|
|
|
ÉRDEKESSÉG A SZŐLŐRŐL
Gondoltad volna, hogy ennyi mindent tud ez a finom gyümölcs? Ismerd meg jobban a fürtök titkait!
1. A szőlőt már 6000 évvel ezelőtt fogyasztották Egyiptomban, ahol Oziristől, a halál és az újjászületés istenétől származtatták ezt a csodás gyümölcsöt.
2.Az ókori görögök az egyik legnagyobb gyógyhatású gyümölcsnek tartották... |
2018-11-06 19:40:58 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
1/2 bögre cukor
1 és 1/4 bögre liszt
2 csapott evőkanál kakaopor
1 és 1/3 bögre kukoricapehely
(a bögre 2,5 dl-es)
A puha vajat összekavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a kakaót a lisztet és a kukoricapelyhet.
Egy lapos tepsit megkenünk vajjal. Kis kanálni halmokat szaggatunk rá a tésztából és villaval picit le... |
|
2018-04-17 14:31:36 |
|
|
|
|
|
|
Pezsgőkoktélok és pezsgős bólék
A szilveszteréj elengedhetetlen itala a pezsgő. A gyöngyöző nedű önmagában is eléggé ünnepélyes, de aki idén kipróbálna valami mást, készíthet belőle színes koktélt vagy a legfinomabb gyümölcsökkel kombinálva rafinált bólét.
... |
2017-12-31 22:15:29 |
|
|
|
|
|
|
Nagyanyáink nem használtak drága tisztítószereket, mert anno még nem volt, mégis tisztaság és jó illat járta át a házat.
Ha manapság nem akarjuk millió vegyszerre körülvenni magunkat, akkor itt van az ecet, ami fertőtlenít, fehérít, frissít és oldja a vízkövet is.
- a fürdőszobában a csempét, a kádat időnként ecetes szivaccsal töröljük át.
- a fugákba, ha me... |
|
2017-11-05 13:19:00 |
|
|
|
|
|
|
A pályáját népiskolai tanítóként kezdő , majd újságíróként folytató
Gárdonyi 1888 őszétől három éven át Szegeden élt és dolgozott .
Gyakran megfordult a hajdani Hungária Szálló kévéházában , ahol
törzsasztaluknál találkoztak , cseréltek eszmét és fogadták be
társaságukba az újonnan érkezett kollégákat az írók .
" Szegeden jöttem rá , hogy a legnagy... |
|
2017-07-21 22:04:00 |
|
|
|
|
|
|
...http://gasztroabc.hu/recept/10398_ro pogos-kruton/
http://www.nosalty.hu/recept/crouton -hazilag
Ha én készítem ,akkor egy nagy tepsibe teszek sütőpapírt,rászórom a kenyér kockákat,egy kevés étolajjal meglocsolom,összeforgatom, és 200 fokon kb 10-15 percig sütöm, amíg szép piros-barna lesz. Az idő nem biztos, mindenki a mag sütője szerint. Ha ránézel, látod, hogy miko... |
2016-08-28 08:03:02 |
|
|
|
|
|
|
Jó magyar szokás szerint a köret nálunk szinte csak sült vagy tört krumpliból, rizsből és tésztából áll.
Mivel a paleolit táplálkozásban egyiket sem fogyasztjuk, rögtön jön a kérdés, de akkor mit együnk köret helyett?
Sokan azt hiszik, hogy mi csak párolt zöldségeket eszünk minden... |
2014-03-11 19:36:59 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg durvára tört dió
30 dkg zabpehely
30 dkg barna cukor
18 dkg lágy vaj
18 dkg aszalt áfonya
36 dkg mazsola
28 dkg kimagozott, darabolt aszalt szilva
28 dkg kimagozott, darabolt datolya
2 db tojás
másfél teáskanál vaníliakivonat
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál szegfűbors
1/2 teáskan... |
2013-11-26 18:56:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Mézzel sült sárgabarack
4 db félbevágott, kimagozott sárgabarack
4 evőkanál méz
4 evőkanál mandulaforgács
1 csipet őrölt gyömbér
vagy
1 csipet reszelt szerecsendió
A kenéshez:
igény szerint vaj
Elkészítés:
1. Vékonyan kivajazunk egy akkora tűzálló tálat, amelyben a félbevágott barack... |
2013-06-06 18:17:21 |
|
|
|
|
|
|
Jó ideje már annak,hogy izgatta a fantáziámat a házi tészták gyártása..................ez is éppen olyan dolog mint a házi kenyér a házi zsúr kenyér és a házi töltött kenyerek készítése is................ami pár sikertelen után ami ugyan kedvemet kissé megszegte.............. de kitartásom eredménye már hónap óta sikeres................Most a tészta készítés fortélyaira sze... |
2012-11-12 12:28:35 |
|
|
|
|