Regisztráció  Belépés
Európai Bizottság: fenntartható Magyarország gazdasági erősödése
...
Az uniós bizottság éves növekedési jelentésében hangsúlyozta, hogy Magyarország sebezhetősége jelentősen csökkent.
A hazai össztermék a becslések szerint a támogató külső környezet és az alkalmazkodó belpolitika eredményeként növekedett, a háztartások fogyasztását a kétszámjegyű bérnövekedés erősítette. Az uniós támogatásoknak köszönhetően a befektetések lendületet vette...
2018-03-07 15:02:16
Nem kell félni a magyar bérrobbanástól
... londoni elemzőinek helyszíni tapasztalatai szerint a magyar költségvetési és monetáris hatóságok nem tartanak attól, hogy a magyar gazdaság túlfűtötté válik, sem attól, hogy a jelentős bérnövekedési ütem versenyképességi hátrányokat okozna.

A ház londoni befektetési részlegének feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzőstábja a minap a közép-európai EU-térségben tett tájéko...
2018-03-06 07:55:56
Olasz választások - Londoni elemzők: recesszióba kerülhet az olasz gazdaság
... hangsúlyozzák a CEBR elemzői.
A ház szerint azonban valószínűtlen, hogy ezek a kedvező körülmények hosszabb ideig fennmaradnak. Az amerikai gazdaság a történelem egyik leghosszabb növekedési ciklusában jár, és már vannak olyan piaci vélemények, amelyek 50 százalékra teszik a két éven belüli amerikai recesszió esélyét.
Donald Trump amerikai elnök bejelentése az acél- és a...
2018-03-05 20:12:46
Londoni elemzők: a magyar hatóságok nem tartanak a gazdaság túlfűtötté válásától
... Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint a magyar gazdaságot nem fenyegeti a túlfűtötté válás kockázata, sőt a jegybanknak az a meggyőződése, hogy a gazdaság "izzásban tartása" önmagában a növekedési potenciál növelésének eszköze, egyebek mellett a fogyasztói bizalom erősítése révén - fogalmaznak hétfői beszámolójukban a Morgan Stanley londoni elemzői.
A cég szerint e környezetben, ...
2018-03-05 14:41:59
Szijjártó: hatalmas gazdasági lehetőség a Nyugat-Balkán uniós csatlakozása
...
Integrációjuk gazdasági aspektusáról szólva a magyar diplomácia vezetője kiemelte, a nyugat-balkáni államok GDP-növekedési rátája - ha jóval alacsonyabb bázisról is, de - eléri vagy felülmúlja az uniós átlagot, a biztonsági szempontokról szólva pedig annak a véleményének adott hangot, hogy ha stabil és integrált ez a térség, akkor sokkal nagyobb az esély az unióba tartó migrá...
2018-03-01 19:53:34
Londoni elemzők: elérheti a 6 százalékot a közép-európai EU-gazdaságok növekedése az első negyedévben
... adataiból levezetve.
A Capital Economics londoni elemzői közölték: az országcsoportban az idei év első felében is erőteljes gazdasági növekedést várnak, de azt is valószínűsítik, hogy a növekedési lendület 2018 későbbi szakaszában alábbhagy. A ház várakozása szerint a régió gazdaságaiban elsősorban az eddiginél kevésbé ösztönző költségvetési politika, az építőipar fellendülés...
2018-02-27 19:15:22
Moody's: az eddig vártnál is erősebb globális növekedés lesz az idén és jövőre
... össztermék (GDP) idei növekedésére adott prognózisát, tekintettel a költségvetési expanzióból eredő ösztönzésre.
A Moody's közölte, hogy a G20-csoport tagjai közül tizenegynek az idei növekedési előrejelzését, kilencnek a 2019-re szóló GDP-prognózisát javította az elmúlt időszak "pozitív meglepetései" nyomán.
A cég kiemeli, hogy az euróövezet a 2012-es adósságválság óta ...
2018-02-27 16:54:23
Kamatdöntés - Londoni elemzők szerint a monetáris tanács megerősíti jelenlegi alapállását
... valószínűsítő várakozásával. A magyar munkapiaci helyzet ugyanis nagyon feszes, a nominálbérek emelkedési üteme meghaladja a 13 százalékot éves összevetésben, a hazai össztermék (GDP) növekedési üteme erőteljes.
A TD Securities véleménye az, hogy ebben a környezetben az MNB az idén, akár már augusztustól a monetáris politika szigorítására kényszerülhet.
Fage szerint az a...
2018-02-26 20:36:36
Aggódik az OECD a fejlett gazdaságok halmozódó államadóssága miatt
... egyedül Nagy-Britannia államadós-osztályzatának kilátása negatív, elsősorban a brit EU-tagság megszűnésével járó kockázatok miatt.
A hitelminősítő hangsúlyozta, hogy a világgazdaság növekedési lendülete 2010 óta nem volt olyan erőteljes, mint most. Az amerikai gazdaságnak valószínűleg költségvetési ösztönzés és a magánszektorbeli beruházások élénkülése ad hajtóerőt, az euróöv...
2018-02-23 13:42:18
A korábban becsültnél lassabban nőtt tavaly a brit gazdaság
...
Az ONS szerint a lefelé mutató növekedési korrekciót a termelőágazatok teljesítményére adott becslés valamelyes csökkentése magyarázza.
A statisztikai hivatal csütörtöki második becslése szerint 2017 egészében a brit gazdaság teljesítménye 1,7 százalékkal nőtt, szintén 0,1 százalékponttal lassabban az első becslésben valószínűsített ütemnél.
A brit hazai össztermék ...
2018-02-22 14:42:24
1 2 3 ..........37 38 ......56 57 ......74 75 76 
Címkék: Európai Bizottság, Donald Trump, Magyar Nemzeti Bank, Morgan Stanley, Capital Economics, magyar bérrobbanástól, olasz gazdaság, magyar hatóságok, gazdaság túlfűtötté, közép-európai EU-gazdaságok, első negyedévben, eddig vártnál, monetáris tanács, fejlett gazdaságok, korábban becsültnél, brit gazdaság, uniós bizottság, hazai össztermék, becslések szerint, támogató külső, alkalmazkodó belpolitika, háztartások fogyasztását, kétszámjegyű bérnövekedés, uniós támogatásoknak, befektetések lendületet, magyar költségvetési, magyar gazdaság, jelentős bérnövekedési, közép-európai EU-térségben, kedvező körülmények, amerikai gazdaság, történelem egyik, magyar gazdaságot, túlfűtötté válás, növekedési potenciál, fogyasztói bizalom, magyar diplomácia, nyugat-balkáni államok, uniós átlagot, biztonsági szempontokról, véleményének adott, unióba tartó, növekedési lendület, régió gazdaságaiban, eddiginél kevésbé, építőipar fellendülés, költségvetési expanzióból, idei növekedési, 2019-re szóló, elmúlt időszak,
© 2013 TVN.HU Kft.