Belépés
A francia elnök elhalasztotta a kormányátalakítást
...
"Nem lesz kormányátalakítás a köztársasági elnök örményországi útja előtt, és addig, amíg haza nem jött Jerevánból" - közölte szerdán a francia elnöki hivatal.
Emmanuel Macron szerda délben indult a frankofónia világtalálkozójára Örményországba, ahonnan péntek este tér haza Párizsba.
Az államfő nyugodtan, professzionális módon, az érintettek tiszteletben tartásával ...
2018-10-10 13:01:53
A francia szakszervezetek ismételten tüntetéseket szerveztek a kormány szociálpolitikája ellen
... országszerte, elsősorban a vasúti reform ellen, de eddig egyszer sem nem sikerült akkora tömeget az utcára hívni, amely a kormányt a reformpolitikában meghátrálásra késztette volna, jóllehet a köztársasági elnök és kormánya tetszési mutatója szeptemberben mélypontra süllyedt.
A francia sajtó, lapok, televíziók, rádiók, hírügynökségek által közösen létrehozott független számlá...
2018-10-09 19:22:04
Illegális bevándorlás - Francia miniszter: nem kizárt, hogy az Aquarius francia regisztrációt kap
... a CNEWS hírtelevízióban. "Először teljesíteni kell ezeket a feltételeket, és csak aztán, hogy azok teljesültek, gondolkodhatunk olyan döntéseken, amelyeket a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek kell meghoznia" - tette hozzá.
"Nem becsületbeli ügyről van szó, hanem szabályokról" - hangsúlyozta a tárcavezető.
Franciaországban több mint harminc városban és más eu...
2018-10-07 15:01:28
A belügyminiszter lemondása után Macron átalakítja a teljes francia kormányt
... Mézard a felzárkóztatási minisztériumot, távoznak a belügyminisztérium államtitkárai is, valamint Frédérique Vidal felsőoktatási miniszter. A Le Parisien című napilap úgy tudja, hogy a köztársasági elnök Nicole Belloubet igazságügyi miniszter leváltását is tervezi.
A belügyi tárca élére a nagyközönség számára ismeretlen 53 éves Jean Castex tűnik a JDD szerint a legesélyesebb...
2018-10-07 14:41:54
EP-választás - Macron "az ultraliberális Európa" lezárásáért, de "a nacionalizmusok Európájának" elkerüléséért
... átalakítások, a munkanélküliek biztosítási rendszerének reformja, az egészségügyi rendszer átalakítása, a szegénység elleni küzdelem, a közszféra és az energiaszektor reformja.
A köztársasági elnök "nehéz döntéseket" ígért a vallások megszervezésének terén is - utalva a franciaországi iszlám finanszírozási kérdéseire -, valamint a nyugdíjrendszereknek a következő hónapokban ...
2018-09-30 15:21:35
EP-választás - A francia jobboldal elutasítja a Macron-féle felosztást a haladáspárti és nacionalista erők közö
... jól jön az elnöknek, de Európának nem" - mondta az elzászi francia politikus a Le Figaro című francia konzervatív napilapban pénteken megjelent interjúban.
Pártja, a jobbközép Köztársaságiak elnöke, Laurent Wauquiez hasonló álláspontot fogalmazott meg csütörtök este a France2 közszolgálati televízió egyik műsorában.
Daul egyébként úgy látja, hogy a nacionalista pártok ...
2018-09-28 15:24:26
A francia elnök újabb gesztus tett az algériai háborút követő sérelmek helyrehozatalára
...
A köztársasági elnök a hivatalos közlönyben megjelent rendelet szerint hat veteránt tüntetett ki a Becsületrenddel, s összesen 37-en kaptak állami elismerést azért, amit Franciaországért tettek.
A tragikus sorsú veteránok kitüntetése tíz nappal azután történt, hogy Emmanuel Macron elismerte, az algériai háborúban a francia katonák rendszeresen alkalmaztak kínzásokat....
2018-09-21 16:08:32
A francia elnök elbocsátott munkatársa tagadja, hogy Macron testőre volt
... elitalakulatai végezhetik.
Alexandre Benalla a francia televíziók és rádiók által élőben közvetített meghallgatásán a szentárok előtt elmondta: ő "sem rendőr, sem testőr nem volt a köztársasági elnök" mellett, aki egyszerű munkatársként foglalkoztatta.
"Azaz a legalacsonyabb szinten, ami egy elnöki kabinetben létezhet" - hangsúlyozta Benalla. Elmondása szerint a köztárs...
2018-09-19 14:32:04
A francia belügyminiszter az EP-választások után távozik a kormányból
... kampány kezdetén csatlakozott Emmanuel Macron pártok felett álló táborához. Visszatérési szándéka a helyi politikába régóta nem titok, de távozásának előzetes bejelentése rosszul jöhet a köztársasági elnöknek alig néhány héttel azután történt, hogy a kormány legnépszerűbb tagja, Nicolas Hulot televíziós személyiség lemondott a környezetvédelmi tárca irányításáról, miközben Emmanue...
2018-09-18 17:19:55
A francia elnök egy 8 milliárd eurós szegénység elleni programot indít
... bejáratán, ahol a francia államfő kormánya több tagjának jelenlétében több mint egy órás beszédében részletezte "a szegénység elleni küzdelem és megelőzés nemzeti stratégiáját".
A köztársasági elnök nem titkolt célja, hogy szeretné megváltoztatni a róla kialakult imázst, miszerint az adókedvezményekkel és gazdasági reformokkal elsősorban a tehetősebbnek kedvez a politikája. ...
2018-09-13 15:01:50
1 2 3 ................102 103 ........153 154 ........204 205 206 
Címkék: Emmanuel Macron, Frédérique Vidal, Nicole Belloubet, Jean Castex, Laurent Wauquiez, Alexandre Benalla, Nicolas Hulot, francia elnök, francia szakszervezetek, kormány szociálpolitikája, belügyminiszter lemondása, teljes francia, ultraliberális Európa, nacionalizmusok Európájának, francia jobboldal, algériai háborút, francia belügyminiszter, köztársasági elnök, francia elnöki, államfő nyugodtan, érintettek tiszteletben, vasúti reform, utcára hívni, reformpolitikában meghátrálásra, francia sajtó, köztársasági elnöknek, felzárkóztatási minisztériumot, belügyi tárca, nagyközönség számára, munkanélküliek biztosítási, egészségügyi rendszer, szegénység elleni, energiaszektor reformja, vallások megszervezésének, franciaországi iszlám, következő hónapokban, elzászi francia, jobbközép Köztársaságiak, nacionalista pártok, hivatalos közlönyben, tragikus sorsú, algériai háborúban, francia katonák, francia televíziók, szentárok előtt, legalacsonyabb szinten, elnöki kabinetben, helyi politikába,
© 2013 TVN.HU Kft.