|
|
|
... megdinszteljük, majd rajta a gombát is. Meghintjük liszttel, kevés pirospaprikával, megkeverjük, felöntjük kb. 7-8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
Amikor újra forr, beledobjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a száraztésztát is, és együtt néhány perc alatt készre főzzük.
A legvégén hozzáadjuk a paradicsomot és a petrezselyem zöldjét, de... |
2018-06-07 23:43:12 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított és nagyjából egyformára aprított zöldségeket a paprikával, a lehéjazott paradicsommal és a zöldekkel együtt. Sóval, borssal és kevés köménnyel ízesítjük.
Amikor a leves forr, a kész tésztacsomókat belefőzzük, és kb. 10-15 perc alatt hagyjuk átfőni.
(A biztonság kedvéér... |
|
2018-05-23 23:57:47 |
|
|
|
|
|
|
... fél óráig állni hagyjuk.
A leveshez a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest ... |
2018-04-06 22:52:04 |
|
|
|
|
|
|
... tojással, 1 csokor apróra vágott kaporral, sóval, borssal. Egy kiskanál segítségével gombócokat szaggatunk és nedves kézzel formázzuk, majd egy tányérra sorakoztatjuk őket.
Közben felforralunk két liter vizet. Amikor lobogva forr, egy lyukacsos kanállal beletesszük a húsgombócokat. A habot, ami forrás közben képződik, leszedegetjük a tetejéről. Kb. 10 percig forraljuk... |
|
2018-04-05 23:32:52 |
|
|
|
|
|
|
... 01.
Hozzávalók: 1,5 ek keményítő, pirított kenyérkockák, 2 ek cukor, 3/4 l világos sör, 1/2 l tej, 1 citrom, 1 dl rum, 2 tojássárgája, fahéj, szegfűszeg
Elkészítése: A sörben a cukrot felforraljuk, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejet, fahéjat, reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fél citrom levét, és állandó keverés mellett felforraljuk.
A tűzről levéve a k... |
|
2018-02-08 10:39:29 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbor
bors
1-2 cl pálinka
Elkészítés:
A félbevágott fokhagymával jól dörzsöljük be az edényt, amiben a fondüt készítjük. A bort keverjük a keményítővel, öntsük bele az edénybe és forraljuk fel. A szeletelt, apróra vágott sajtokat folyamatosan adagolva hozzátesszük, és teljesen megolvasztjuk. Borsozzuk, és a legvégén tesszük bele a pálinkát, amive... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1.5 l víz
elkészítés
A meghámozott, kis kockára vágott krumplit 1,5 l vízzel, sóval feltesszük főni. Amikor felforrt a víz, fedővel letakarjuk, és puhára főzzük.
Addig meghámozzuk, felszeleteljük a zöldségeket. A hagymát apróra, a répákat karikára vágjuk. A fokhagymát lereszeljük, a petrezsely... |
2017-04-06 15:11:49 |
|
|
|
|
|
|
... párolom.
Ezután megszórom őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítom, majd felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és felforralom.
Ha forr, beleszórom a levestésztát.
Miután megfőtt a tészta, beleöntöm a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Ha megforrt, elzárom a tüzet alatta, és tálalom.
... |
2017-01-06 07:45:19 |
|
|
|
|
|
|
... felét, majd összekeverjük. Keverés közben apránként hozzáadagoljuk a maradék vizet, hogy egy sűrűbb, szaggatható masszát kapjunk.
Egy edényben bőséges mennyiségű, enyhén sós vizet forralunk, majd amikor már forr, beleszaggatjuk a galuskatésztát. Ezután megvárjuk, amíg feljön a víz tetejére, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Az olajat felhe... |
2016-10-04 23:48:12 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát megtisztítjuk. Mindent apró karikákra vágunk. Az olajon a hagymát, a paprikákat és a burgonyát kicsit megsózva, fedő alatt félig megpároljuk. Rádobjuk a paradicsom karikákat. Mikor egyet forr hozzáadjuk a cukkinit. Megszórjuk a zöldfűszerekkel, után ízesítjük, ha kell. Kb. 10 perc, és kész is.
Cukkíni krémleves tárkonnyal
Hozz... |
2016-08-09 12:38:43 |
|
|
|
|