Regisztráció  Belépés
Görög diplomatákat utasít ki Oroszország válaszul két athéni orosz diplomata kiutasítására
...
Az orosz külügyminisztériumnak a TASZSZ hírügynökség által publikált közleménye - amely nem ismertette a válaszlépések részleteit - barátságtalan lépésnek minősítette az "orosz diplomáciai alkalmazottakkal és állampolgárokkal" szembeni görög eljárást.
Az orosz diplomáciai tárca július 20-án határozott tiltakozását fejezte ki a nagykövetnek "a görög fél oroszellenes nyila...
2018-08-06 17:41:58
KKM-államtitkár: diplomáciai rekordhónapon van túl a miniszterelnök
... miniszterelnöknek tekintik, akinek a véleményét fontos és érdemes is meghallgatni" - értékelt Menczer Tamás.
Hozzátette: bár politikai ellenfelei azzal bírálják a kormányt, hogy Magyarország diplomáciailag elszigetelt, ezek a találkozók jól mutatják, hogy ez "alaptalan butaság", ennek éppen az ellenkezője igaz.
Az államtitkár négy okot sorolt fel, amiért a világ vezetői...
2018-07-25 14:20:59
Érdekesség
... háborút követően átszervezte a brit hadsereg és a honi flotta szervezeti felépítését. Továbbra is támogatta az ipar, a tudományos, művészeti, kulturális élet fejlesztését. Igyekezett jó diplomáciai kapcsolatokat kialakítani különösen az európai országokkal, illetve uralkodóival, melyek II. Vilmost és Németországot leszámítva sikerrel is jártak.

68 éves korában, 1910. má...
2018-07-24 22:47:24
Kovács Kálmánné megemlékezése a Pozsonyi csatáról
Szertartásvers

Nem kellett mi nékünk Jehova áldása,
Napatyánk fénye volt Árpád útitársa.
Nem foglaltak ősök senki földjét, kincsét,
csak azt oltalmazták, ami volt a miénk.

,,A magyarok kiírtassanak!" - gonosz jelszó alatt
A nyugati népek indítottak hadat.
Énlil, Ningirszu és Énki, teremtő istenünk,
Nem hagyták ...
2018-07-08 14:34:05
Lavrov: Moszkva kész lenne gázt szállítani Európába a Török Áramlaton keresztül
... Áramlat vezeték megvalósításába kezdett. Az évi 15,75 milliárdköbméteres kapacitású vezeték egyik vezetékága Törökországot, a másik pedig az Európai Unió országait látná el.
Az orosz diplomáciai tárca vezetője az épülő déli gázfolyosóval kapcsolatban azt hangoztatta: Moszkva tisztességes, piaci alapon kész konkurenciaharcot folytatni más termelőkkel és szállítási útvonalakkal...
2018-06-13 16:12:15
Tizenkét év után először látogatott Szkopjéba görög politikus
...
A görög diplomácia vezetője pénteken macedón kollégájával, Nikola Dimitrovval, valamint más vezető macedón politikusokkal tárgyal, a találkozók legfőbb témája a macedón-görög névvita lesz.
Éppen a több mint negyedszázada húzódó névvita miatt nem utaztak az utóbbi tizenkét évben görög politikusok repülővel Macedóniába. Szkopje 2006-ban nevezte el nemzetközi repülőterét N...
2018-03-22 19:12:09
2018. évi történelmi évfordulók 03. 06.
... fegyverese behatol Jeruzsálem egyik Talmud iskolájába és lövöldözni kezd, a lövöldözésben nyolc diák veszíti életét.
2008 - A nicaraguai elnök, Daniel Ortega bejelenti, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Kolumbiával, így a dél-amerikai konfliktusban Venezuela és Ecuador mellé áll.
Sportesemények
Forma-1

1971 - Dél-Afrika Dél-Afrikai Nagydíj, Kyalam...
2018-03-07 08:45:12
2018. évi történelmi évfordulók 03. 06.
... behatol Jeruzsálem egyik Talmud iskolájába és lövöldözni kezd, a lövöldözésben nyolc diák veszíti életét.
2008 - A nicaraguai elnök, Daniel Ortega bejelenti, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Kolumbiával, így a dél-amerikai konfliktusban Venezuela és Ecuador mellé áll.
Sportesemények
Forma-1

1971 - Dél-Afrika Dél-Afrikai Nagydíj, Kyala...
2018-03-06 18:43:55
Múzeummá alakítják Josip Broz Tito egykori jugoszláv elnök legendás luxushajóját
... 1953-ban Tito elnök luxushajójaként új korszakot kezdett a Galeb.
Tito híres filmsztárokat is fogadott a hajón, például Sophia Lorent és Elisabeth Taylort. A fedélzeten gyakran fontos diplomáciai tárgyalások is folytak. A Galeb csaknem három évtizedig, Tito 1980-as haláláig az elnök úszó hivatalaként szolgált. Ez alatt több mint 18 ezer tengeri mérföldet tett meg, három földr...
2018-01-17 20:14:54
Szijjártó: viharos évet zárnak a magyar nemzeti kisebbségek
... keresztény közösségek megvédése mellett. "Ettől mindenki úgy ódzkodik, mint ördög a tömjénfüsttől" - tette hozzá.
Szávay István (Jobbik) egyebek mellett arra sürgette a kormányt, hogy diplomáciai úton készüljön fel időben a trianoni döntés századik évfordulójára történő méltó megemlékezésre.
Szijjártó Péter válaszában úgy fogalmazott, a kabinet ebben a kérdésben a lehe...
2017-12-13 12:11:41
1 2 3 .......23 24 ....35 36 ...46 47 48 
Címkék: Kovács Kálmánné, Török Áramlaton, Josip Broz Tito, Menczer Tamás, Európai Unió, Nikola Dimitrovval, Daniel Ortega, Dél-Afrika Dél-Afrikai Nagydíj, Sophia Lorent, Elisabeth Taylort, Szávay István, Szijjártó Péter, magyar nemzeti, válaszlépések részleteit, orosz diplomáciai, véleményét fontos, ellenkezője igaz, államtitkár négy, világ vezetői, brit hadsereg, honi flotta, európai országokkal, magyarok kiírtassanak, nyugati népek, másik pedig, épülő déli, görög diplomácia, találkozók legfőbb, macedón-görög névvita, több mint, utóbbi tizenkét, lövöldözésben nyolc, nicaraguai elnök, dél-amerikai konfliktusban, fedélzeten gyakran, elnök úszó, trianoni döntés, kabinet ebben, alkalmazottakkal, állampolgárokkal, megvalósításába, luxushajójaként, miniszterelnök, diplomáciailag, megemlékezésre, sportesemények, szertartásvers, politikusokkal, gázfolyosóval, lövöldözésben, törökországot, konfliktusban, filmsztárokat, válaszlépések, németországot, rekordhónapon, megemlékezése, barátságtalan, kapcsolatokat, tömjénfüsttől,
© 2013 TVN.HU Kft.