|
|
|
...
- - [-]
Túrógombóc kukoricadarával:
hozzávalók:0,5L víz,1 kávéskanál étolaj,csipetnyi só,1 csom. vaníliáscukor,0,5 marék kristálycukor,2 dl kukoricadara,25 dkg túró
pirított morzsa vagy darált dió
Elkészítés:a vizet odatesszük forrni-bele az olajat,sót,van.cukrot,kristályc... |
2013-12-23 09:29:35 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csom. sütőpor
2,5 ek.tejföl
1 tojássárgája
csipetnyi só
Töltelékhez:
1 kg.reszelt alma
fahéj,cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A... |
|
2012-10-09 10:19:01 |
|
|
|
|
|
|
... végét.
- Az ördög vigyen el engem, ha nem bírok evvel a kisleánykával. No,
no, no... ne sírj, édes morzsácskám!
A mogorva Lapaj megtanult hízelegni.
- Ne, te, ne. Csom, csom! Látod a napocskát, amint kel? Látod, az jó,
nem sír. Te se sírj hát. Csingilingi csin! Szeret téged a Lapaj bátyó,
ha nem sírsz.
De a hízelgô szónak ... |
2012-02-09 13:31:56 |
|
|
|
|
|
|
... helynevünkben megmaradt, bár szókezdő hangja néha már Cs, Z vagy Zs hangra változott. Példák: Szem-Es, Szom-Or (Szemúr), Szom-Or-Óc, Szem- Et, Szom-Od, Szem-Ely (Szem-Hely), Csém (Szem), Csorna, Csom- or,- Csöm-Öd-Ér, Zom-Bor, Zsom-Bor, Süm-Eg, Som-Or-Ja, Som-Ogy Szem Egy). Az összetett nevek második tagja néha világosan utal a hajdani áldozati helyre pl. Som-Berek, Som-Ló, Som-Ke... |
|
2011-08-09 23:42:38 |
|
|
|
|
|
|
... egy kicsit túlfőztem volna olyan volt a hatás. Nagyon kevés ideig főztem de jó sok füszer-
rel és így meg lehetett enni. Tudod, ha szemüveg van is nálunk, az eszünkbe sem jut, hogy a csomagolás
alján van az összetétel. A tetején csak a lejárati idő és az, hogy marha és sertéshus darálva.
Ma a gyöngyösi piacon vargánya gombát vettem szárítani. Csodaszép és egészsé... |
|
2011-02-12 11:52:31 |
|
|
|
|
|
|
... Az izomsorvad�sos felkarom nagyon tud f�jni. A k�k piramist r� teszem /vele alszom/ �s megk�nnyebb�l a f�j� r�sz. A csom�k fellazulnak.
Kellemes bizseg�st, nyugodt alv�st tapasztalok.
Tov�bbi sikeres munk�t k�v�nok.
T... |
2011-01-26 21:29:41 |
|
|
|
|
|
|
... le a fóliát és süsd addig, ameddig piros nem
lesz. Egyetek hozzá juhtúrós polentát. *****
*Maradjon sokáig friss a szalonna!
Ha nincs hűvös helyed, például kamrád, akkor csomagold zsírpapírba, és úgy
tedd a hűtőbe! Bár a hűtőnél sokkal jobb egy spejz, ugyanis a zsír könnyen
magába szívja a szagokat. Gyakran nézd, hogy milyen állapotban van, az sem... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
A tésztához. 3 tojás 20 dkg kristálycukor 2 csomag van.cukor. 10 dkg őrölt mák 16 dkg finomliszt 1 csom sütőpor 1,25 dl tejföl 12.5 dkg olvasztott vaj A krémhez: 2 csomag. főznivaló eperpuding 7.5 dl tej 10 dkg porcukor 25 dkg margarin
Elkészítés... |
2010-06-30 22:07:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
A tésztához. 3 tojás 20 dkg kristálycukor 2 csomag van.cukor. 10 dkg őrölt mák 16 dkg finomliszt 1 csom sütőpor 1,25 dl tejföl 12.5 dkg olvasztott vaj A krémhez: 2 csomag. főznivaló eperpuding 7.5 dl tej 10 dkg porcukor 25 dkg margarin
Elkészít... |
2010-04-12 19:22:41 |
|
|
|
|
|
|
...
GESZTENYES TIRAMISU
Egy hosszukas plum. cake formahoz: 40-60 db babapiskota 2, 5 dl tej 1 kis stampedli rum
Gesztenyekremhez: 20 dkg gesztenyepure 10 dkg porcukor 1 csom. vanilias cukor 2, 5 dl tejszin 4 zselatinlap 15 dkg narancslekvar
Csokolades parizsi kremhez: 20 dkg etcsokolade 2, 5 dl tejszin
A kiengedett gesztenyepuret a porcukorral + ... |
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|