Regisztráció  Belépés
Különleges húsvéti kalács: az Osterpinze
... pinsere (dagasztani, gyúrni) szóból eredeztethető.

A dagasztott és kelesztett tészta hamarosan elnyeri végső formáját
Az Osterpinze (szabad átültetésben: kerek húsvéti kalács) receptje Friuli tartományból a 19. században érkezett a dél-osztrák Görzer Grófságba. Ekkoriban a Görzer Pinza nevet viselte, majd Stájerország-szerte mind nagyobb népszerűségre tett szert a...
2012-04-07 17:05:13
szeretettel
... Firsz.

Firsz
Volt úgy, hogy az aszalt cseresznyét szekérszámra küldték Moszkvába, Harkovba. Dőlt a pénz! És az aszalt cseresznye akkoriban puha volt, húsos volt, édes, zamatos... Külön receptje volt annak...

L. Andrejevna
És hol van most az a recept?

Firsz
Elfelejtették. Senki se emlékszik rá.

Piscsik
(Ljubov Andr...
2012-04-07 12:40:19
Túrós-meggyes batyu
...2 cs mélyhűtött leveles tészta
1/2 kg tehéntúró
1 üveg meggybefőtt (vagy friss meggy)
4-5 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
szóráshoz
kevés liszt
kenéshez
1 kisebb tojás


A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
A túrót jól összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A meggyszemeket mag nélkül szintén...
2012-04-07 08:31:48
Meglepetés
...kb. 50 darabhoz:
1/2 kg finomliszt
1/2 ek cukor
2,5 dkg friss élesztő
folyékony édesítőszer ízlés szerint (a kalács édesen finom)
5 dkg olvasztott vaj
2 tojás: 1 a tésztába, 1 a tojáskák kenésére
1 csipet só
4 dl tej
1/2 kg főtt, kötözött sonka
7 darab főtt tojás


A kalácstészta elkészítése:

A tejet kéz me...
2012-04-06 22:37:38
Azonnal puha mézes
...story
Ezt a receptet egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam, s azért kedvelt, mert a sütőpor és az egy éjszakás hidegen pihentetés miatt a sütemények sütés után nem keményednek meg úgy, mint a hagyományos mézeskalácsok, nem kell várni velük nyolc napot, hanem azonnal fogyaszthatóak. Ez azért nem jelenti azt, hogy nagyon puhák, hanem omlósak, és nem törik bele az ember foga. A tü...
2012-04-05 11:58:50
szeretettel
Fekete István
Tüskevár

Az osztály zsongása lassan elcsendesedett. Először a suttogás szűnt meg, aztán a mozgás is
megdermedt, és nem lehetett mást hallani, mint egy-egy köhintést s az osztálynapló lapjainak
lassú fordulását, ami olyan volt, mintha kaszát suhintottak volna a ...
2012-04-04 14:42:36
szeretettel

Kosztolányi Dezső Édes Anna

ÚJ SEPRŐ JÓL SEPER?

Anna nézelődött az idegen konyhában.

Vacsorázni, aztán lefeküdni.

Egy darab kenyeret szelt. De beléje se bírt harapni. A kenyérn...
2012-04-03 14:18:49
Sajtos tavaszi zöldségtorony
... még 3-szor. A "tornyok" tetejét kaporral szórjuk meg. Friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztjuk.


Forrás:

A linken még találsz egyéb üdítő finomságot, ha időd engedi, nézz körül . . .

Hozzátenném ehhez a recepthez, hogy én kapor helyett snidlingge...
2012-04-03 05:32:38
Túrós-gyümölcsös palacsinta
...12 db palacsinta
20 dkg túró
10 dkg fagyasztott v. friss erdei gyümölcs
1 db tojás
3-4 ek cukor
kevés reszelt citromhéj
1 kis pohár tejszín
2 ek vaníliás porcukor
vaj és zsemlemorzsa az edény szórásához



A töltelékhez a tojást kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat és a gyümölcsöket.
Betöltjük...
2012-04-02 15:35:20
Brokkolis tészta
...450 g brokkoli (mirelit, vagy friss)
2 dl tejszín
1 kisebb fej fokhagyma
1 citrom héja és leve
500 g tészta (lehet szarvacska, vagy orsó)
olaj



Kevés olajon, csipet sóval, fedő alatt puhára pároljuk a brokkolit. Közben bő vízzel, kevés sóval feltesszük az orsó tésztát főni, mert így egyszerre lesz kész a brokkoli püré és a tészta. ...
2012-04-01 20:19:53
1 2 3 .............329 330 331 .......495 496 .......659 660 661 
Címkék: Görzer Grófságba, Görzer Pinza, Ljubov Andr, Fekete István, Kosztolányi Dezső Édes Anna, SEPRŐ JÓL SEPER, dél-osztrák Görzer, aszalt cseresznyét, aszalt cseresznye, leveles tésztát, vaníliás cukorral, kalács édesen, tojáskák kenésére, kalácstészta elkészítése, nagyon kedves, sütemények sütés, hagyományos mézeskalácsok, ember foga, osztály zsongása, suttogás szűnt, osztálynapló lapjainak, idegen konyhában, darab kenyeret, edény szórásához, tojást kikavarjuk, orsó tésztát, brokkoli püré, fogyaszthatóak, elcsendesedett, meggyszemeket, népszerűségre, mézeskalácsok, összekeverjük, zöldségtorony, eredeztethető, elfelejtették, kiolvasztjuk, szekérszámra, kalácstészta, átültetésben, osztálynapló, gyümölcsöket, tartományból, stájerország, zsemlemorzsa, hozzátenném, édesítőszer, szeretettel, citromhéjat, keményednek, hagyományos, töltelékhez, fagyasztott, cseresznyét, fogyasztjuk, meggybefőtt, porcukorral, barátnőmtől, kosztolányi, suhintottak, elkészítése, fordulását, megdermedt, szórásához, mélyhűtött, palacsinta, kikavarjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.