Regisztráció  Belépés
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: a lehető legmélyebb és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra kell törekedni
... hangulatú megbeszélésen elsősorban a Brexittel kapcsolatos kérdéseket tekintették át.
Úgy vélte, hogy "a helyzet most nem áll jól a kilépési tárgyalások eredményes lezárása szempontjából, hiszen az idő rohan, és egyelőre, sajnos, nem úgy tűnik, mintha öles léptekkel haladnánk a megoldás irányába".
Magyarországnak az az érdeke, hogy mindenképpen mindkét fél - Nagy-Britan...
2018-09-26 10:42:25
Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a főbb európai piacok
... Malajziában pedig 0,66 százalékos mínuszban, míg Szingapúrban 0,23 százalékos nyereséget mutatott a vezető index közép-európai idő szerint kilenc órakor.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul. A legközelebbi, decemberi határidős jegyzésekben a Brent...
2018-09-24 09:21:21
Brexit/EU-csúcs - Theresa May: holtponton a tárgyalások
... millió külföldi EU-állampolgár jogosultságai ebben az esetben sem csorbulnának.
Theresa May szerint érthető, ha a külföldi uniós polgárok aggódva mérlegelik, hogy az ő jövőjük szempontjából mit jelenthet a salzburgi csúcs kimenetele. "Egyértelműen hangsúlyozni szeretném Önöknek, hogy az Önök jogosultságait a (Brexit feltételeiről szóló) megállapodás elmaradása esetén is megvé...
2018-09-21 16:39:15
PM: a gazdaságpolitika legfontosabb kihívása a versenyképesség javítása
... szerkezetében a termelékenység szerényen bővült az elmúlt években, éppen ezért növelni kell Magyarországon a termelékenységet.
A helyettes államtitkár kiemelte, a versenyképesség szempontjából fontos kihívás a munkaerőpiac, az innováció és az állam működése.
Kifejtette, a magyar munkaerőpiacon a foglalkoztatási szint elérte az európai uniós átlagot, a munkanélküliség ala...
2018-09-21 13:27:53
Tőzsde - Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai piacok
... másfél órával, ugyanekkor Hongkongban 1,27 százalékos, Szingapúrban 1,24 százalékos, Mumbaiban pedig 0,70 százalékos nyereséget mutattak a vezető indexek.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul. A legközelebbi, novemberi határidős jegyzésekben a Bren...
2018-09-21 08:26:04
EU-csúcs - Merkel: az EU nem köt kompromisszumot az egységes piac szabályainak kérdésében a brit kilépés esetén
... beruházásokkal inkább Afrikát segítenék.
Conte szerint a javaslattal van egy politikai probléma is. Egy ilyen jellegű uniós szolgálat működése problémát jelent a nemzeti szuverenitás szempontjából - vélekedett. Beszámolt arról is, hogy a tanácskozáson ismét előterjesztette a menekültek tagországok közötti elosztásának tervét. Kijelentette, nem a helyes megoldás az, ha azok az...
2018-09-20 18:22:57
Medvegyev: nem kizárt, hogy még évekig folytatódik az Oroszországra nehezedő szankciós nyomás
... elfogadnia, amely a következő hároméves költségvetési perióduson túl, 2024-ig is érvényes. A kormányfő szerint az előrejelzés mind az olajár, mind a GDP-növekedés, de más gazdasági mutatók szempontjából is nagyon óvatos, hogy a gazdaságpolitika a kedvezőtlen feltételek közepette is szavatolja a fejlődést és az életkörülmények javulását.
Mint mondta, 2019-ben strukturális vált...
2018-09-20 17:12:49
ITM: több mint ezermilliárd jut az innovatív ötletek felkarolására
... környezetet fejlesszenek a hazai és a betelepülő vállalkozások termelékenységének növelésére.
Az államtitkár úgy fogalmazott: az a cél, hogy Magyarország 2030-ra az életminőség szempontjából Európa első öt országa közé tartozzon. Ehhez négy nagy ügyet fogalmaztak meg, ide értve az innovációs célokon felül a gyors és biztonságos közlekedést, a tiszta, "okos" és megfizethető en...
2018-09-18 17:44:35
Orbán Moszkvában: megbecsüljük a kapcsolatunkat Oroszországgal
...
Úgy fogalmazott: Magyarország nemzeti érdeke, hogy Európa két fele között minél jobb legyen az együttműködés, és azon belül a magyar-orosz kapcsolatrendszer is minél jobb legyen. Indoklásul azt mondta: amikor Európa keleti és nyugati fele között feszültség volt, akkor a magyarok mindig rosszul jártak, amikor viszont együttműködés volt, akkor "mindig jól jártunk".
Szerint...
2018-09-18 17:28:42
ITM: szakképzésben a készségekre építve kell oktatni
... jelentőségű, mint az "abc-vetés" megtanulása.
Hangsúlyozta, olyan időszak jött el, amelyben lépni kell az oktatásban is a technikai feltételek megteremtése és a tanárok képzése szempontjából.
A gazdaság szereplőinek jelzése alapján fontos, hogy a szakoktatás segítse a hálózatos gondolkodást, az együttműködést, kreativitást, a feladatok közös végrehajtását.
Pölöskei ...
2018-09-18 17:12:16
1 2 3 ....................247 248 ..........370 371 ..........493 494 495 
Címkék: Theresa May, Orbán Moszkvában, West Texas Intermediate, lehető legmélyebb, főbb európai, gazdaságpolitika legfontosabb, versenyképesség javítása, egységes piac, brit kilépés, innovatív ötletek, kapcsolatunkat Oroszországgal, készségekre építve, helyzet most, kilépési tárgyalások, megoldás irányába, vezető index, globális kereskedelem, északi-tengeri Brent, nyugati féltekén, külföldi uniós, salzburgi csúcs, termelékenység szerényen, elmúlt években, helyettes államtitkár, versenyképesség szempontjából, állam működése, magyar munkaerőpiacon, foglalkoztatási szint, európai uniós, vezető indexek, politikai probléma, ilyen jellegű, nemzeti szuverenitás, tanácskozáson ismét, menekültek tagországok, helyes megoldás, következő hároméves, kormányfő szerint, előrejelzés mind, kedvezőtlen feltételek, életkörülmények javulását, betelepülő vállalkozások, életminőség szempontjából, innovációs célokon, magyar-orosz kapcsolatrendszer, magyarok mindig, technikai feltételek, tanárok képzése, gazdaság szereplőinek,
© 2013 TVN.HU Kft.