|
|
|
... dkg margarin
* étolaj a sütéshez
* só
* őrölt fehérbors
* tejföl, ízlés szerint
elkészítés
1. Előző nap húsos marhacsontból, leveszöldségekkel egy szokásos marhahúslevest készítünk, kihűlés után a megdermedt zsírt leszedjük róla (ha nincs rá... |
2010-10-13 19:28:21 |
|
|
|
|
|
|
... púpozott evőkanál gomba-levespor, 3 dl tej, 1 db egész tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, olaj a sütéshez.
A tejbe belekeverem a gombaleves port. A főtt burgonyát meghámozom és lereszelem, majd a felveretlen tojással együtt a gombás tejhez keverem. Serpenyőbe öntök félujjnyi olajat és felforrósítom. Az egészet jól összedolg... |
|
2010-10-12 17:56:00 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 cs. petrezselyem
* 1 kisebb fej hagyma
* 10 dkg rizs
* só
* őrölt bors
* vegeta
elkészítés
1. A zöldségeket felkarikázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
2. Kevés olajon megdinszteljük a répákat, a gombát és az apróra vágott hagy... |
2010-10-03 21:33:55 |
|
|
|
|
|
|
Rizses gombaleves
.................
Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetőleg barna) rizs,
2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál
olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi őrölt
bors, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk és vastagabb s... |
|
2010-09-30 17:23:40 |
|
|
|
|
|
|
Rizses gombaleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetőleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petre-zselyem,1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi őrölt bors ,fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst... |
|
2010-09-27 05:43:45 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanálnyit a maradék olajból, és légmentesen lekötöm. Forrásban lévő vízben 30 percig gőzölöm, ... |
2010-09-15 06:24:18 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikommal. A le... |
2010-09-07 18:04:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 kg vargánya gomba, 15 dkg füstölt, húsos szalonna, 20 dkg parasztkolbász, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek. liszt, pirospaprika, só, őrölt bors, 1-1 teáskanálnyi finomra vágott zsálya és kakukkfű
A szalonnát felkockázzuk, zsírjában kisütjük. A szalonnatepertőt kiszedjük, és a zsírból is félreteszünk 3 evőkanálnyit. A maradék zsíron megpároljuk ... |
2010-08-29 18:36:02 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 30 dkg gomba,
* 2 teáskanál pirospaprika,
* só,
* bors,
* 2 dl tejföl,
* 2 evőkanál liszt,
* 1 evőkanál zsír,
* 1 hagyma
Elkészítés:
A hagymát megpirítjuk a zsíron, beletesszük a gombát, megsózzuk, és tovább pirítjuk. Amikor a gomba leve elfőtt, levesszük a tűzről, h... |
2010-08-15 13:29:52 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 50 dkg csiperke gomba
* kevés olaj
* kicsi fej fehérhagyma
* 4 db kockasajt
* 1 dl tejszín
* 1 db erőleveskocka
* só
* gyömbér
* szerecsendió
* fehérbors
* petrezselyem
* fokhagymakrém
* 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A gomb... |
2010-08-13 16:54:35 |
|
|
|
|