációs filmjében a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik - írta a Filmalap.
A Ruben Brandt, a gyűjtő vil...
2018-10-07 10:41:03
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
... "Magyar Bálint maffiarendszere", amely a PPP-ken keresztül működött, a mai napig nyomasztja a magyar oktatási költségvetést.
Azzal kapcsolatban, hogy megmaradnak-e a korábbi oktatási formák a Corvinuson, azt mondta, "a szándékunk szerint igen".
DK: a Fidesz eltörölné a közvetlen főpolgármester-választást?
Hajdu László (DK) arról beszélt, hogy mióta Tarlós István főp...
2018-10-01 17:44:12
Krónika 6. (interpellációk)
... 111 igen, 42 nem és 1 tartózkodó szavazattal.
MSZP: mikor lesz valódi bérrendezés az egészségügyben?
Varga László (MSZP) arról beszélt, hogy az orvosképzés ma a drága képzési formák közé tartozik, ugyanakkor a jól képzett magyar orvosokat jó kereseti lehetőséggel, jobb körülményekkel csábítják nyugati országok.
A komoly orvoshiány nagyon negatívan befolyásolja az e...
2018-10-01 17:34:32
Négy bemutatóval készül az új évadra a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház
... keres a közönséggel, amelyben tudunk beszélni arról, hogy mi a színház, mi a színész, mi a közönség, hogyan kell viselkedni a színházban, és hogyan látjuk ezeket a különböző viselkedési formákat a színházban", és a Nézőművészeti Főiskola a mindezekre a kérdésekre adott válaszoknak az ironikus változatát jeleníti meg.
A színházi évad második fele egy sötét komédiával indul - e...
2018-09-30 14:11:27
Nagy Márton: jelentős a készpénzállomány, növelni lehetne belőle a lakosság állampapír- és részvényvásárlásait
... százalékot is.
Rámutatott: a magas megtakarítás kedvezően hat a gazdaságra és számos lehetőséget biztosít az ország finanszírozására. Jelezte: a jelentős készpénzállomány más megtakarítási formák elöl von el forrásokat, így közel 2300 milliárd forinttal lehetne növelni a lakosság állampapír- és részvényvásárlásait, ezzel is erősítve az ország önfinanszírozását.
Nagy Márt...
2018-09-28 15:43:56
A II. világháború alatt elkövetett nemi erőszak történetéről jelent meg könyv
... országokban történt hasonló esetek összehasonlító elemzésével azokat a tényezőket is igyekszik feltárni, amelyek egy háborúban tömeges nemi erőszak elkövetéséhez vezetnek. Az emlékezeti formák mellett részletesen szól a nemi erőszak láthatóvá tételéről és ennek emlékezetpolitikai, jogi gyakorlatáról is, a hozzáférhető szovjet forrásokat feldolgozva pedig kísérletet tesz arra, hogy...
2018-09-26 20:38:35
H.Kohut Katalin: Esztétika, mint tudomány
... földet éri, odáig érnek a városok templomtornyai...

A képzőművészet esztétikai ábrázolásai közül kitűnnek azok a művészek, akik tökéletesen adják vissza a természetet, a tájat, a formákat, az arcokat, alakokat. Minden művészetben az a szép, ami természetes, amiben gyönyörködünk.

A zene szintén esztétikai élményt nyújt, egyszerre megvigasztal, nemesít, de gyás...
2018-09-26 09:05:26
Hazafiak felvonulása Badacsonyban
... ők mindent megúszhatnak. Egykoron, még a rendszerváltás után volt tanulmány, hivatalosan elkészített jelentés arról, hogy igenis létezik cigánybűnözés, igenis vannak olyan bűnelkövetési formák, melyeket zömében cigányok követnek el. A tanulmány kitért eltérő szocializációjukra, és arra is, hogy képtelenek asszimilálódni, sőt, erre szándékuk, akaratuk sincs. Ma már ennek a szónak a...
2018-09-25 21:00:18
Mintegy 150 enteriőrön keresztül mutatkoznak be a legújabb lakberendezési trendek az Arénában
... különlegességekkel, mint a variálható modulokból összeállítható, vagy az üveg és réz újrahasznosításával alkotott lámpák, néhány fiatal tervezőnek és iparművésznek köszönhetően pedig változatos formák, technikák és anyagok lesznek láthatók karakteres kiegészítők formájában.
A fiatalok mellett találkozhat a közönség nemzetközi hírű magyar cégek egyedi kivitelezésű betontermék...
2018-09-20 15:43:00
1 2 3 ...............568 569 ........853 854 ........1136 1137 1138 
Címkék: Kosztolányi Dezső Színház, Nagy Márton, Kohut Katalin, Milorad Krstic, Ruben Brandt, Magyar Bálint, Hajdu László, Tarlós István, Varga László, Nézőművészeti Főiskola, Nagy Márt, bukaresti animációs, szabadkai Kosztolányi, lakosság állampapír-, legújabb lakberendezési, önálló hadserege, együttműködési formákat, európai népe, magyar alkotással, díjakról szakmai, magyar oktatási, korábbi oktatási, szándékunk szerint, drága képzési, komoly orvoshiány, különböző viselkedési, kérdésekre adott, ironikus változatát, színházi évad, sötét komédiával, magas megtakarítás, ország finanszírozására, jelentős készpénzállomány, ország önfinanszírozását, háborúban tömeges, emlékezeti formák, nemi erőszak, hozzáférhető szovjet, városok templomtornyai, képzőművészet esztétikai, zene szintén, rendszerváltás után, tanulmány kitért, variálható modulokból, fiatalok mellett, közönség nemzetközi, készpénzállomány, finanszírozására, filmfesztiválon, maffiarendszere, egészségügyben, interpellációk, összehasonlító,
© 2013 TVN.HU Kft.