Belépés
Sült csirkecomb, baconos-tojásos rizzsel
... ezzel kenem be a husikat, a rácsra tszem őket, és a rács alá vizet öntök. Így a husi nem a vízben ázik, és fő, hanem párolódik a gőzben, ugyanis miután mellé karikáztam hagymát, és 3 gerezdnyi fokhagymát, lefedem az egészet, alaposan alufóliával. kb fél óra a forró sütőben, majd alufólia le, és ropogósra sütjük.

[...
2018-02-22 11:43:31
mazsolás csirke almaszósszal
... (alma, körte, narancs), majd bestoppolod a csirit és irány a sütő kb. 1 órácskára. Közben előkészítesz 20 dkg rizst, a hagyományos módon készre főzöd, de ételízesítővel, hagymával, és gerezdnyi zúzott fokhagymával is ízesíted. Míg a csirke meg a rizs sül-fő, meghámozol 4-5 almát, kikapod a magházát és a mazsola áztatólevében, 1 ek cukor társaságában megfőzöd, s jó alaposan összetö...
2014-10-28 12:33:57
Zöldségnapi muszaka
... és ha van friss, érett paradicsomunk, hámozzuk meg, vágjuk apróra és az olajon futtassuk meg egy kicsit. Ha már jól összeesett, és kezdene szószos sűrűséget ölteni, tegyük bele a két gerezdnyi apróra vágott fokhagymát, és pároljuk együtt egy kicsit. Engedjük fel a (lehetőleg házi) paradicsomlével. Tegyük bele a leveskockát, kevergessük, hogy feloldódjon, tegyük bele a másik kanáln...
2013-12-26 23:28:45
Férfias fogások: 5 recept szerzőinktől
... Taklert iszom, a Kövér Lajos utcában vételezem Gyula bátyám borboltjában, nagy tételben. A pörköltbe kevés kell és korán, hogy elforrja magát. Paradicsomot hámoztam, meg egy egészen kevés, gerezdnyi fokhagymát. Utóbbit nem muszáj hozzáadni, szerintem jó, ha van benne.
Fedő alatt, nagy lángon öt sovány óra alatt puhára főztem.
A tálaláskor a fejét és a lábát szedtem ki, h...
2013-09-19 19:55:07
Mangold provence-i módra.
... ,,szálas", vékonyan meghámozzuk. A szár alsó száraz részét levágjuk.
A mangoldszárat 1 cm vastag, ferde csíkra vágjuk. Lábosban összekeverjük az alaplevet, a vermutot, a kakukkfüvet, 2 gerezdnyi fokhagymát, az olívaolajat. Felforraljuk, hozzáadjuk a felvágott szárat, 4-5 percig pároljuk, kis lángon.
Közben a zöld levélrészeket feltekerjük, és egy cm-es csíkra...
2012-05-10 22:47:46
Pasi szerzőink kedvencei
... Taklert iszom, a Kövér Lajos utcában vételezem Gyula bátyám borboltjában, nagy tételben. A pörköltbe kevés kell és korán, hogy elforrja magát. Paradicsomot hámoztam, meg egy egészen kevés, gerezdnyi fokhagymát. Utóbbit nem muszáj hozzáadni, szerintem jó, ha van benne.
Fedő alatt, nagy lángon öt sovány óra alatt puhára főztem.
A tálaláskor a fejét és a lábát szedtem ki, h...
2011-03-20 16:55:12
Cinkeverő téli barátposzáta
... táplálékot. Az egyik gyűrűvel megjelölt, egyértelműen beazonosítható barátka (hosszú szárnya alapján a "svéd" hím), miután néhány alkalommal evett a dióból - nemritkán egészben nyelve le negyed gerezdnyi, majd kisujjpercnyi darabokat - szó szerint megvadult, és "enyém a vár" jelleggel minden hasonló méretű madarat: kék és széncinegéket, házi és mezei verebeket elüldözött a dióhalo...
2011-02-22 06:38:33
Pisztráng vajon sütve
... már megforgattam és a másik fele is csaknem megsült, vajdarabkákat teszek rá és készre sütöm.

1 dl tejszínt nagyon pici liszttel sűrűre keverek, felforrósítom, beleteszek 2-3 gerezdnyi zúzott fokhagymát, meg durvára vágott pirított mandulát és az egészet a gyönyörűen elrendezett pisztrángokra öntöm.

Ha van még pirított, vágott mandula, azt a tetejére szórom![...
2010-12-07 17:33:58
Mazsolás csirke almaszósszal
... (alma, körte, narancs), majd bestoppolod a csirit és irány a sütő kb. 1 órácskára. Közben előkészítesz 20 dkg rizst, a hagyományos módon készre főzöd, de!! hagymával, ételízesítővel és gerezdnyi zúzott fokhagymával is ízesíted. Míg a csirke meg a rizs sül-fő, meghámozol 4-5 almát, kikapod a magházát és a mazsola áztatólevében 1 ek. cukor társaságában megfőzöd, s jó alaposan összet...
2010-12-07 17:31:04
Pisztráng vajon sütve
... Mikor már megforgattam és a másik fele is csaknem megsült, vajdarabkákat teszek rá és készre sütöm.
1 dl tejszínt nagyon pici liszttel sűrűre keverek, felforrósítom, beleteszek 2-3...
2010-11-18 05:18:29
1 2 3 
Címkék: Kövér Lajos, rácsra tszem, vízben ázik, forró sütőben, hagyományos módon, rizs sül-fő, mazsola áztatólevében, olajon futtassuk, másik kanáln, pörköltbe kevés, egészen kevés, lábát szedtem, szár alsó, felvágott szárat, zöld levélrészeket, cm-es csíkra, egyik gyűrűvel, másik fele, gyönyörűen elrendezett, tetejére szórom, paradicsomlével, beazonosítható, ételízesítővel, vajdarabkákat, széncinegéket, áztatólevében, összekeverjük, mangoldszárat, pisztrángokra, felforrósítom, kisujjpercnyi, levélrészeket, paradicsomunk, társaságában, fokhagymával, megforgattam, paradicsomot, szerzőinktől, egyértelműen, előkészítesz, almaszósszal, borboltjában, barátposzáta, felforraljuk, olívaolajat, hagyományos, zöldségnapi, feltekerjük, kevergessük, meghámozzuk, leveskockát, feloldódjon, kakukkfüvet, elrendezett, bestoppolod, alufóliával, karikáztam, fokhagymát, elüldözött, táplálékot, beleteszek, tálaláskor, meghámozol, hozzáadjuk, összeesett, csirkecomb, gyönyörűen, alkalommal, vételezem, megjelölt, felvágott,
© 2013 TVN.HU Kft.