|
|
|
... -, tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékra dobjuk rá a gombát, ha szükséges,
adjunk hozzá olívaolajat. Szórjuk rá a kakukkfüvet, majd pirítsuk
meg a gombaszeleteket. Először levet enged, várjuk meg, míg
az elpárolog, utána fog pirulni.
Öntsük fel a tejszínnel, adjuk hozzá a pirult bacont. Várjuk meg,
míg forrásnak indul, majd veg... |
2019-08-13 06:35:42 |
|
|
|
|
|
|
... megborsozzuk, és finoman egy kevés lisztbe nyomkodjuk. A felesleges lisztet leütögetjük.
Egy nagyobb, sütésálló serpenyőben felhevítünk 3 ek olívaolajat. A cukkini- és a gombaszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük 3 perc alatt, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. A sütés után visszamaradt, a liszttől esetleg morzsalékos zsiradékot kitörölgetjük a serpen... |
|
2018-06-25 23:53:52 |
|
|
|
|
|
|
... vágva
só, őrölt fekete bors
5 dkg pirított fenyőmag
A parajleveleket kisebb darabokra tépkedjük, tálba tesszük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a fokhagymát és a gombaszeleteket beledobjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A gombát addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő, és barnás színű nem lesz. A tálba rendezett parajra a gombát rátesszük, és a pirított fenyőmag... |
2018-04-04 11:54:50 |
|
|
|
|
|
|
... só
bors
Elkészítés
A serpenyőbe egy kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket. Ha levet eresztett, hozzáöntjük a rizst, kicsit pirítjuk, majd az egészet felöntjük fél liter zöldségalaplével, és kb. 10 percig főzzük.
Hozzáöntjük a bort és a maradék a... |
|
2017-11-06 22:45:36 |
|
|
|
|
|
|
... megborsozzuk, és finoman egy kevés lisztbe nyomkodjuk. A felesleges lisztet leütögetjük.
Egy nagyobb, sütésálló serpenyőben felhevítünk 3 ek olívaolajat. A cukkini- és a gombaszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük 3 perc alatt, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. A sütés után visszamaradt, a liszttől esetleg morzsalékos zsiradékot kitörölgetjük a serpen... |
|
2017-10-27 13:27:49 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát felaprítjuk.
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, megpároljuk rajta a fokhagymát, majd megpirítjuk a cukkini- és gombaszeleteket.
Pár perc múlva hozzáadjuk a hozzáadjuk a fehérbort, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és fedő alatt, lassú tűzön tovább pároljuk.
Kb. 15 perc múlva, amiko... |
2017-10-02 23:13:32 |
|
|
|
|
|
|
... hagymát és fokhagymát, majd pár percig együtt pirítjuk őket.Hozzáadjuk a paradicsompürét és a bort.Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.Fedő alatt, puhára pároljuk a húst.Közben a gombaszeleteket kevés olajon megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük.Végül a gombát és a csirkemellet összeforgatjuk, forralunk egyet rajta, majd tálaljuk.Főtt tésztával vagy rizzsel esetleg kuszkussz... |
2017-05-26 18:54:07 |
|
|
|
|
|
|
... megmaradt olajat, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felszeletelt gombát. Lefedjük, majd közepes lángon pároljuk 5 percig. Levesszük a fedőt, és nagy lángon aranyszínűre pirítjuk a gombaszeleteket.
Hozzáadjuk a burgonyát, a megtisztított, falatnyi darabokra tépett mángoldleveleket, majd sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Lefedj... |
2016-12-10 23:37:15 |
|
|
|
|
|
|
... megmaradt olajat, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felszeletelt gombát. Lefedjük, majd közepes lángon pároljuk 5 percig. Levesszük a fedőt, és nagy lángon aranyszínűre pirítjuk a gombaszeleteket.
Hozzáadjuk a burgonyát, a megtisztított, falatnyi darabokra tépett mángold leveleket, majd sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Lefed... |
2016-11-15 00:50:32 |
|
|
|
|
|
|
... szikkadt kenyérbelet felkockázom. A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A vaj felét takaréklángon megolvasztom, és kevergetve puhára párolom rajta a vöröshagymát, hozzáadom a gombaszeleteket, sózom, borsozom, és folyamatosan kevergetve megpárolom, amikor elkészült, félreteszem.
Aprítógéppel összedolgozom a mascarponét a tojásokkal. Belekeverem a reszelt tra... |
2015-10-30 22:38:00 |
|
|
|
|