|
|
|
...
Hozzávalók 4 személyre: 1 tasak előfőzött rizs (gyorsrizs), 40 dkg tengeri halfilé, 2 nagy narancs, 10 dkg póréhagyma, 10 dkg kemény sajt, 2 dl tejszín, 1 dl majonéz.
Elkészítése: A rizst megfőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tengeri halat megfőzzük, hagyjuk kihűlni, és apró darabokra vágjuk.
A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér héja se ma... |
2010-12-10 05:47:44 |
|
|
|
|
|
|
...
1 libaaprólék, 2 zacskó gyorsrizs, 1 alma nagyságú zellergumó, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 10 dkg gomba, 1 kis karalábé, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 4 evőkanál maceszgombóc-dara, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt gyömbér, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A megtisztított és feldarabo... |
|
2010-12-03 05:50:44 |
|
|
|
|
|
|
... pecsenyekacsa, 1 doboz mandarinbefőtt (vagy 3 friss mandarin), 1 narancs (vagy 1/2 dl narancslé), 2 dl sűrű majonéz, 1/2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor snidling, 1 zacskó gyorsrizs, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, 2 szem őrölt szegfűszeg.
A kacsát kívül-belül megtisztítom. Annyi sós vízben, amennyi ellepi, olyan puhára f... |
2010-12-03 05:34:49 |
|
|
|
|
|
|
...
1 pecsenyekacsa, 3 narancs, 1 zacskó gyorsrizs, 1 fiola (vagy 1 evőkanál) kapribogyó, 1 dl száraz vörösbor, 1 evőkanál mustár, 1-1 teáskanál só és cukor, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Römertopfot (vagy egyéb, fedeles agyagedényt) fél órára hideg vízbe áztatom. Közben a kacsát megtisztítom és kívül-belül átmosom, lecsöpögtetem. ... |
|
2010-12-03 05:33:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Fél sült csirke, 1 zacskó gyorsrizs, fél doboz ananászbefőtt, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma, 1-1 teáskanál mustár, só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, késhegynyi őrölt szegfűszeg.
A gyorsrizst az előírásnak megfelelően elkészítem, majd leszűröm és hűlni hagyom. Közben a sült csirkét kicsontozom és metéltre vágom. Az ananászbefőttet apró kockákra... |
|
2010-12-03 04:37:56 |
|
|
|
|
|
|
...
1 nagy csirke, 1 zacskó gyorsrizs, a csirke mája és zúzája, 1 teáskanál vegeta, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál curry, ízlés szerint só és törött bors.
A csirkemájat meg a zúzát a forrásban lévő vízbe dobom és egy percig forralom. Ezután leszűröm, és ha kihűlt, ledarálom. A gyorsrizst a dobozon lévő használati utasítás szerint e... |
2010-12-03 04:33:05 |
|
|
|
|
|
|
...(két fogás)
Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 zacskó gyorsrizs, 1 alma nagyságú zellergumó, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 10 dkg gomba, 1 kis karalábé, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 4 evőkanál maceszgombóc-dara, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt gyömbér, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A megtiszt... |
2010-12-01 05:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... pecsenyekacsa, 1 doboz mandarinbefőtt (vagy 3 friss mandarin), 1 narancs (vagy 1/2 dl narancslé), 2 dl sűrű majonéz, 1/2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor snidling, 1 zacskó gyorsrizs, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, 2 szem őrölt szegfűszeg.
A kacsát kívül-belül megtisztítom. Annyi sós vízben, amennyi ellepi, olyan puhára ... |
2010-12-01 05:35:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 3 narancs, 1 zacskó gyorsrizs, 1 fiola (vagy 1 evőkanál) kapribogyó, 1 dl száraz vörösbor, 1 evőkanál mustár, 1-1 teáskanál só és cukor, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Römertopfot (vagy egyéb, fedeles agyagedényt) fél órára hideg vízbe áztatom. Közben a kacsát megtisztítom és kívül-belül átmosom, lecsöpög... |
2010-12-01 05:34:35 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma,50dkg sertéshús (comb,lapocka),20 dkg zöldborsó,2tasak gyorsrizs,30dkg sajt,kevés olaj ,1 ek pizzakrém fűszerek:só,bors,őrölt kömény,majoranna,petrezselyemzöld,ba zsalikom,kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés:A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk(fokhagymát egyszerűbb lereszelni),olajon megdinszteljük.A húst kis csíko... |
2010-11-30 10:05:24 |
|
|
|
|