|
|
|
Sült ponty hagymaszósszal
.........................
Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj,
50 cl zsíros tejszín, só, bors.
Elkészítése: Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után
törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára
és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka ... |
2010-11-04 04:56:03 |
|
|
|
|
|
|
Bodzaviráglé
Elkészítése: Szedjünk le 5-6 fej tenyérnyi méretû fehér bodzavirágot. Ügyeljünk arra, hogy akkor gyûjtsük, amikor a legtöbb sárga virágpor van rajta, mert ez adja az ivólé sajátos muskotályos ízét és illatát. A virágfürtöket tördeljük le a közös szárról, majd egy tésztaszûrőben hideg vízzel alaposan mossuk át. A megtisztított virágot ... |
|
2010-09-24 14:03:52 |
|
|
|
|
|
|
Bodzaviráglé
Elkészítése: Szedjünk le 5-6 fej tenyérnyi méretû fehér bodzavirágot. Ügyeljünk arra, hogy akkor gyûjtsük, amikor a legtöbb sárga virágpor van rajta, mert ez adja az ivólé sajátos muskotályos ízét és illatát. A virágfürtöket tördeljük le a közös szárról, majd egy tésztaszûrőben hideg vízzel alaposan mossuk át. A megtisztított virágot ... |
2010-09-22 18:49:23 |
|
|
|
|