|
|
|
... vaj
100 g dió durvára vágva
pár szál petrezselyemzöld
só
A pontynak levágom a fejét és a farokuszonyát, majd mindkét oldalon bevágom a hátaközépnél végighúzódó gerinccsont mentén, folytatom a vágást a nagy bordák felett, és így a csontvázat eltávolítom. A gerinc mentén és a farokrészen (ahol az Y szálkák vannak) egy vékony pengéjű nagyon éles késsel 1-2... |
2017-12-21 18:20:58 |
|
|
|
|
|
|
... dkg. Vaj
1 dl fehérbor
4 adag furmintmártás
Elkészítés:
Megtisztítom, felbontom a fogast, a belső részét eltávolítom. Megmosom. A fejét levágom, és megnyúzom. Gerinccsontjáról a két filét éles késsel levágom. A filéket felszeletelem és besózom. A halfejet és a gerinccsontot lábasba teszem. Hozzáteszem a megtisztított, vékony karikákra felszeletelt vegyes ... |
|
2015-04-12 18:42:39 |
|
|
|
|
|
|
... belsőségeket eltávolítjuk, majd a fejeket levágjuk az első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket hosszanti irányukra merőlegesen vagy enyhén rézsútosan sűrűn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra ügyeljünk, hogy a gerinccsontot ne vágjuk át, mert így sütés közben a keszegek könnyen eltörhetnek. Ezután kívül-belül jól besózzuk a keszegeket, és állni hagyjuk. Közben elkészít... |
2015-04-07 10:11:08 |
|
|
|
|
|
|
... melyek a csontok és ízületek struktúráját és rugalmasságát támogatják.
Az alacsony cinkbevitel a vérkeringés pangásához, az immunrendszer gyengüléséhez, valamint a csípő és gerinccsont sűrűségének csökkenéséhez vezethet, mely az időskorúaknál kifejezetten veszélyes lehet.
A fekete szezámmag szezamint és szezamolint tartalmaz. Ezek az összetevők a lignánoknak nevez... |
|
2014-12-14 20:57:53 |
|
|
|
|
|
|
... belsőségeket eltávolítjuk, majd a fejeket levágjuk az első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket hosszanti irányukra merőlegesen vagy enyhén rézsútosan sűrűn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra ügyeljünk, hogy a gerinccsontot ne vágjuk át, mert így sütés közben a keszegek könnyen eltörhetnek. Ezután kívül-belül jól besózzuk a keszegeket, és állni hagyjuk. Közben elkészít... |
|
2013-10-02 14:50:52 |
|
|
|
|
|
|
... belsőségeket eltávolítjuk, majd a fejeket levágjuk az első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket hosszanti irányukra merőlegesen vagy enyhén rézsútosan sűrűn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra ügyeljünk, hogy a gerinccsontot ne vágjuk át, mert így sütés közben a keszegek könnyen eltörhetnek. Ezután kívül-belül jól besózzuk a keszegeket, és állni hagyjuk. Közben elkészít... |
2013-09-05 17:20:42 |
|
|
|
|
|
|
A NEVEZETES MOSOGATÓLÁNY
Burgos híres és nevezetes városában, nem sok évvel ezelőtt, két főrangú és gazdag lovag élt; az egyiket don Diego de Carriazónak hívták, a másikat don Juan de Avendañónak. Don Diegónak volt egy fia - az apja nevét viselte - don Juannak szintén, ezt don Tomás de Avenda... |
2013-02-13 14:47:47 |
|
|
|
|
|
|
Häckl J. Vilmos
ARAB KONYHA
Minerva, Budapest, 1985
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár
http://www.terebess.hu/keletkultinfo /hackl1.html
ELŐSZÓ
Nem tudok kellemesebb érzést elképzelni, mint a szemet kápráztató, vakító napsütés elől bemenekülni egy arab vendéglőbe, letelepedni a hűs árnyékot adó ősfák alá, a csobogó szökőkutat körülvev... |
2012-03-26 22:18:59 |
|
|
|
|
|
|
... g Cayenne-bors, 1 g őrölt szerecsendió, 2 g majoránna, só
A kacsát kicsontozzuk a következőképpen: vágódeszkán a kacsát hasára fektetjük, majd egy jó éles késsel előbb a gerinccsont, aztán a bordacsontok mentén a húst szépen egyben lefejtjük. Azután a combjait és a szárnyait csontozzuk ki. Ezt követően kiterítve (bőrével a deszkára) sózzuk, borsozzuk, majoránnával jól b... |
2012-03-09 16:46:00 |
|
|
|
|