Regisztráció  Belépés
Magyar nemzeti leves / Hamis gulyásleves
Tapasztó Szabolcs: Ételeink régen és most
Hamis gulyásleves régen és most

Magyar nemzeti leves (eredeti szöveg szerint) egykor
Nyolcz darab meglehetős nagyságú nyers burgonyát meghámozunk, tisztán
megmossuk, ezután szépen koczkára vágva egy kaszerolba tesszük, s hat
dekagram friss vajjal puhára pároljuk. Ezalatt egy darab középna...
2018-02-21 13:55:15
Piros arany, a retro szendvics dekoráció
... helyezte.


Klasszikus konyhai jelenet gyerekkorunkból!

A Piros Arany sikere 1963 óta töretlen, a rendszerváltás egyik nagy túlélője. Nemcsak gulyáslevesbe, pörköltbe, de az egészen elszántak még húslevesbe is belenyomták. A sós vagy csípős retro paprika krém ...
2018-01-18 07:41:29
Hogyan spóroljunk?
... szoktam venni, mert tíz dkg kb. 600.-ft, és nekem egy hétig elég. Egy szelet pirítós kenyérre 4 szelet szalámi, tetejére egy db tükörtojás igen laktató. 1 kg. comb kb. 1200.-ft, egy gulyásleves a fele húsból, a másik feléből sűlt hús ez nekem szintén egy hétig kaja....., vagy 1 kg. sertésmáj, amiből rántott májat és resztelt májat is készítek, szintén min. 4 napig kitart. Arra fig...
2018-01-15 11:14:47
Melyik ételhez milyen fűszer illik?
... tárkony
Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, szegfűszeg, vanília
Halászlé: babérlevél, citrom, feketebors, fokhagyma...
2018-01-15 09:08:25
Tájak és ízek - Budapest , te csodás !
... múzeumai , színházai és hangversenytermei színvonalas kulturális
élményekkel ajándékozzák meg az érdeklődőket .
Budapestre jellemző ételek a hagyományos magyaros fogások ( gulyásleves ,
húsleves , pörköltek , paprikások , tokányok ) , amelyeket számtalan remek
étteremben megkóstolhatatunk .



********** Bédné Marika : 2018 . 01 . 0...
2018-01-03 12:26:25
Fazekas Sándor: a gulyásleves, a pálos rend és a hollóházi porcelán is hungarikum lett
... Értéktár a csíksomlyói pünkösdi búcsúval, a magyar népmesék rajzfilmsorozattal, a vert csipkével és a gemenci gímszarvassal bővült a testület döntése értelmében.
Az indoklás szerint a gulyásleves világszerte ismert magyar ételként jelentős hatást gyakorol a vendéglátásra és a turizmusra, a pálos rend csaknem nyolc évszázada meghatározó szerepet tölt be a magyar nemzet történe...
2017-12-05 20:41:59
Gulyásleves galuskával
Gulyásleves galuskával

Hozzávalók:
60 dkg marhahús vagy sertéshús
1,5 kg burgonya
vegyes leveszöldség
1 nagy vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
zsír vagy olaj

bors
1 db paprika
1 db paradicsom
pirospaprika
babérlevél
1 mokkáskanál őrölt kömény
...
2017-11-24 23:35:31
Gulyásleves csipetkével
Gulyásleves csipetkével

Hozzávalók kb. 2,5 literhez:
60 dkg marhalábszár vagy nyak felkockázva
kb. 25 dkg sárgarépa és fehérrépa felaprítva
5-6 dkg zsír
1-1 szelet zeller és karalábé egyben
1 nagyobb vöröshagyma finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva
1 csokor petrezselyem és zeller-zöld, csokor...
2017-11-11 23:36:06
Alföldi gulyásleves apró csipetkével
Alföldi gulyásleves apró csipetkével

Hozzávalók

60 dkg marhalapocka
5 dkg zeller
15 dkg burgonya
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db paradicsom
1 db kisebb t. v. paprika
15 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg sertés- vagy kacsazsír

½ tk őrölt k...
2017-10-21 23:43:13
GULYÁSLEVES - variációk
... paprikát apróbb darabokra vágjuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor minden puhára főtt, kész az étel.

KECSKEMÉTI GULYÁSLEVES

Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 1 db vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 2 teáskanál fűszerpaprika, 3 db fokhagymagerezd, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa,1 db zellergumó, 3 db burgonya...
2017-10-04 10:38:50
1 2 3 .......27 28 ....41 42 ....53 54 55 
Címkék: Fazekas Sándor, Tapasztó Szabolcs, Piros Arany, Bédné Marika, KECSKEMÉTI GULYÁSLEVES, retro szendvics, pálos rend, hollóházi porcelán, egészen elszántak, hétig elég, szelet pirítós, fele húsból, másik feléből, hétig kaja, hagyományos magyaros, csíksomlyói pünkösdi, magyar népmesék, vert csipkével, gemenci gímszarvassal, testület döntése, indoklás szerint, gulyásleves világszerte, magyar nemzet, gyerekkorunkból, magyarorszagkul, fokhagymagerezd, rendszerváltás, vendéglátásra, fűszerpaprika, gímszarvassal, gulyáslevesbe, marhalapocka, petrezselyem, pirospaprika, szerecsendió, ajándékozzák, érdeklődőket, marhalábszár, zöldpaprikát, paradicsomot, leveszöldség, gulyásleves, vöröshagyma, meghámozunk, belenyomták, csipetkével, színvonalas, csíksomlyói, meghatározó, világszerte, mokkáskanál, élményekkel, hagyományos, felkockázva, spóroljunk, kulturális, babérlevél, értelmében, feketebors, paradicsom, hungarikum, pirosarany, zellergumó, klasszikus, étteremben, paprikások, húslevesbe, hozzávalók, szegfűszeg, budapestre, hozzáadjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.