Regisztráció  Belépés
Zöldségleves petrezselymes maceszgombóccal
Zöldségleves petrezselymes maceszgombóccal


Hozzávalók

A leveshez:
zsenge zöldborsó
vajbab
sárgarépa
petrezselyem gyökér

olaj
2 db tyúkhúsleves kocka vagy húsleves alaplé
A maceszgombóchoz
10 dkg macesz
1 tk olaj vagy 5 dkg libazsír
kb. 3 dkg vöröshag...
2018-08-09 14:26:04
Konyhai kisokos
... savanyúság hosszabb ideig eláll, ha olykor 1-1 kockacukrot teszünk az üvegbe.

Az apróra vágott hagymát szórjuk meg egy kevés liszttel, így nem ég oda, amikor pirítjuk.

A zöldborsó megtartja a színét, ha főzéskor a vízbe 1-2 szem kockacukrot teszünk. Egy másik lehetőség: ha a friss zöldséget főzés után rövid időre jeges vízbe tesszük.

Néhány napig f...
2018-07-31 14:15:06
Nagyi féle zöldborsóleves
Nagyi féle zöldborsóleves

Hozzávalók

1 kg friss zöldborsó (kb. 50 dkg tisztított vagy mélyhűtött)
1 db sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 db hagyma
1 csokor petrezselyem
1 l zöldség alaplé
2 ek olaj
1 ek liszt
1 mk édes-nemes piros paprika
4 dkg száraztészta

Elkés...
2018-07-09 23:47:40
Lestyános-gombás csirkeraguleves
... csiperkét is használni)
1 kis hagyma
50-60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller)
15 dkg fagyasztott zöldbab
10 dkg fagyasztott zöldborsó
15-20 dkg krumpli
zöldpetrezselyem
lestyánlevél
1 paradicsom
0,5 paprika

bors
csipetnyi kurkuma
1 ek ...
2018-07-07 00:52:10
Csirkés paella
Hozzávalók 4 főre
1 nagyobb csirkemell csíkokra vágva (csirke combból is készíthetjük
5 dl húsleves
20 dkg rizs
1 zöldpaprika
kaliforniai paprika
1 kisebb üveg zöldborsó konzerv (friss is lehet)
1 közepes fej hagyma
1 paradicsom
1kk.sáfrány
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek. olivaolaj
só,bors

El...
2018-07-04 09:42:44
Klasszikus tárkonyos csirkeraguleves
... csirkeraguleves

Hozzávalók

1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg csirkemellfilé
1,5 l csirkehúsleves-alaplé
3 db zsenge sárgarépa

30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
6 db gomba
3-4 ág friss tárkony + a tálaláshoz
1,5 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 db citrom
...
2018-06-30 00:24:31
Zöldborsó
A friss zöldborsó hüvelye nyomásra azonnal felpattan, szemei gyengék, édeskés ízű, élénkzöld színű. Ha vásárolunk 1 kg zöldborsót, akkor úgy számoljunk vele, hogy a súlyának kicsit kevesebb, mint a fele adja ki a felhasználható mennyiséget.
Sajnos igen kevés ideig tartható el, viszont fenséges eledel levesbe és levesnek, főzeléknek, salátának, vagy tésztával elkészítve. ...
2018-06-29 08:58:34
Variációk zöldborsóra
ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES
Hozzávalók: vaj, liszt, 1 liter víz, 250 ml tejszín, 0,5 dl tej, friss hüvelyes zöldborsó, szerecsendió virág, fehér bors, só

A friss zöldborsó hüvelyeket mossuk meg és főzzük meg. Készítsünk rántást, öntsük fel a borsó levével, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendió virággal. adjuk hozzá a tejet, majd főzzük tovább. A puha zöldborsó hüvel...
2018-06-27 10:54:48
Félszáz program az ötödik ZagyvaParty Fesztiválon
... hirdették meg. A pandúrgulyás hagyományos jászberényi étel, amelyet a szóbeszéd szerint a késői vendégek számára készítettek el maradék ételek - borjúpapriká...
2018-06-04 14:09:40
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
Leves: ZÖLDBORSÓS GOMBALEVES

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 10 dkg felkockázott sonka, ¾ liter zöldséges erőleves (kockából), 3 teáskanál étkezési keményítő, 1 dl tejszín, ½ dl tejföl, 30 dkg zsenge zöldborsó (lehet mirelit is), 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors

A gombát felszeleteljük....
2018-05-19 13:51:23
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......93 94 95 
Címkék: ZagyvaParty Fesztiválon, VÉGI MENÜAJÁNLAT, ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES, ZÖLDBORSÓS GOMBALEVES, ötödik ZagyvaParty, apróra vágott, kevés liszttel, zöldborsó megtartja, másik lehetőség, friss zöldséget, friss zöldborsó, súlyának kicsit, fele adja, felhasználható mennyiséget, borsó levével, puha zöldborsó, pandúrgulyás hagyományos, szóbeszéd szerint, késői vendégek, gombát felszeleteljük, petrezselyemzöld, zöldpetrezselyem, maceszgombóccal, csirkeraguleves, maceszgombóchoz, felhasználható, felszeleteljük, csirkemellfilé, csirkehúsleves, zöldborsóleves, csiperkegomba, petrezselymes, zöldségleves, petrezselyem, szerecsendió, lestyánlevél, készíthetjük, tyúkhúsleves, borjúpapriká, pandúrgulyás, felkockázott, száraztészta, kockacukrot, hagyományos, vöröshagyma, zöldborsóra, fagyasztott, készítettek, jászberényi, fesztiválon, főzőtejszín, menüajánlat, zagyvaparty, mennyiséget, zöldpaprika, kaliforniai, hozzávalók, tisztított, csirkemell, zöldborsós, készítsünk, számoljunk, zöldborsót, vásárolunk, hüvelyeket, klasszikus, paradicsom,
© 2013 TVN.HU Kft.