Belépés
Tizenöt tagállam tovább szigorítaná az Európai Unió klímavédelmi célkitűzéseit
... elismerni, hogy ők is látják a füstöt. Ez csak az első lépés, a valódi kérdés azonban az, hogy milyen intézkedéseket fog tenni Európa a tűz eloltása érdekében" - közölte Tara Connolly, a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet klímapolitikai igazgatója.
Hangsúlyozta: fontos lenne a 2030-as célkitűzések szigorítása, illetve az európai szén-dioxid-kibocsátás nullára való ...
2018-10-09 19:11:55
Megújulást sürget a német CDU/CSU új parlamenti frakcióvezetője
... mondta a CDU/CSU frakcióvezetője.
A 13 éve folyamatosan kormányzó pártszövetségben szervezeti, működésbeli megújulásra is szükség van, és ebben a sikeres civil szervezetek, például a Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi egyesület példáját kell követni - tette hozzá.
A CDU/CSU-ban a hagyományos, testületeken alapuló gondolkodás érvényesül, pedig legfőbb ideje "projektek...
2018-10-07 17:31:39
Útra készen áll a világ első és egyetlen úszó atomerőműve
... energiával lássák el a távoli iparvállalatokat, a kikötőket, illetve biztosítsák a nyílt tengeren lévő olaj- és gázfúrótornyok energiaellátását.
...
2018-10-04 23:30:30
Nem égeti el többé eladatlan termékeit a Burberry és nem használ többé állati szőrmét
... raktározás. Itt az ideje, hogy az egész divatipar a forrásánál ragadja meg az árutorlódás problémáját: a termelés lassításával és az üzleti filozófia átgondolásával" - fejtette ki a Greenpeace a BBC-nek.
A Burberry használ nyúl- , róka-, nyérc- és nyestszőrmét jelenlegi kollekcióiban, a jövőben azonban megszünteti az ilyen termékeket.
A PETA állatvédő szervezet üdvözölte...
2018-09-07 08:49:01
Spanyolországban 30 év alatt megduplázódott a tengerpartok beépítettsége
... északi Asztúriában található, ahol ez az arány 6,7 százalék.
"Nem várhatunk ölbe tett kézzel, miközben a partvidék (...) megállíthatatlanul hanyatlik" - hangsúlyozta Paloma Nuche, a Greenpeace kampányfelelőse a jelentést ismertető sajtóeseményen.
Kifejtette: a népességnövekedés miatt nő az igény az élelmiszer, az ivóvíz és elektromos áram iránt, továbbá növekszik a hulla...
2018-07-25 19:33:42
Az ukrán falvak még mindig szenvednek Csernobil örökségétől
...
Az Exeteri Egyetem Greenpeace Kutatólaboratóriumai és az Ukrán Mezőgazdasági Radiológiai Intézet kutatói falvak magángazdaságaiból és falusiak otthonaiból gyűjtöttek tejmintákat Rivne térségében, amely mintegy 200 kilométerre van az 1986-ben felrobbant csernobili atomerőműtől.
Kimutatták, hogy a 14 település közül hat esetében a tejben a radioaktív cézium szintje a feln...
2018-06-08 18:27:26
Védelmet kaptak a méhek: káros vegyszereket tiltott be az EU
... vezette be a méhek számára vonzó termények (repce, kukorica, napraforgó) esetén. A mostani döntés ezt a korábbi tilalmat terjeszti ki minden szabadföldi felhasználásra.

A Greenpeace Magyarország üdvözli, hogy az Európai Unió tagországainak többsége megszavazta három méhgyilkos rovarölő szer használatának gyakorlatilag teljeskörű tilalmát. Csupán négy ország, köztük ...
2018-04-30 14:13:13
Írd alá! Válasszuk a múlt helyett a jövőt!
Válasszuk a múlt helyett a jövőt! ...
2018-03-20 10:02:06
Orbán: meg kell védeni az európai jövőt
... mindent megtesznek, hogy a véleménykülönbség a nukleáris ene...
2018-01-30 17:14:30
Magyarországot is bíróság elé viheti az Európai Bizottság a magas légszennyezettség miatt (új: minisztérium)
... intézkedésekre van szükség.
A tagállamoknak kötelességük cselekedni. A tétlenség ráadásul jogi következményekkel is jár - hangoztatta Vella.
A délelőtti találkozóval egy időben a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet aktivistái tüntettek az Európai Bizottság épülete előtt.
Magyar részről V. Németh Zsolt környezetügyért is felelős államtitkár vett részt az ül...
2018-01-30 14:47:56
1 2 3 .............41 42 .......62 63 ......82 83 84 
Címkék: Európai Unió, Európai Bizottság, Tara Connolly, Paloma Nuche, Exeteri Egyetem Greenpeace Kutatólaboratóriumai, Ukrán Mezőgazdasági Radiológiai Intézet, Greenpeace Magyarország, Németh Zsolt, világ első, tengerpartok beépítettsége, ukrán falvak, múlt helyett, európai jövőt, magas légszennyezettség, első lépés, valódi kérdés, 2030-as célkitűzések, sikeres civil, távoli iparvállalatokat, nyílt tengeren, egész divatipar, forrásánál ragadja, árutorlódás problémáját, termelés lassításával, üzleti filozófia, jövőben azonban, ilyen termékeket, jelentést ismertető, népességnövekedés miatt, 1986-ben felrobbant, radioaktív cézium, méhek számára, mostani döntés, korábbi tilalmat, tagállamoknak kötelességük, tétlenség ráadásul, délelőtti találkozóval, spanyolországban, pártszövetségben, környezetvédelmi, iparvállalatokat, energiaellátását, frakcióvezetője, kampányfelelőse, környezetügyért, sajtóeseményen, megduplázódott, magyarországot, gázfúrótornyok, klímapolitikai, tagországainak, intézkedéseket,
© 2013 TVN.HU Kft.