|
|
|
... porcukor, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 3 tojás, 1 dl rum, csipet só
A porcukrot, a tojássárgákat és 12 dkg vajat, csipet sóval simára keverjünk. A mazsolát rumba beáztatjuk. a gerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk kristály cukorral. Ezután habbá verjük a tojásfehérjéket és hozzátesszük a kikevert masszához. Összekeverjük a liszttel, folyamatosan beleszórjuk a masszá... |
2017-12-14 16:31:44 |
|
|
|
|
|
|
...
#191
2009. március 19. 13:42
Válaszolj!
- - [-]
Püspökkenyér...
*************
2 őzgerincformába kerül - 1 adag-
Hozzávalók: 6 egész tojás, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 citromhéja,
1 vaníliás cukor, 25 dkg liszt.
Az összedolgozott masszához hozzáadhatunk... |
|
2014-06-07 12:41:51 |
|
|
|
|
|
|
... Előzmény - - [-] 2009. március 19. 08:06
Válaszolj!
- - [-]
Püspökkenyér...
*************
2 őzgerincformába kerül - 1 adag-
Hozzávalók: 6 egész tojás, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 citromhéja,
1 vaníliás cukor, 25 dkg liszt.
Az összedolgozott masszához hozzáadhatunk... |
2013-12-23 09:29:35 |
|
|
|
|
|
|
... állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.
Folpackkal kibéleljük a gerincformát és beletöltjük a masszát.
2-3 napig langyos, szellős helyen szárítjuk.
Kifordítjuk formából, és szeletelve tálaljuk.
http://www.nosalty.hu/recept/birskor tesaj... |
|
2013-10-17 19:12:35 |
|
|
|
|
|
|
... kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.... |
|
2013-10-06 23:17:32 |
|
|
|
|
|
|
... állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.
Folpackkal ki... |
2013-09-24 20:27:04 |
|
|
|
|
|
|
... állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét,... |
2011-10-05 20:34:34 |
|
|
|
|
|
|
... Ha kész, leszűrjük, majd levét újra fölforraljuk. A zselatint kevergetve beleszórjuk. Kis lángon 4-5 percig főzzük, majd ritka szövésű ruhán (tüllzacskón) átszűrjük. Amikor langyos, őzgerincformába töltjük, jeges vízbe állítjuk. 2 perc elteltével az ízes aszpikot kiöntjük belőle. Ha ügyesen dolgoztunk, a forma aljára és oldalára vékony réteg aszpik kocsonyásodott.
A főtt to... |
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral kibélelt tepsiben készre sütünk.
2. 1 őzgerinc-formát előkészítünk. Amikor a piskóta kisült, a széleit levagdossuk és méretre vágjuk.
3. A piskótával kibéleljük a gerincformát.
4. Közben elkészítjük a krémet.
5. A zselatint 1dl vízben feloldjuk és felfőzzük, félrerakjuk. 10 dkg gesztenyemasszát hengerré formázunk és hosszú kígyó formára... |
2010-11-24 19:11:19 |
|
|
|
|
|
|
... kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
7. Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűz... |
2010-06-25 23:55:20 |
|
|
|
|