Regisztráció  Belépés
Új kormányszóvivő és kisebb kormányátalakítás Franciaországban
... közszolgálatért felelős államtitkár lett a költségvetési tárcánál, míg az üzleti szférából érkező 49 éves, pártonkívüli Delphine Gény-Stéphann vette át Benjamin Griveaux államtitkárságát a gazdasági tárcánál.
Az LREM hétvégi kongresszusát követően eredetileg a hét elejére várt kormányátalakítást azért csak pénteken jelentette be az elnöki hivatal, mert az új kormánytagok vag...
2017-11-24 20:24:13
Az adventi koszorú története, szimbolikája
... alakította ki az adventi koszorú hagyományát.

Az evangélikus közösségekben egy alapvetően pietista szemléletű irányzat volt a romantika korában az ún. ,,belmisszió". Ez a gazdasági-társadalmi átalakulások során fölbomlott hagyományos - papírforma szerint keresztény - közösségek hittől való elszakadása következtében beállt traumát igyekezett orvosolni. Arra törekede...
2017-11-24 20:07:37
A Román Akadémia szervezeti keretében folytatja munkáját a székelyföldi románok helyzetét kutató központ
... kutatásokra is serkenti a központ munkatársait.
Ioan Lacatusu szerint a központ folytatja a székelyföldi megyék demográfiájának a kutatását, és továbbra is néprajzi, szociológiai, gazdasági, történeti, valamint az együttélésre vonatkozó tanulmányokat készít.
A Kovászna-Hargita Európai Tanulmányi Központnak 2000 óta fontos tevékenysége, hogy évről évre megszervezi a mar...
2017-11-24 17:42:54
EU-keleti partnerség - Tusk: az Európai Unió elítéli az ukrajnai orosz agressziót
... Európai Tanács elnöke leszögezte: az együttműködés nem Moszkva ellen irányul, ez "nem geopolitikai szépségverseny az EU és Oroszország között", hanem "szuverén országok közötti, politikai, gazdasági és katonai fenyegetések vagy kényszerítés nélküli" partnerség.
Mindazonáltal hozzátette: élete első felét a "szovjet blokkban" töltötte, a másodikat pedig a "szabad világban", és ...
2017-11-24 17:32:54
A várt gyorsulás helyett lassult az amerikai magánszektor növekedése novemberben
... értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását tükrözi.
Az előzetes eredményt kommentálva Chris Willia...
2017-11-24 17:13:00
Varga Mihály: a világszínvonal elérése legyen a magyar cégek célja
...
A nemzetgazdasági miniszter a somogyi településen működő Ferrokov Vas- és Fémipari Kft. kapacitásnövelő fejlesztéséhez a Nagyvállalati Beruházási Támogatásból nyújtott 189 millió forintos hozzájárulást igazoló oklevelet adta át. Beszédében hangsúlyozta: Magyarországnak, a magyar gazdaságnak olyanná kell válnia, hogy ha abban egy vállalkozás megállja a helyét, biztosak legyünk...
2017-11-24 17:02:40
Medicina konferencia - Lepsényi: a kormány kiemelten kezeli az egészségipart
... miniszteri-államtitkári csúcstalálkozó címmel rendezett eseményen az államtitkár célként határozta meg az egészségiparban a gyártás és a kutatás összekapcsolását, az oktatás, képzés összehangolását a gazdasági igényekkel, valamint a további exportnövekedés elérését. Úgy vélte, fontos az egyetemek és a nagyvállalatok összekapcsolása, az egészségiparban még inkább, mint a gazdaság m...
2017-11-24 16:22:51
EU-keleti partnerség - Szijjártó: pozitív visszajelzéseket kell adni a keleti partnerországoknak
...
Sajtótájékoztatóján a külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a magyar álláspont szerint az EU csak akkor tudja visszaszerezni az elvesztett versenyképességét, csak akkor tud erős lenni, ha minél több külső szövetségest, stratégiai partnert és barátot tud szerezni.
Hozzátette, Magyarország határozottan támogatja a bővítési folyamat felgyorsítását, mert minél több orszá...
2017-11-24 16:02:26
Rákossy: a gazdaság fejlesztése kapott prioritást a 2014-2020 közötti európai uniós ciklusban
... belül a hangsúlyt az ipar, a kis- és középvállalkozások (kkv-k) üzletmenetének, valamint a helyi gazdaság működésének fellendítésére helyezték.
Fontos szempont volt még a területi gazdasági különbségek felszámolása, a foglalkoztatási gondok megoldása, illetve a kutatásfejlesztési tevékenységek elősegítése - tette hozzá.
Az államtitkár kitért arra, hogy megpróbáltak elj...
2017-11-24 15:12:46
A lengyel szejm jóváhagyta a nagyboltok vasárnapi nyitvatartását korlátozó törvényt
... tervezet jóváhagyása felett.
A parlamenti vita során több ellenzéki képviselők ideológikusnak minősítette a törvényt, érveltek azzal is, hogy ez negatív hatással lehet az ország gazdasági helyzetére. Többen utaltak arra, hogy Magyarországon tavaly a boltzáratvisszavonták.
Az ellenzéki jobboldali Kukiz´15 viszont a Szolidaritásnak a minden vasárnapra kiterjedő követelmény...
2017-11-24 13:22:22
1 2 3 ...........3394 3395 .....5092 5093 ......6788 6789 6790 
Címkék: Román Akadémia, Európai Unió, Varga Mihály, Delphine Gény-Stéphann, Benjamin Griveaux, Ioan Lacatusu, Kovászna-Hargita Európai Tanulmányi Központnak, Európai Tanács, Chris Willia, Ferrokov Vas-, Fémipari Kft, Nagyvállalati Beruházási Támogatásból, adventi koszorú, székelyföldi románok, ukrajnai orosz, várt gyorsulás, amerikai magánszektor, világszínvonal elérése, magyar cégek, kormány kiemelten, gazdaság fejlesztése, 2014-2020 közötti, lengyel szejm, nagyboltok vasárnapi, költségvetési tárcánál, üzleti szférából, gazdasági tárcánál, elnöki hivatal, evangélikus közösségekben, alapvetően pietista, romantika korában, központ munkatársait, központ folytatja, székelyföldi megyék, együttélésre vonatkozó, másodikat pedig, előzőnél magasabb, növekedés ütemének, előzetes eredményt, nemzetgazdasági miniszter, somogyi településen, magyar gazdaságnak, vállalkozás megállja, államtitkár célként, kutatás összekapcsolását, gazdasági igényekkel, további exportnövekedés, nagyvállalatok összekapcsolása,
© 2013 TVN.HU Kft.