|
|
|
... forraljuk.
4. Eltávolítjuk a f... |
2007-08-12 19:23:50 |
|
|
|
|
|
|
... a mi májashurkánkra hajaz, két-három kis, darált sertéshúsból és fűszerekből készült hurkácska, az ún. "sausage". Ehhez tartozik még egy-két szelet sült szalonnaszelet, két szelet meggrillezett paradicsomszelet (ami állítólag olyan alkotórészeket hoz ki a paradicsomból, ami felettébb egészséges a szervezet számára). Az ír reggelihez tartozik még számos szeletnyi pirított kenyér, v... |
|
2007-08-11 17:04:15 |
|
|
|
|
|
|
Grillezett tonhalsaláta
Hozzávalók:
4 szelet vörös tonhal filé
4 db paradicsom
10 dkg magozott fekete olívabogyó
1 db római saláta
40 dkg zöldbab
40 dkg főtt burgonya
4 db főtt tojás
4 dkg szardella
só, bors
4 gere... |
2007-08-09 14:02:44 |
|
|
|
|
|
|
Saláták, grillezett húsok, gyümölcsdesszertek - ezek a kánikulai étrend alap-elemei. A zsíros ételeket, a főzelékeket, a sűrű, habart, húsos leveseket, a sült hurkát, a kolbászt, a gazdagon megrakott lángosokat ilyenkor jobb elfelejteni.
Ha a nagy melegben nincs kedvünk előszedni a grillsütőt, egy bordás teflontepsiben, a konyhai tűzhelyen is meg lehet pirítani rop... |
|
2007-08-03 00:34:19 |
|
|
|
|
|
|
Grillezett hal fokhagymamártással
Hozzávalók:
4 szelet tonhal, liszt, olívaolaj, 2 db krumpli, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek. borecet, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A halszeleteket hosszában félbevágjuk, és papírtörölközővel leitatjuk. Lisztbe forgatjuk, teflon serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a halat kisebb adagokban kisüt... |
|
2007-08-03 00:28:00 |
|
|
|
|
|
|
... pirítsuk aranysárgára. Keverjük a tésztához, majd óvatosan k... |
2007-07-25 00:41:03 |
|
|
|
|
|
|
Grillezett csirkemell sült retekkel
Hozzávalók:
1 nagy csomag hónapos retek, 4 db csirkemell, 1 csokor újhagyma, 3 evőkanál vaj, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, só, őrölt bors, kakukkfű
Elkészítése:
A csirkemelleket sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezzük be, csorgassunk rá egy-két evőkanál hidegen sa... |
2007-07-24 00:37:02 |
|
|
|
|
|
|
TAPAS
Előételek, falatkák vagy úgy tetszik koktél snackek - ez a tapas. Lehet valamilyen grillezett tengeri herkentyű, olívaolajjal sült zöldség, levegőn szárított és hajszálvékonyra vágott sonka, vagy éppen sajtkatonákra tűzött, marinált olajbogyó; a lényeg az, hogy miközben egy spanyol bárban a finomabbnál finomabb sheryket kortyolgatjuk, legyen mit falatoznunk a pompás kort... |
2007-07-24 00:21:25 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük, majd 200 C-fokos sütőben 50-60 per... |
2007-07-22 01:17:09 |
|
|
|
|
|
|
... ízharmóniában olvadjanak össze. A minimum 12 órás várakozás utáni eredmény pedig olyan izgalmasan intenzív, hogy egy-egy teáskanálnyi mennyiségnél több sosem kell belőle egy-egy mártáshoz, grillezett húsételhez, vagy a Tunéziában és Marokkóban oly népszrű kuszkusz számtalan variációjához.
IDIAZABAL
Ez az egyik legfinomabb baszk juhsajt, s szinte bárhol kapható Spanyolors... |
2007-07-16 00:28:46 |
|
|
|
|