Regisztráció  Belépés
Alkothatunk új szavakat?
Kedves foxworkinspace!
Az általad felsorolt szavakat valóban egybe kell írni. A helységneveknél ez nem is lehet kérdés, és ha lenne egy Almásrétes nevú községünk, azt is úgy írnánk. De ha a süteményre gondolunk, akkor az bizony két szó, miután minőségjelzős kapcsolatban vannak egymással.

http://www.e-nyelv.hu/2013-05-08/alm as-pite-majas-hurka/
http://www.selec...
2018-07-03 08:24:13
Háromnapos zenei-gasztronómiai fesztivált rendeznek Keszthelyen
... várják a legkisebbeket.
A zenei programokkal párhuzamosan zajlik majd a VII. Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű rendezvény a történelmi belvárosban. A pincészetek borai mellett gasztronómiai különlegességekkel, vásári csemegékkel és street food menüvel is készülnek.
A fesztiválozók zalai és környékbeli kézművesek portékáival, illetve látványos fényfestéssel is találko...
2018-07-02 21:07:08
Szombathely a Nyugat királynője
... vasi tájegységekből.
A zsúptetős házikók között tartják, minden év áprilisában a Szent György napi vásárt, ahol az ide ellátogatóknak, lehetősége nyílik megkóstolni a térség gasztronómiai remekeit, a dödöllét és a kemencében sült langallót. A múltba vissza repítő népzene és néptánci előadások mellett, kézművesek bemutatóját csodálhatjuk meg.
A szombathelyi Csónakázó tav...
2018-07-02 08:52:50
Woodstock az Ugaron fesztivál Ópusztaszeren hatodszor
... helyszínén több mint száz program várja a látogatókat. Lesz csillagösvény, filmvetítés, irodalmi sátor, zenei workshopok, kézműves programok, bemutatkoznak a helyi termelők, gazdag lesz a gasztronómiai kínálat. A jurtaszállások, a kemping, a tó, az árnyas, erdős területek és a ménes is a rendezvény szerves részét képezi.
"Célunk kiragadni a tömeget az elektronika fogságából, ...
2018-06-23 13:01:23
Meggy, málna, cseresznye, ribizli: a szuperegészséges nyári
... nyersen vagy a levüket kifacsarva fogyasztod őket, mert a bennük lévő tápanyagok így szívódnak fel leginkább. De ha nemcsak az egészségét tartod szem előtt, hanem szívesen hódolsz a gasztronómiai élvezeteknek is, akkor készíthetsz süteményt, tortát, lekvárt, szörpöt mind a négyből.
Cseresznye

Tápanyagai: kálium, kalcium, nátrium, foszfor, A-, B- és C-vitamin
F...
2018-06-20 23:55:21
Bőköz Fesztivál harmadszor az Ormánságban
... a fesztivál védnöke arról beszélt, hogy idén a Bőköz részeként jelenik meg a Kincses Baranya Fesztivál, amely a Baranya megyei Értéktárban összegyűjtött kulturális, történelmi és gasztronómiai különlegességeket mutatja be. Kiemelte: ezúttal a gasztronómia áll a középpontban, Szaporcán a bajai halászlétől a gőzgombócig számos ételkülönlegességeket lehet majd megkóstolni.
A fes...
2018-06-20 16:11:58
Semjén: a nemzetpolitika nagy sikere a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-program
... Hangsúlyozta: olyan sokrétű munka és küldetés, mint a két program esetében, nincs még egy, "valóban mindenesnek kell lenni". Szükség van a magyar kultúra, a történelem tanítására, gasztronómiai ismeretekre, néptánctudásra, állampolgársági ismeretekre és egy nagy adag empátiára is.
Értékelése szerint mostanra "rendezett magyar világ van a diaszpórában", az adott területen az e...
2018-06-19 10:11:07
Koncertek, séták, képzőművészeti és sport programok a Mátrai Művészeti Napokon
... helyszínen lesz többféle tematikájú erdei séta, számos gyerekfoglalkozás, klasszikus és népzenei koncertek, táncbemutatók az erőkben, és bemutatkoznak a helyi termékek, a térségre jellemző gasztronómiai ínyencségek egyaránt.
Szabó Lajos elmondta azt is, hogy az idén öt pályázatot is hirdettek a 15. évfordulóhoz kapcsolódva. A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesülettel kö...
2018-06-18 15:03:02
Folytatódnak a kerékpársportos fejlesztések a muraföldi térségben
... arról is, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség tanulmányútjait követően a...
2018-06-18 14:22:51
A turisztikai ügynökség nyári kampánya nagy segítség a szállodáknak
... Szép-kártyát is sokan vették igénybe.
Ma már nem elég jó szállodát üzemeltetni, a száll...
2018-06-18 10:31:11
1 2 3 ...................117 118 .........175 176 .........233 234 235 
Címkék: Bőköz Fesztivál, Kőrösi Csoma-, Mátrai Művészeti Napokon, Összehoz Keszthelyen, Szent György, Kincses Baranya Fesztivál, Szabó Lajos, Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesülettel, Magyar Turisztikai Ügynökség, szuperegészséges nyári, nemzetpolitika nagy, kerékpársportos fejlesztések, muraföldi térségben, turisztikai ügynökség, általad felsorolt, süteményre gondolunk, zenei programokkal, történelmi belvárosban, pincészetek borai, fesztiválozók zalai, zsúptetős házikók, térség gasztronómiai, kemencében sült, múltba vissza, szombathelyi Csónakázó, helyi termelők, gasztronómiai kínálat, rendezvény szerves, elektronika fogságából, levüket kifacsarva, bennük lévő, egészségét tartod, gasztronómiai élvezeteknek, fesztivál védnöke, bajai halászlétől, gőzgombócig számos, magyar kultúra, történelem tanítására, nagy adag, adott területen, helyi termékek, térségre jellemző, szuperegészséges, kerékpársportos, állampolgársági, helységneveknél, tanulmányútjait, képzőművészeti, nemzetpolitika, néptánctudásra,
© 2013 TVN.HU Kft.