|
|
|
... in Class címet, mint a legjobb magyar évjáratos brut és a legjobb magyar magnum pezsgő.
A Somló-hegyen, tradicionális módszerrel készült Prestige Brut 2013 Magnum 100 százalékban furmintból készült, és több mint négy éven át érlelték seprőn. A 2013-as évjárat válogatott alapboraiból házasították, emellett a magnum palackos érlelésnek köszönheti összetett aromáit és finom habz... |
2018-10-25 14:41:31 |
|
|
|
|
|
|
...
A balatonfüredi Figula Pincészet 2016-os Köves házasítása (szürkebarát, olaszrizling), a somlói Kreinbacher Birtok furmintból és chardonnay-ből készített Prestige Brut pezsgője, a Sauska Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2013-as évjárata, valamint a tokaj-hegyaljai Szent Tamás Pincészet 2016-os Mád Késői szüret bora egyaránt 97 pontot kapott a lehetséges 100-ból.
Aranyéremmel négy... |
|
2018-05-29 17:12:51 |
|
|
|
|
|
|
... bebizonyították, hogy száraz boraik is méltók a fogyasztók figyelmére. A nemzetközi szinten is elismert tokaji aszúk mellett a változatos termőhelyi sajátosságokat hűen visszaadó, elsősorban furmintból és hárslevelűből készült száraz tételek a magyar és a nemzetközi piacon is egyre keresettebbek - közölték az MTI-vel a szervezők.
Mint kiemelték, a Tokaji Március nagykóstolón ... |
2018-03-20 10:45:09 |
|
|
|
|
|
|
... borfesztiválra. A Földművelésügyi Minisztérium 2017-et a Furmint évének nyilvánította, így az egyik játék egy kis kóstoló, melyen keresztül a legmagyarabb szőlőfajtaként is emlegetett furmintból készült borokat ismerhetik meg a résztvevők.
A VinAgora Érmes Borok Házában a Savoyai teraszon a közönség személyesen találkozhat azon magyar pincészetek boraival, melyek az idei VinA... |
|
2017-09-05 10:22:16 |
|
|
|
|
|
|
... volna készíteni, melybe mind az öt pincészet a legszebb tételeiből választott - számolt be. A Sárospatak borból 2016-ban 1800 palack készült, tipikus hegyaljai fajtákból: 87 százalékban furmintból, 13 százalékban hárslevelűből.
A feldolgozott szőlő javát a Megyer- és a Király-hegy termőterületei adják; a bor nagyobb része acéltartályban, egyötöde másod- és harmadtöltésű, 3 és... |
|
2017-07-18 12:22:08 |
|
|
|
|
|
|
... Államokban, Nagy-Britanniában és más országokban i... |
2017-04-12 10:51:51 |
|
|
|
|
|
|
... mélypontra jutott, és amíg a komoly száraz furmintokat szinte minden évjáratban el lehet készíteni, az aszú sokkal kiszolgáltatottabb az időjárásnak.
A nemzetközi szakértők szerint a furmintban minden megtalálható, ami a legjobb fajtákra jellemző: gyümölcsös, de komoly borokat ad, amelyek egyedülálló savszerkezete a hosszú érlelhetőséget garantálja. A világ csúcsborai között ... |
2017-02-01 09:41:27 |
|
|
|
|
|
|
... a termelők jó ár-érték arányú "alapfurmintokat" kínáljanak a fogyasztóknak a mindennapokra, miközben az olyan jó évjáratokban, mint 2011, 2012 vagy 2013 elkészüljenek azok a tételek is furmintból, amelyek felveszik a versenyt a világ nagy fehérboraival.
A Nagy Furmint Február kóstoló standjainál maguk a pincészetek tulajdonosai vagy borászai kínálják furmintjaikat; a legtöbb ... |
2016-02-02 11:32:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (gyümölcsönként):
0,5 dl Tokaji borecet furmintból, vagy muskotályból
1,5-2 aszalt paradicsom, vagy 2-3 szem eper, málna, vagy fél füge, barack
Nekem a kedvencem a málnás és az aszalt paradicsomos lett, de mindenki kikísérletezheti a sajátját. Arról nem is beszélve, hogy gasztroajándéknak sem utolsó.
Természetesen nem mindegy, hogy milyen ... |
2014-03-03 15:22:59 |
|
|
|
|
|
|
...
A kedd esti rendezvényen az egri borvidékről Kovács Nimród borász furmintból és kékfrankosból, a móri borvidékről Csetvei Krisztina Nap és Olló fantázianevű borából, míg Somló-hegyről Baranyai András a juhfark elnevezéssel illetett nedűből hozott magával.
A borkínálatot disznótoros egészítette ki, és Kovács Lázár mesterszakács sajátkezűleg szeletelte fel a mangalicasonká... |
2014-02-12 17:55:01 |
|
|
|
|