Belépés
tejszínes diós pontyfilé karácsonyra
... vaj
100 g dió durvára vágva
pár szál petrezselyemzöld


A pontynak levágom a fejét és a farokuszonyát, majd mindkét oldalon bevágom a hátaközépnél végighúzódó gerinccsont mentén, folytatom a vágást a nagy bordák felett, és így a csontvázat eltávolítom. A gerinc mentén és a farokrészen (ahol az Y szálkák vannak) egy vékony pengéjű nagyon éles késsel 1-2...
2017-12-21 18:20:58
Fogas szelet furmintmártással
... dkg. Vaj
1 dl fehérbor
4 adag furmintmártás

Elkészítés:
Megtisztítom, felbontom a fogast, a belső részét eltávolítom. Megmosom. A fejét levágom, és megnyúzom. Gerinccsontjáról a két filét éles késsel levágom. A filéket felszeletelem és besózom. A halfejet és a gerinccsontot lábasba teszem. Hozzáteszem a megtisztított, vékony karikákra felszeletelt vegyes ...
2015-04-12 18:42:39
Halételek
... belsőségeket eltávolítjuk, majd a fejeket levágjuk az első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket hosszanti irányukra merőlegesen vagy enyhén rézsútosan sűrűn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra ügyeljünk, hogy a gerinccsontot ne vágjuk át, mert így sütés közben a keszegek könnyen eltörhetnek. Ezután kívül-belül jól besózzuk a keszegeket, és állni hagyjuk. Közben elkészít...
2015-04-07 10:11:08
A fekete sezámmag
... melyek a csontok és ízületek struktúráját és rugalmasságát támogatják.

Az alacsony cinkbevitel a vérkeringés pangásához, az immunrendszer gyengüléséhez, valamint a csípő és gerinccsont sűrűségének csökkenéséhez vezethet, mely az időskorúaknál kifejezetten veszélyes lehet.
A fekete szezámmag szezamint és szezamolint tartalmaz. Ezek az összetevők a lignánoknak nevez...
2014-12-14 20:57:53
Finom falatok
... belsőségeket eltávolítjuk, majd a fejeket levágjuk az első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket hosszanti irányukra merőlegesen vagy enyhén rézsútosan sűrűn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra ügyeljünk, hogy a gerinccsontot ne vágjuk át, mert így sütés közben a keszegek könnyen eltörhetnek. Ezután kívül-belül jól besózzuk a keszegeket, és állni hagyjuk. Közben elkészít...
2013-10-02 14:50:52
Finom falatok
... belsőségeket eltávolítjuk, majd a fejeket levágjuk az első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket hosszanti irányukra merőlegesen vagy enyhén rézsútosan sűrűn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra ügyeljünk, hogy a gerinccsontot ne vágjuk át, mert így sütés közben a keszegek könnyen eltörhetnek. Ezután kívül-belül jól besózzuk a keszegeket, és állni hagyjuk. Közben elkészít...
2013-09-05 17:20:42
Nincs Cím
A NEVEZETES MOSOGATÓLÁNY

Burgos híres és nevezetes városában, nem sok évvel ezelőtt, két főrangú és gazdag lovag élt; az egyiket don Diego de Carriazónak hívták, a másikat don Juan de Avendañónak. Don Diegónak volt egy fia - az apja nevét viselte - don Juannak szintén, ezt don Tomás de Avenda&#...
2013-02-13 14:47:47
A mai menü! Ezt kaptam!
... paradicsom, egy deci fehérbor, só, bors, petrezselyem, 25 deka rizs, 20 deka champignon.

Veszünk 2 db középnagyságú húsos csirkét, negyedekre felvágjuk, olyképpen, hogy a gerinccsont ne kerüljön bele. A bőrét lenyúzzuk és a húst megsózzuk és lisztbe mártjuk. Az így előkészített csirkét tüzálló edényben , 25 deka olvasztott vajban megpirítjuk, utána a húst dara...
2012-10-29 13:07:12
4. ARABKONYHA
Häckl J. Vilmos
ARAB KONYHA
Minerva, Budapest, 1985
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár
http://www.terebess.hu/keletkultinfo /hackl1.html

ELŐSZÓ

Nem tudok kellemesebb érzést elképzelni, mint a szemet kápráztató, vakító napsütés elől bemenekülni egy arab vendéglőbe, letelepedni a hűs árnyékot adó ősfák alá, a csobogó szökőkutat körülvev...
2012-03-26 22:18:59
Finom falatok
... g Cayenne-bors, 1 g őrölt szerecsendió, 2 g majoránna, só

A kacsát kicsontozzuk a következőképpen: vágódeszkán a kacsát hasára fektetjük, majd egy jó éles késsel előbb a gerinccsont, aztán a bordacsontok mentén a húst szépen egyben lefejtjük. Azután a combjait és a szárnyait csontozzuk ki. Ezt követően kiterítve (bőrével a deszkára) sózzuk, borsozzuk, majoránnával jól b...
2012-03-09 16:46:00
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Nincs Cím, NEVEZETES MOSOGATÓLÁNY, Häckl, ARAB KONYHA, Terebess Ázsia E-Tár, fekete sezámmag, pontynak levágom, hátaközépnél végighúzódó, nagy bordák, csontvázat eltávolítom, gerinc mentén, vékony pengéjű, belső részét, fejét levágom, filéket felszeletelem, gerinccsontot lábasba, fejeket levágjuk, első gerincszelettel, előkészített keszegeket, keszegek könnyen, alacsony cinkbevitel, vérkeringés pangásához, immunrendszer gyengüléséhez, időskorúaknál kifejezetten, fekete szezámmag, lignánoknak nevez, apja nevét, deci fehérbor, húst megsózzuk, húst dara, szemet kápráztató, arab vendéglőbe, csobogó szökőkutat, kacsát kicsontozzuk, kacsát hasára, bordacsontok mentén, húst szépen, szárnyait csontozzuk, furmintmártással, petrezselyemzöld, gerinccsontjáról, gerincszelettel, következőképpen, gerinccsontig, időskorúaknál, gerinccsontot, farokuszonyát, csökkenéséhez, megtisztított, felszeletelem, furmintmártás, immunrendszer, rugalmasságát, középnagyságú, gyengüléséhez, keletkultinfo, belsőségeket, eltávolítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.