Regisztráció  Belépés
Matolcsy: kilenc szellemi műhely működik majd a "bölcs várban"
... jelképes hídfőállást teremtett - mutatott rá Matolcsy György.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelte: korunkban kulcskérdés az innováció, a másként, megújulva gondolkodás képessége, lehetősége. "Ezzel fontos élnünk, ha azt szeretnénk, hogy Magyarország és Budapest Európa innovációs központja legyen" - mondta a miniszter.
Az innovációs és technológ...
2018-09-21 17:29:23
Sulyok Tamás: az alkotmányjog oktatásának kapcsolódnia kell a mindennapi élethez
... vízbe" dobják őket, holott szükség lenne arra, hogy megtanuljanak tanítani.
Az alkotmányjog tanításánál szükség van a tudás, az ismeretek átadására, de arra is, hogy a diákokat gondolkodásra késztessék és közvetítsék nekik az alkotmányjog klasszikus alapelveinek jellegét - jegyezte meg az alkotmányjogász.
Véleménye szerint a jogászképzés mai helyzete nem kedvez ezeknek ...
2018-09-21 12:07:29
Színházak éjszakája - Harmincegy intézmény látogatható egyetlen karszalaggal szombaton
... év újdonsága, hogy a nézők jobban megismerhetik az intézmények színházpedagógiai tevékenységét. Mára a legtöbb színház feladatának tekinti, hogy az előadások megtekintésén túl közös gondolkodásra invitálja a közönséget, akik így részesei lehetnek az alkotó folyamatnak. A csatlakozó teátrumok közül többen is színesítik műsorukat ezen a napon színházpedagógiai programokkal.
Szi...
2018-09-21 11:57:35
Handó: az OBH célja, hogy megőrizze Magyarország szuverenitását
... elnyerése a bírói kar célja, és e bizalom elnyeréséhez három dolog kell: "felkészültség, tisztesség és felelősségvállalás".
Hozzátette: fontos a kölcsönös párbeszéd, a közös célokért gondolkodás és cselekvés is, hogy az "igazságszolgáltatás az elődeink által épített szilárd alapokon tudjon állni".
Juhász Andort a szakmai feddhetetlenség mintaképének nevezte, aki korát me...
2018-09-20 12:12:55
A táltoskirály tanítása
...

A játék segít felfedezni a különböző kultúrák és a tudomány által használt képek összefüggéseit, ezeket mozgásba hozva, fejleszti a vizuális gondolkodást és a jobb agyfélteke használatát.
A tartalomból: eltérő kultúrák-azonos üzenetek, tudomány, kozmológia, csillagászat, csillagképek, téridő, ...
2018-09-18 20:19:44
Életfogytiglanra ítéltek egy szerencsejáték miatt gyilkoló férfit Szolnokon
... fegyházbünte...
2018-09-18 17:30:38
Londoni hétévesek osztályfotóiból rendez kiállítást az Oscar-díjas Steve McQueen
... kifejtette, hogy nézete szerint amikor az ember iskolás lesz, a dolgok elkezdenek megváltozni, felfigyel a nemekre, a fajokra, az osztályokra, s mikor ezek tudatosulnak benne, az az egész gondolkodását örökre meg tudja változtatni.
A rendező arra is kitért, hogy azért választotta a klasszikus iskolai osztályfényképet kifejezési eszközéül, mert az iskolai fotó "nagyon formális...
2018-09-18 17:18:15
ITM: szakképzésben a készségekre építve kell oktatni
... az oktatásban is a technikai feltételek megteremtése és a tanárok képzése szempontjából.
A gazdaság szereplőinek jelzése alapján fontos, hogy a szakoktatás segítse a hálózatos gondolkodást, az együttműködést, kreativitást, a feladatok közös végrehajtását.
Pölöskei Gáborné rámutatott arra, az informatika segíti a hatékonyabb munkát az oktatásban, és egyre jobban be lehet ...
2018-09-18 17:12:16
Óvodai agymosás: a multikulti és a menekültek csodálatosak,
... határvédőkkel és a rasszista magyarokkal van a baj

Olvasónk azt írja, hogy az alábbi könyvecskét még tavaly osztották egy óvodában Dabason, de tanulságos az agyhalott önfeladó gondolkodás és a dédelgető civileket tekintve. Elvégre nem lehet elég korán kezdeni az érzékenyítést, csak az ugye már sajnos nem elég kóser, ha a nemzeti-keresztény nevelés nagyobb hangsúl...
2018-09-16 21:00:41
A helyes gondolkodásmód kialakítása
... ,,Olyan ő, ahogy gondolkodik szívében." (Példabeszédek 23:7 KJV)

Gyakorlással te is kifejleszthetsz magadban helyes gondolkodásmódot. Figyelj meg két dolgot:

1) A bölcs emberek előrelátók. ,,A szorgalmas tervei hasznot hoznak" (Példabeszédek 21:5 NIV).

A szorgalmas ember dolgozik, tanul és tervet készít. A siker nem úgy mű...
2018-09-16 11:03:02
1 2 3 ..........1070 1071 ......1605 1606 .....2139 2140 2141 
Címkék: Sulyok Tamás, Oscar-díjas Steve McQueen, Matolcsy György, Palkovics László, Budapest Európa, Juhász Andort, Pölöskei Gáborné, alkotmányjog oktatásának, mindennapi élethez, táltoskirály tanítása, szerencsejáték miatt, készségekre építve, menekültek csodálatosak, helyes gondolkodásmód, alkotmányjog tanításánál, ismeretek átadására, diákokat gondolkodásra, alkotmányjog klasszikus, nézők jobban, intézmények színházpedagógiai, legtöbb színház, előadások megtekintésén, alkotó folyamatnak, csatlakozó teátrumok, napon színházpedagógiai, kölcsönös párbeszéd, közös célokért, elődeink által, szakmai feddhetetlenség, játék segít, különböző kultúrák, tudomány által, vizuális gondolkodást, jobb agyfélteke, ember iskolás, dolgok elkezdenek, rendező arra, klasszikus iskolai, iskolai fotó, technikai feltételek, tanárok képzése, gazdaság szereplőinek, szakoktatás segítse, hálózatos gondolkodást, feladatok közös, informatika segíti, hatékonyabb munkát, rasszista magyarokkal, alábbi könyvecskét, óvodában Dabason,
© 2013 TVN.HU Kft.