Belépés
Pasifogó leves - In memoriam Gasztropajti
Hozzávalók:
250 g. pulyka felső comb, (nálam 1 db csirkemell filé)
250 g. füstölt sertésfej, (nálam 2 szelet tenyérnyi füstölt sonka)
500 g. krumpli,
250 g. zöldborsó,
250 g. vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
(nálam még 500 g. gomba, mert volt a hűtőben)
2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtej...
2017-12-05 14:49:31
Te is így készíted?
Az eredeti bécsi szelet receptje.
Te is így készíted?

/Gasztropajti

Sok évvel ezelőtt a barátoméknál fürkészhettem ki a bécsi konyha titkait, amikor ezzel az igazi bécsi szelettel láttak vendégül. Le is írtam, hazaérve pedig évekkel később én is elkészítettem, az eredeti recept alapján.

Hozzávalók:

8 szelet borjúhús
tej
f...
2016-01-08 15:13:56
Magyaros sült császár tepsis zöldségágyon
...
Magyaros sült császár tepsis zöldségágyon

Küldte: Gasztropajti

Hozzávalók:

Húshoz:

1,5 kg császárhús (ami inkább húsos szalonna, a bőséges zsiradék miatt)
2 k étolaj
1 k őrölt pirospaprika
kevés csilipehely
1 k só
kevés őrölt bors
kevés fokhagyma granulátum
kevés mor...
2015-11-10 17:26:37
Almával borított sertésborda.
Szeretem a kihívásokat, a próbákat, na meg a gasztronómiát.
Ma, egyik kedves Gasztropajti, meglátva, az érkező menzai ételekről közzétett beszámolómat, megkért írjam le az almával borított sertésborda receptjét. Szívesen tettem! Kizárólag szemrevételezés, és egy falat megkóstolása alapján.
A különleges ízek kedvelőinek!
Szerencsés vagyok! Ha megkóstolok valamit, érze...
2015-05-31 17:44:37
Vadas zsemlegombóccal lépésről-lépésre
...

Vadas zsemlegombóccal lépésről-lépésre

Gasztropajtiék konyhájából (http://gasztropajtikonyhaja.blogspo t.hu/)

Egy nagy klasszikus kedvencünk a vadas. A hús omlósan puha, a mártás kellemesen pikáns és bársonyosan sima. A házi zsemlegombóc pedig fenomenális. Kell ennél több egy jó ebédhez?

Sok háziasszony nem készít vadast, mert túl bonyo...
2015-05-12 07:49:29
Ratatouille, a Francia lecsó
... v...
2014-09-22 19:14:50
Csípős savanyú leves csirkemell csíkokkal
... ...
2014-08-25 20:17:17
Töltött paprika ismét
... tartalmához. Rövid főzés után besűrűsödik a szósz is, és kész az étel.

a már megszokott ...
2014-08-18 07:02:02
Jéghideg uborkaleves
... g...
2014-08-17 16:40:32
Gombás-babos csili
... m...
2014-05-06 17:01:57
1 2 
Címkék: eredeti bécsi, barátoméknál fürkészhettem, bécsi konyha, igazi bécsi, eredeti recept, bőséges zsiradék, érkező menzai, almával borított, falat megkóstolása, különleges ízek, nagy klasszikus, mártás kellemesen, házi zsemlegombóc, zsemlegombóccal, szemrevételezés, gasztropajtiék, elkészítettem, fürkészhettem, gasztronómiát, gasztropajti, zöldségágyon, pirospaprika, barátoméknál, beszámolómat, zsemlegombóc, megkóstolása, sertésborda, megkóstolok, kihívásokat, uborkaleves, csilipehely, kedvelőinek, konyhájából, tartalmához, fenomenális, háziasszony, ratatouille, bársonyosan, besűrűsödik, vöröshagyma, csirkemell, granulátum, hozzávalók, császárhús, kedvencünk, klasszikus, szerencsés, különleges, kellemesen, megszokott, csíkokkal, zöldborsó, szelettel, fokhagyma, ételekről, sárgarépa, receptjét, sertésfej, tenyérnyi, közzétett, kizárólag, vendégül, receptje, hazaérve, próbákat, készíted, meglátva, borított, jéghideg, magyaros, szívesen,
© 2013 TVN.HU Kft.