Regisztráció  Belépés
Paprika
... csalamádé részeként, vagy káposztával, uborkával töltve megőrzi C-vitamin tartalmát. Gulyásba, pörköltbe kitűnő a karikára vágott, sózott, olajjal vagy zsírral eltett paprika. Az erdélyiek receptje szerint is befőzhetjük: a paprikákat sütőben, egészben megsütjük, a külső héját lehámozva üvegekbe tesszük, és ecetes-sós vizet öntünk rá. Tölteni való paprikákat legegyszerűbben a mély...
2007-08-02 13:06:20
Lecsó-körkép
Ugyan, ki ne ismerné a lecsókészítés rejtelmeit? Valójában nincs egységes recept, hiszen valaki a rizses lecsóra esküszik, más a tojásosra, de olyan is van, aki azt mondja: a jó lecsó titka, a húsos szalonna...

Az alaprecept szerint néhány paprika, paradicsom, zsiradék és hagyma kell hozzá, ám mindezt kiegészíthetjük mindenféle földi jóval: tarhonyával, rizzsel, kolbássz...
2007-08-01 17:41:19
Töltött burgonya
... szárad ki!

Megje...
2007-08-01 17:34:28
HASZNOS TUDNIVALÓK 15
... olyan különlegesen finom, mert készítői a gőz fölött felvert édes, cukros tojássárgájához lassan, szinte csak cseppenként adagolják a Marsala bort, hogy így sűrítsék be a habos krémet. Régi recept ez, hiszen állítólag már a XVI. Században Bartolomeo Scappi, a reneszánsz olasz konyhaművészet megújítója is ismerte. A frissen készített, meleg habot rendszerint borban főtt gyümölcsökr...
2007-07-26 00:25:13
HASZNOS TUDNIVALÓK 14
... maitre d'hotel-je találta ki, méghozzá a feljegyzések szerint egészen pontosan 1896. március 9-én. Egy biztos, az étlapon ekkor szerepelt először. De az is bizonyítást nyert, hogy az eredeti receptúra szerint a hozzávalók közt még csak említés sincs a dióról, tehát ez már későbbi turbósítás eredménye. Mr. Tschirky annyira kedvelt és népszerű figurája volt korának, hogy amikor az e...
2007-07-25 00:22:22
Hasznosak, vagy csak divatosak
Sokféle jó recept van forgalomban, legtöbbjük csak a tudnivalók felét tartalmazzák, így mindenki saját kedve szerint rövidíti vagy egészíti ki őket
Hasznosak, vagy csak divatosak a gyógynövények?

Egyre több természetes csodaszer reklámjával találkozunk. A hirtelen jött népszerűség miatt a hiteles, mély tudással rendelkező szakemberek mellett olyanok is adnak tanácso...
2007-07-23 00:38:37
Arádiéta a karcsúságért
Arádiéta - négy tuti recept a karcsúságért

Folyamatosan azt olvassuk: fogyasszunk minél természetesebb alapanyagokból készült ételeket. Hajdina, tofu, zabkása. Könnyű azt mondani! De hogyan kell elkészíteni?
Most megtudhatod!

Arádi Antónia hosszú évek óta a böjtölés egyik specialistája, a Visegrádon található böjtház vezetője. Munkája során alakítot...
2007-07-19 10:15:14
HASZNOS TUDNIVALÓK 8
... is kifejezetten kedveli. Francia elnevezését már csak azért is ildomos megtartanunk, mert legnépszerűbb elkészítési módja - a languszta párizsi módra - innen jön. Persze ahány hely, annyi recept: a spanyolok kevés csokoládéval és mandulával, a kínaiak pedig friss gyömbérrel és illatos szezámolajjal teszik még különlegesebbé az ínyencséget. A rafinált készítési módikban egyetlen kö...
2007-07-18 00:25:17
Csatni - indiai étel


Paradicsomcsatni ( indiai étel )

Ez egy netről orzott paradicsomcsatni-recept.
A csatni egyfajta fűszeres mártás, amit szinte bármilyen ételhez lehet adni kísérőként; a leggyakrabban sült snackek kiegészítőjeként fordul elő, de magában frissen sült lepénnyel (vagy vajas kenyérrel) is ...
2007-07-15 15:36:41
Hűsítő italok
... tail)!"



Ahol életvidám és barátságos emberek találkoznak, ott könnyen megesik, hogy isznak egy keveset. A kevert italok egyre kedveltebbek, a receptek egyre fantáziadúsabbak. De nem csak a fogyasztás, hanem már a mixelés is örömet okoz, ha az ember megtapasztalja, hogyan lehet finom, ízlésesen dís...
2007-07-15 15:05:20
1 2 3 .............332 333 .......498 499 .......657 658 659 663 664 665 
Címkék: HASZNOS TUDNIVALÓK, Században Bartolomeo Scappi, Arádi Antónia, karikára vágott, erdélyiek receptje, paprikákat sütőben, külső héját, lecsókészítés rejtelmeit, rizses lecsóra, húsos szalonna, alaprecept szerint, habos krémet, reneszánsz olasz, frissen készített, feljegyzések szerint, étlapon ekkor, eredeti receptúra, hozzávalók közt, tudnivalók felét, hirtelen jött, böjtölés egyik, languszta párizsi, spanyolok kevés, kínaiak pedig, rafinált készítési, netről orzott, csatni egyfajta, leggyakrabban sült, kevert italok, receptek egyre, ember megtapasztalja, elelmezesvezetok, paradicsomcsatni, kiegészítőjeként, fantáziadúsabbak, tojássárgájához, paradicsomleves, legegyszerűbben, kiegészíthetjük, megtapasztalja, különlegesebbé, természetesebb, konyhaművészet, alapanyagokból, specialistája, gyógynövények, legnépszerűbb, lecsókészítés, szezámolajjal, leggyakrabban, megtartanunk, csokoládéval, kifejezetten, tartalmazzák, karcsúságért, feljegyzések, kedveltebbek, különlegesen, folyamatosan, elkészítési, cseppenként,
© 2013 TVN.HU Kft.