Belépés
RUMOS MAZSOLÁS - Elálló, vendégváró sütemény
... porcukor, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 3 tojás, 1 dl rum, csipet só

A porcukrot, a tojássárgákat és 12 dkg vajat, csipet sóval simára keverjünk. A mazsolát rumba beáztatjuk. a gerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk kristály cukorral. Ezután habbá verjük a tojásfehérjéket és hozzátesszük a kikevert masszához. Összekeverjük a liszttel, folyamatosan beleszórjuk a masszá...
2017-12-14 16:31:44
x
...
#191
2009. március 19. 13:42
Válaszolj!






- - [-]


Püspökkenyér...
*************
2 őzgerincformába kerül - 1 adag-
Hozzávalók: 6 egész tojás, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 citromhéja,
1 vaníliás cukor, 25 dkg liszt.
Az összedolgozott masszához hozzáadhatunk...
2014-06-07 12:41:51
x
... Előzmény - - [-] 2009. március 19. 08:06
Válaszolj!






- - [-]


Püspökkenyér...
*************
2 őzgerincformába kerül - 1 adag-
Hozzávalók: 6 egész tojás, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 citromhéja,
1 vaníliás cukor, 25 dkg liszt.
Az összedolgozott masszához hozzáadhatunk...
2013-12-23 09:29:35
birsalmasajt NO SALTY
... állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.
Folpackkal kibéleljük a gerincformát és beletöltjük a masszát.
2-3 napig langyos, szellős helyen szárítjuk.
Kifordítjuk formából, és szeletelve tálaljuk.

http://www.nosalty.hu/recept/birskor tesaj...
2013-10-17 19:12:35
birsalmasajt
... kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről....
2013-10-06 23:17:32
birsalmasajt
... állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.
Folpackkal ki...
2013-09-24 20:27:04
birsalmasajt
... állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét,...
2011-10-05 20:34:34
x
... Ha kész, leszűrjük, majd levét újra fölforraljuk. A zselatint kevergetve beleszórjuk. Kis lángon 4-5 percig főzzük, majd ritka szövésű ruhán (tüllzacskón) átszűrjük. Amikor langyos, őzgerincformába töltjük, jeges vízbe állítjuk. 2 perc elteltével az ízes aszpikot kiöntjük belőle. Ha ügyesen dolgoztunk, a forma aljára és oldalára vékony réteg aszpik kocsonyásodott.
A főtt to...
2011-03-20 08:45:28
Gesztenyés alagút
... sütőpapírral kibélelt tepsiben készre sütünk.
2. 1 őzgerinc-formát előkészítünk. Amikor a piskóta kisült, a széleit levagdossuk és méretre vágjuk.
3. A piskótával kibéleljük a gerincformát.
4. Közben elkészítjük a krémet.
5. A zselatint 1dl vízben feloldjuk és felfőzzük, félrerakjuk. 10 dkg gesztenyemasszát hengerré formázunk és hosszú kígyó formára...
2010-11-24 19:11:19
Birskörtesajt (Birsalmasajt 2.
... kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
7. Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűz...
2010-06-25 23:55:20
1 2 
Címkék: RUMOS MAZSOLÁS, mazsolát rumba, gerincformát vajjal, kikevert masszához, összedolgozott masszához, csepp megdermed, zselatint kevergetve, ízes aszpikot, forma aljára, piskóta kisült, széleit levagdossuk, piskótával kibéleljük, gesztenyemasszát, őzgerincformába, tojásfehérjéket, összedolgozott, kocsonyásodott, összekeverjük, hozzáadhatunk, porcelántálra, birskörtesajt, tojássárgákat, sütőpapírral, birsalmasajt, püspökkenyér, előkészítünk, gerincformát, hozzátesszük, folyamatosan, rotyogtatjuk, birskortesaj, fölforraljuk, cseppentünk, beletöltjük, tüllzacskón, beleszórjuk, levagdossuk, elkészítjük, kifordítjuk, félrerakjuk, hozzávalók, kevergetve, citromhéja, folpackkal, dolgoztunk, elteltével, gesztenyés, szeletelve, piskótával, kibéleljük, megszórjuk, beáztatjuk, vendégváró, válaszolj, felfőzzük, keverjünk, levesszük, állandóan, zselatint, masszához, szárítjuk, feloldjuk, megdermed, átszűrjük, leszűrjük, porcukrot, formázunk, kiöntjük, mazsolás, állítjuk, aszpikot,
© 2013 TVN.HU Kft.