Belépés
Karfiolleves grízgaluskával
... óráig állni hagyjuk.
A leveshez a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest főzn...
2018-04-06 22:52:04
Sörlevesek
... összekeverjük a tojásokat, a lisztet és a sört, ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával, és alaposan összekeverjük. Az így kapott tésztában megmártjuk a leforrázott brokkolit, majd forró olajban készre sütjük. A leveshez tálaljuk.

SZILÉZIAI SÖRLEVES
Hozzávalók: 10 dkg mazsola, 10 dkg szeletelt fehér kenyér, 1/2 l víz, 3,5 dkg cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő...
2018-02-08 10:39:29
Vegyes zöldségleves húsgombóccal
... aprítva

Elkészítés: A darált húst összekeverem a húsgombóc többi hozzávalóival, pihentetem, ameddig a levest félig elkészítem.

A zöldségeket kb. egyforma darabokra aprítom. Felhevített olajban, magas hőfokon, sűrűn kevergetve a vöröshagymával dinsztelem kb. 5-10 percig. Elkeverem a fokhagymával, a liszttel is meghintve átkeverem. Megszórom kevés pirospapr...
2017-12-22 22:38:20
Ötletek a konyhába.
... sokan kényelemből is használják szívesebben. Azt azonban senki nem vitatja, hogy a zsírban sült ételek, húsok, de még a sült krumpli is sokkal finomabbak az olajos ízű kosztnál. A tömény, olajban sült lángosok, krumpli jóval nehezebben emészthetők, mintha zsírban készültek volna. Az az elmélet is megdőlt, hogy a zsírszegény étrend kímélőbb, ugyanis az agynak, az emésztésnek, a szí...
2017-06-05 14:07:53
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... alakra vágjuk.

Sóval, balzsamecettel, olíva olajjal, és vágott bazsalikommal összerázzuk. Rászórjuk a pálinkában áztatott magozott meggyet, tányérokra szedjük, tetejére tesszük az olajban kisütött falatkákat és melegen tálaljuk.



Szilvapálinkás kacsamell aszalt gyümölcsökkel töltve

2db egész kacsamell
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs|...
2017-05-11 08:45:51
CSALÁN RECEPTEK - Gyógyhatású alapreceptek
... 100 g burgonyakeményítőt. Az egészet gyúrjuk össze, ha túl száraz, tegyünk hozzá csalánlét, ha lágy akkor gabonapelyhet. 30 perc pihentetés után egyenletes golyókat formálunk belőle, amit olajban kisütünk. Óvatosan sózzuk! Burgonyapürével tálaljuk, adjunk hozzá salátát.

Csalánkocsonya
Hasonlóan készül, mint a főzelék, csak a fokhagyma mennyiségét duplázzuk meg. Tur...
2017-02-22 07:25:40
Nemes Nagy Ágnes
... bábukat
s bársonyra téve óriási tál
úgy fénylett, mint ezüst, barlangi nap.
És kiugrottak az illatok is,
és üdvözöltek: Jó napot!
Frissen pörkölt kávé >vagyok.
Én meg olajban táncolok
de tudhatod: lángos vagyok.
S kopár vadgesztenyék alatt,
ahol kezdődik a sötét,
egy zöld lámpás fényében áztak
jószagú szelídgesztenyék.
S ...
2016-09-24 21:00:30
Az ezerarcú cukkini
... kicsit állni hagyjuk és jól kinyomkodjuk a sóléből. Hozzáadjuk az összes hozzávalót. Diónyi kis korongokat formálunk, /úgyis nőni fognak sütés közben/ zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban mindkét oldalát kiütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Sajtdarabkákkal, és paradicsommal kínáljuk. Vendévárónak is készíthetjük, csak akkor falatnyi kis fasír...
2016-08-09 12:38:43
Húsvéti recept gyűjtemény
... macesz
Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap.
A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.

Gazdag egytál
Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bárm...
2016-08-02 09:54:10
Tippek és trükkök a háztartásban
... össze.
Rántott sajtot úgy süthetsz a kifolyás veszélye nélkül, ha a dupla panírozás után (liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa) kb. 20 percre a mélyhűtőbe teszed, majd forró olajban, gyorsan sütöd meg.
Ha avas a zsír, egy szelet szikkadt kenyeret süss meg benne, magába szívja az avas ízt.
A sertesmájat egy éjszakára áztasd tejbe. Elkészítés előtt ak...
2016-01-29 15:31:09
1 2 3 7 8 10 11 13 14 15 
Címkék: CSALÁN RECEPTEK, Nemes Nagy Ágnes, SZILÉZIAI SÖRLEVES, ezerarcú cukkini, karfiolt rózsáira, megtisztított hagymát, leforrázott brokkolit, leveshez tálaljuk, darált húst, húsgombóc többi, levest félig, vöröshagymával dinsztelem, zsírban sült, sült krumpli, zsírszegény étrend, pálinkában áztatott, olajban kisütött, egészet gyúrjuk, fokhagyma mennyiségét, zöld lámpás, összes hozzávalót, felesleges olajat, maceszlapot csíkokra, tojásba mártjuk, kifolyás veszélye, dupla panírozás, mélyhűtőbe teszed, szelet szikkadt, éjszakára áztasd, szelídgesztenyék, fűszerpaprikával, zöldségalaplével, burgonyapürével, sajtdarabkákkal, zsemlemorzsában, szilvapálinkás, megdinszteljük, balzsamecettel, grízgaluskával, összeragasztva, csalánkocsonya, vöröshagymával, összekeverjük, megtisztítjuk, megtisztított, paradicsommal, bazsalikommal, vadgesztenyék, gyümölcsökkel, személyenként, gabonapelyhet, hozzávalóival, papírtörlőre, összekeverem, zsemlemorzsa, készíthetjük, kinyomkodjuk, megforgatjuk, fokhagymával, vendévárónak, húsgombóccal,
© 2013 TVN.HU Kft.