Belépés
Orosz gombaleves
... dkg margarin
* étolaj a sütéshez
* só
* őrölt fehérbors
* tejföl, ízlés szerint

elkészítés

1. Előző nap húsos marhacsontból, leveszöldségekkel egy szokásos marhahúslevest készítünk, kihűlés után a megdermedt zsírt leszedjük róla (ha nincs rá...
2010-10-13 19:28:21
Gombás burgonyaszelet
... púpozott evőkanál gomba-levespor, 3 dl tej, 1 db egész tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, olaj a sütéshez.
A tejbe belekeverem a gombaleves port. A főtt burgonyát meghámozom és lereszelem, majd a felveretlen tojással együtt a gombás tejhez keverem. Serpenyőbe öntök félujjnyi olajat és felforrósítom. Az egészet jól összedolg...
2010-10-12 17:56:00
Gombaleves
... * 1 cs. petrezselyem
* 1 kisebb fej hagyma
* 10 dkg rizs
* só
* őrölt bors
* vegeta

elkészítés

1. A zöldségeket felkarikázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
2. Kevés olajon megdinszteljük a répákat, a gombát és az apróra vágott hagy...
2010-10-03 21:33:55
Rizses gombaleves
Rizses gombaleves
.................

Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetőleg barna) rizs,
2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál
olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi őrölt
bors, fél pohár tejföl, vegeta.

Elkészítése: A gombát megtisztítjuk és vastagabb s...
2010-09-30 17:23:40
Rizses gombaleves
Rizses gombaleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetőleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petre-zselyem,1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi őrölt bors ,fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst...
2010-09-27 05:43:45
Gombás ízesítők
... teáskanálnyit a maradék olajból, és légmentesen lekötöm. Forrásban lévő vízben 30 percig gőzölöm, ...
2010-09-15 06:24:18
Csirketál
... bazsalikommal. A le...
2010-09-07 18:04:19
Bakonyi gombaleves
Hozzávalók:
1/2 kg vargánya gomba, 15 dkg füstölt, húsos szalonna, 20 dkg parasztkolbász, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek. liszt, pirospaprika, só, őrölt bors, 1-1 teáskanálnyi finomra vágott zsálya és kakukkfű
A szalonnát felkockázzuk, zsírjában kisütjük. A szalonnatepertőt kiszedjük, és a zsírból is félreteszünk 3 evőkanálnyit. A maradék zsíron megpároljuk ...
2010-08-29 18:36:02
Nagymama gombalevese
Hozzávalók:

* 30 dkg gomba,
* 2 teáskanál pirospaprika,
* só,
* bors,
* 2 dl tejföl,
* 2 evőkanál liszt,
* 1 evőkanál zsír,
* 1 hagyma

Elkészítés:

A hagymát megpirítjuk a zsíron, beletesszük a gombát, megsózzuk, és tovább pirítjuk. Amikor a gomba leve elfőtt, levesszük a tűzről, h...
2010-08-15 13:29:52
Mackó úr gombalevese
Hozzávalók:

* 50 dkg csiperke gomba
* kevés olaj
* kicsi fej fehérhagyma
* 4 db kockasajt
* 1 dl tejszín
* 1 db erőleveskocka
* só
* gyömbér
* szerecsendió
* fehérbors
* petrezselyem
* fokhagymakrém
* 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A gomb...
2010-08-13 16:54:35
1 2 3 ....18 19 ..28 29 30 31 .36 37 38 
Címkék: Hegedüs János, szokásos marhahúslevest, megdermedt zsírt, tejbe belekeverem, gombaleves port, főtt burgonyát, felveretlen tojással, gombás tejhez, zöldségeket felkarikázzuk, petrezselymet apróra, apróra vágott, gombát megtisztítjuk, maradék olajból, szalonnát felkockázzuk, szalonnatepertőt kiszedjük, maradék zsíron, hagymát megpirítjuk, gomba leve, petrezselyemzöld, szalonnatepertőt, marhahúslevest, burgonyaszelet, parasztkolbász, megdinszteljük, megtisztítjuk, petrezselymet, teáskanálnyit, fokhagymakrém, felforrósítom, csiperkegomba, bazsalikommal, marhacsontból, erőleveskocka, felkarikázzuk, petrezselyem, teáskanálnyi, vegetáriánus, szerecsendió, evőkanálnyit, felkockázzuk, félreteszünk, pirospaprika, gombalevese, megpirítjuk, belekeverem, fehérhagyma, vöröshagyma, mokkáskanál, zöldségeket, elkészítése, megpároljuk, légmentesen, beletesszük, felveretlen, hozzávalók, gombaleves, elkészítés, serpenyőbe, kávéskanál, szeletekre, lereszelem, megdermedt, meghámozom, csipetnyi, félujjnyi, megsózzuk, kiszedjük, szalonnát,
© 2013 TVN.HU Kft.