Regisztráció  Belépés
Hódítsd meg velem az őszt! Jössz velem szedni gesztenyét?
... nekem testes ,tüzes bort egy szép pohárba,
adj egy forró csókot vágyakozó számra.
s ha most te is, ugyanúgy akarod,
ölelj szorosan ,fogjon át két karod,
A kosarat gesztenyével jól teleszedtük,
azt a hatalmas fát is ketten átöleltük.
lepréseltünk egy halom színes falevelet,
s itt van mellettem aki szeret,s akit én szeretek!
Odakint akár hideg...
2018-09-02 08:26:13
Gesztenyés krémes sütés nélkül
... habfixáló


elkészítés

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.
Reszelt csokival vag...
2018-07-12 14:00:56
Receptek az 1930-as évekből
... finom lisztet vegyitünk hozzá. Két részben sütjük meg és megtöltjük a következő krémmel: ˝ liter tejszinhabot összekeverünk 10 dkg vaniliás czukorral, és 10 dkg főtt átpaszirozott gesztenyével. A krémet a jégen jól megfagyasztjuk mielőtt felhasználnok. A torta tetejét és oldalát is ezzel vonhatjuk be és czukros vagy gesztenye golyocskákkal diszithetjük. A tortához 2 evőkanál rumot...
2018-04-13 10:36:48
Méhkas, gesztenyével, meggyel töltve



Méhkas, gesztenyével, meggyel töltve! Sütés nélküli édes finomság, mire kettőt fordulsz, el is készül!


Hozzávalók:

30 dkg süteményszél
1 ek kakaópor
2 ek házi baracklekvár
5 dkg vaj
10 dkg...
2018-03-15 18:20:39
Gesztenyés krémes sütés nélkül
... habfixáló


elkészítés

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.
Reszelt csokival vag...
2018-03-09 11:56:35
Gesztenyés eclair
... fánkocskákat.
A gesztenyemasszát áttörjük és 3-4 ek tejszínnel, a porcukorral és a rummal simára keverjük, a tejszínből kemény habot verünk, és a felét a összeforgatjuk a gesztenyével. A krémet csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük, és betöltjük vele a félbe vágott fánkokat, majd a masszára nyomjuk a maradék tejszínhabot.

...
2018-01-15 01:12:19
Édesburgonya-krémleves pirított gesztenyével
Édesburgonya-krémleves pirított gesztenyével

Hozzávalók

0,3 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma

1 tk őrölt kurkuma
1 db fahéj
1 db babérlevél
50 dkg édesburgonya (kb. 2 közepes darab)
6 dl zöldségalaplé
10 ml olívaolaj
15 dkg előfőzött gesztenye
1 csipet őrölt csili...
2018-01-10 23:25:38
Karácsony
... ebéd. A karácsony elkerülhetetlen kelléke a szaloncukor formájú úgynevezett cracker, mely kinyitásakor pukkan, és amelyben apróbb ajándékok rejtőznek. A hagyományos karácsonyi ebéd a gesztenyével töltött pulyka, zöldségek (kelbimbó, sárgarépa, pasztinák, zöldborsópüré, krumpli) és vörösáfonya-szósz (cranberry sauce).[31] A legszokásosabb desszert a karácsonyi puding (Christmas pud...
2017-12-24 15:24:52
Gesztenyével töltött pulykatekercs
Gesztenyével töltött pulykatekercs

Hozzávalók

50 dkg pulyka darált hús
20 db szeletelt bacon
1 marék bébispenót
1 marék főtt, hámozott gesztenye

bors
kakukkfű

Elkészítés

A darált húst sütőpapírra borítjuk,a kezünkkel szétlapítjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel meghin...
2017-12-21 23:21:47
Magyarországon
... Az apró mákszemeket a termékenység szimbólumainak tartották, amelyekkel a jövő évi termés bőségét igyekeztek biztosítani.

Karácsony első és második napján pulykasült és gesztenyével töltött pulyka szerepel a hagyományos magyar karácsonyi menün, illetve elterjedt még az elmaradhatatlan töltött káposzta is.

Ha a karácsonyt megelőzően egy disznóvágásra is sor ke...
2017-11-26 18:29:41
1 2 3 .....20 21 ...31 32 ..40 41 42 
Címkék: 1930-as évekből, szép pohárba, forró csókot, kosarat gesztenyével, halom színes, pudingot elkészítjük, margarint habosra, kekszet eldolgozzuk, sütőpapírral bélelt, pudingos krémet, habbá vert, következő krémmel, torta tetejét, gesztenyemasszát áttörjük, rummal simára, tejszínből kemény, krémet csillagcsővel, félbe vágott, masszára nyomjuk, maradék tejszínhabot, karácsony elkerülhetetlen, szaloncukor formájú, hagyományos karácsonyi, gesztenyével töltött, legszokásosabb desszert, karácsonyi puding, darált húst, kezünkkel szétlapítjuk, apró mákszemeket, termékenység szimbólumainak, hagyományos magyar, elmaradhatatlan töltött, karácsonyt megelőzően, gesztenyemasszát, elkerülhetetlen, elmaradhatatlan, magyarországon, megfagyasztjuk, összeforgatjuk, szimbólumainak, legszokásosabb, golyocskákkal, felhasználnok, csillagcsővel, összekeverünk, pulykatekercs, zöldborsópüré, zöldségalaplé, átpaszirozott, disznóvágásra, termékenység, baracklekvár, sütőpapírral, diszithetjük, gesztenyével, édesburgonya, szétlapítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.