|
|
|
... ezért nem szabad az étellel együtt főzni, hanem közvetlenül a főzés vége előtt szórjuk bele, vagy a kész ételt hintjük meg vele. Saláták, mártások, főtt zöldségek, szendvicsek, sültek, grillezett húsok, burgonya-, bab-, borsó- és húslevesek, tojásos, sajtos és túrós ételek, sült krumpli ízesítésre, élénk színe miatt ezek díszítésére is használhatjuk.
Spenót
A... |
2011-08-29 15:20:04 |
|
|
|
|
|
|
... mozzarellagömbök mutatnak jól. Nagyon finom a tésztával a szárított paradicsom, friss bazsalikom is, de jól mutatnak a megpárolt zöldborsó gömbök, a spenót, a rukkola is. Kipróbálhatjuk grillezett zöldségekkel is.
Az öntetekkel tovább variálhatjuk a tésztasalátákat. Grillezéshez nélkülözhetetlen és kitűnő vendégváró.
Jól lehűtve érdemes tálalni.
Ru... |
|
2011-08-29 08:47:32 |
|
|
|
|
|
|
Vaj, a tejtermékek királynője
A tehéntej az egyik leggazdagabb alapanyagunk. Számtalan féle és fajta sajt készül belőle, a túróról, a mascarponéről és a tejszínről még nem is beszéltünk. A vajra is érdemes néhány gondolatot vesztegetni...
Mi a vaj?
A vaj 80-90%-os állati eredetű zsiradék. Szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú és jól kenhető. Színe feh... |
2011-08-24 11:37:09 |
|
|
|
|
|
|
... http://www.nosalty.hu/files/recept_k epek/western-burgonya.JPG ... |
|
2011-08-23 13:43:08 |
|
|
|
|
|
|
... utóérnek
Felhasználás
Számtalan módon és formában készíthetjük el a padlizsánt, ezek közül az egyik legismertebben a grillezett padlizsán, amely szintén sokféle étel alapja lehet. De ki nem ismerné a következő nemzetközi padlizsános specialitásokat: ... |
|
2011-08-23 11:12:44 |
|
|
|
|
|
|
... ásványi anyagokat.
Grillező lap használata esetén csak egyszerűen kenjük meg egy kevés növényi olajjal a lapot sütés előtt, és vigyázzunk, nehogy a felesleges páclé vagy zsír a grillezett ételről a forró szénre vagy a fűtőelemekre csepegjen, mert azok mérgező vegyületeket is tartalmazó füsttel éghetnek el!
Zsiradékban történő sütés
Az eljárás lén... |
2011-08-16 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... (vagy püspökkenyér, macarons, pisztácia) keverékével, majd negyed órára tegyük a sütőbe. .
Miért ne?
Salátában Eredeti zamatú salátát kapunk, ha összekeverünk egy adag grillezett zöldpaprika-csíkot és néhány vékonyra vágott őszibarack-szeletet, és az egészet leöntjük fűszerpaprikával ízesített vinegret-szósszal. Kevert saláta Mentaleveleket, cseresznyét, vékony sze... |
2011-08-07 21:37:23 |
|
|
|
|
|
|
... felejtsük az egészet jól záró dobozba is betenni, nehogy minden átvegye a szagát. Így nyers... |
2011-08-07 15:33:36 |
|
|
|
|
|
|
... hozzájárulhat a fejfájásos panaszok kialakulásához. A kánikulában étvágytalanság is jelentkezhet, az étkezéseket azonban ne hagyjuk el, csak válasszunk könnyen emészthető ételeket, pl. grillezett húsokat, zöld salátát. Együnk lédús gyümölcsöket, ami segít a folyadékpótlásban is. Legalább napi 2-3 liter folyadékot igyunk, lehetőleg ásványvíz vagy cukor- és szénsavmentes üdítőitalok... |
2011-08-07 11:56:32 |
|
|
|
|
|
|
Én például nagyon szeretem a grillezett vagy párolthúsokat, és ahhoz nagyon kedvező szerintem a görög saláta, mellé pedig isteni finom görög bort innék!!!
:))... |
2011-08-06 14:51:40 |
|
|
|
|