Regisztráció  Belépés
Borsóleves galuskával
... Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, egy sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.

...
2018-07-20 00:09:16
Tejszínes-citromos spagetti
... olívabogyó


Elkészítés

A fokhagymával alaposan bedörzsölünk egy tálat. A tejszínt besűrítjük a parmezánnal és a citrom kifacsart lével, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Forrásban lévő sós vízben al dentére, azaz fogkeményre főzzük a tésztát, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tésztát a fokhagymás tálba tesszük, majd ráöntj...
2018-07-17 23:47:23
BARACKOS PITE - variációk
... rum, vagy egy kicsi rum aroma tetszés szerint, 25 dkg liszt,
A tepsi kikenéséhez: vaj, liszt
A tetejére: porcukor vagy fahéjas cukor

A barackot néhány pillanatra forrásban levő vízbe rakjuk, szűrőkanállal kiemeljük, majd a vékony héjukat lehúzzuk. Ezután a gyümölcsöt félbe vágjuk, a magját kivesszük. A mag helyére 2 - 2 szem mandulát teszünk.
A ma...
2018-07-16 10:55:00
Szicíliai zöldséges tészta (Pasta alla Norma)
... őrölt bors


Elkészítés

Serpenyőben a fenyőmagot zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, majd félretesszük. A paradicsomokat kereszt alakban bevágjuk és forrásban levő vízbe dobjuk 10-15 másodpercre. Szűrőkanállal kiemeljük, jéghideg vízbe merítjük, majd lehúzzuk a héjukat. Ezután a negyedelt paradicsomok magos részét eltávolítjuk, és a húsukat a...
2018-07-13 23:36:00
Csirkés tésztarakottas maradékból
... sült csirkecomb (maradék)
2 dl tejszín
10 dkg sajt
1 ek olaj
frissen őrölt bors



Elkészítés

A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd átforgatjuk a felforrósított olajon. Végül tűzálló tálba terítjük.
A húst...
2018-07-05 23:49:13
Magyaros gombaleves húsgombóccal
... elkészítjük a húsgombócokat. A kolbászhúshoz hozzáadjuk a felvert tojást, és a zsemlemorzsát és összegyúrjuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk. Ha a zöldségek félfövésben vannak, akkor a forrásban lévő levesbe rakjuk a húsgombócokat, Együtt puhára főzzük, de nem pépesre roppanós legyenek a zöldségek. Végezetül, a tejfölt kikavarjuk 1 evőkanál liszttel, és kevés hideg vízzel, ...
2018-07-05 23:44:36
Lencsefasírt meleg zöldbabsalátával
... felforrósított olajon. Amikor már majdnem kész, melléhelyezzük a paradicsomokat, néhány percig sütjük együtt, majd kivesszük és melegen tartjuk.
A zöldbabot ropogósra főzzük forrásban lévő, sós vízben. Leszűrjük, majd átforgatjuk a megmaradt, felforrósított olívaolajon. Meglocsoljuk a borecettel. A lencsefasírt mellé kínáljuk a paradicsommal együtt. Néhány szál snidli...
2018-06-26 23:32:27
Bocsáss meg...
...


Eder Katalin:

Bocsáss meg...


Majd egyszer ott leszek a szellő ölén,
a rózsaszín virágok szirmai között.
A levegő illatában, a forrásban
szomjadat oltom.
Ott leszek a napsugárban
és simogatom arcod.

Akkor végre magamhoz ölelhetlek,
s a végtelenségig melletted lehetek.
Akkor talán megb...
2018-06-21 21:34:56
Bocsáss meg



Eder Katalin
Bocsáss meg


Majd egyszer ott leszek a szellő ölén,
a rózsaszín virágok szirmai között.
A levegő illatában, a forrásban
szomjadat oltom.
Ott leszek a napsugárban
és simogatom arcod.
Akkor végr...
2018-06-21 16:33:22
Szénanátha otthoni kezelése
... orrjáratokat és megszabadít a felesleges váladéktól és irritáló anyagoktól. Ez megszünteti ezen allergia egyes tüneteit, mint az orrdugulás, a tüsszögés és a torokfájás.

1. Öntsön forrásban lévő vizet egy nagy tálba.
2. Adjon hozzá három-négy csepp esszenciális olajat ízlés szerint. (Lehet eukaliptusz, borsmenta, rozmarin, vagy teafaolaj is.)
3. Hajol...
2018-06-14 09:38:34
1 2 3 .....................266 267 ...........399 400 ...........532 533 534 
Címkék: BARACKOS PITE, Eder Katalin, tálba lisztet, tésztát forrásban, kész leveshez, nokedlit közvetlenül, fokhagymával alaposan, tejszínt besűrítjük, citrom kifacsart, fokhagymás tálba, tepsi kikenéséhez, barackot néhány, vékony héjukat, gyümölcsöt félbe, magját kivesszük, fenyőmagot zsiradék, paradicsomokat kereszt, negyedelt paradicsomok, csomagoláson megadott, felforrósított olajon, kolbászhúshoz hozzáadjuk, felvert tojást, zöldségek félfövésben, forrásban lévő, tejfölt kikavarjuk, zöldbabot ropogósra, lencsefasírt mellé, paradicsommal együtt, szellő ölén, rózsaszín virágok, levegő illatában, végtelenségig melletted, felesleges váladéktól, nagy tálba, zöldbabsalátával, lecsepegtetjük, tésztarakottas, felforrósított, paradicsomokat, melléhelyezzük, világosbarnára, szaggathatjuk, húsgombócokat, szűrőkanállal, végtelenségig, hozzáadásával, kolbászhúshoz, zsemlemorzsát, paradicsommal, csomagoláson, meglocsoljuk, bedörzsölünk, lencsefasírt, fokhagymával, félretesszük, eltávolítjuk, megborsozzuk, összegyúrjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.