Regisztráció  Belépés
November végén...
...
szívünkben rövidebb lett egy esztendő...
Így, év végéhez közeledvén,
fagyosra váltanak a sápadt hajnalok,
Korán sötétbe fordultak már,
az amúgy is szürke hétköznapok.
Hamarosan itt a Mikulás, nyomában a Karácsony.
Szinte lóvágtában rohan az idő!
Oly gyorsan elszaladt ez az év is,
és újra köszöntőt mondhat,
egy új esztendő.....
2017-11-19 10:39:06
Te mit keresel?
... aki valójában vagy, egyszer csak érzed, ahogy felsóhajt benned.

...én, az Isten(i)t keresem másban, az emberi á...
2017-11-18 21:27:12
Csaknem hét évszázada először női Black Rod kopogtat a londoni alsóház ajtaján
... vagyis a legnagyobb ellenzéki frakció vezetőjével, hogy meghallgassák az uralkodó beszédét.
Mindez azonban csak a leglátványosabb része a Black Rod felelősségi körének, amelybe a hétköznapok szintjén beletartozik az egész parlamenti intézményrendszer és infrastruktúra működésének felügyelete és szervezése.
A Black Rodhoz valamelyest hasonlító elődintézményt III. Eduárd k...
2017-11-17 17:43:39
November végén...
...
szívünkben rövidebb lett egy esztendő...

Így, év végéhez közeledvén,
fagyosra váltanak a sápadt hajnalok,
Korán sötétbe fordultak már,
az amúgy is szürke hétköznapok.

Hamarosan itt a Mikulás, nyomában a Karácsony.
Szinte lóvágtában rohan az idő!
Oly gyorsan elszaladt ez az év is,
és újra köszöntőt mondhat,
egy...
2017-11-15 20:49:03
Szép gondolatok...
...


"Az élet mindig a hétköznapokon múlik. Szépek az ünnepek, jó várni őket, jó a vakáció, a szabadidő, de az élet a hétköznapok szépen csinálásából áll. És ez a legnehezebb."


Für Anikó
...
2017-11-13 18:07:16
Magyar szentek és boldogok napja 11.13
... erényeket. Méltán kérjük segítségüket és közbenjárásukat hazánkért, saját magunkért és szeretteinkért. A magyar szentek között vannak olyanok, akiket népi kegyelet övez, de köztük vannak a hétköznapok ismeretlen hősei és szentjei, a mindennapok vértanúi és Istenbe temetkezett misztikusai is. Magyar földből sarjadtak, vagy idegenből érkezve magyar földön teljesedett ki életművük, ...
2017-11-13 08:39:20
Szép gondolatok...
..."Bár meg tudnánk tanulni a hétköznapokat ünnepelni, ahogy feltűnés nélkül kezdődnek, és jelentéktelen mederben folytatódnak. Mint a tegnapi nap, meg az előtte lévő, mikor kicsik és mulandók voltak a bosszúságok: egy kora reggeli fejfájás homályos pereme, a cukor kavarása közben kiömlött kávé, a hirtelen felismerés, hogy pirítóst tettem a sütőbe, és édes illa...
2017-11-12 18:29:08
Fidesz-kongresszus - Lázár: az ellenzék nem merte volna felépíteni a határzárat
... arra, hogy olyan erőre bízzák-e az ország sorsát, amely a magyar szuverenitást megőrzi, vagy olyanra, amely "sztahanovista módon" egyre többet ajánl fel Brüsszelnek; amely megvédi a hétköznapok biztonságát vagy védtelenül hagyja az országhatárokat; amely hatástalanítja a "devizahiteles bombát" és megzabolázza a rezsiköltségeket vagy megmagyarázza, mit miért nem lehet.
A minis...
2017-11-12 14:42:13
Megemlékeztek Londonban a brit háborús halottakról, a királynő már nem koszorúzott
... harangjátéka után a felsorakozott tömeg kétperces néma főhajtással tisztelgett a halottak emléke előtt.
A Big Ben az augusztusban kezdett, várhatóan négy évig tartó felújítás alatt hétköznapokon nem szól, de harangjátékát a vasárnapi megemlékezésre ismét bekapcsolták.
A kétperces csend kezdetét és végét a brit hadsereg egy első világháborús ágyújának lövései jelezték. Ez...
2017-11-12 13:42:11
A bakancslistán túl
... amivel persze nincs baj, hiszen nagyon sokan újra visszanyerték életkedvüket, motivációt, inspirációt kaptak. De vajon a lakás, az autó, az utazások vágylistája mellett észre vesszük-e a hétköznapok tényleg jelentős csodáit! Az ember olykor gyarló, többet, többet és még többet akar. Vagy ez a normális?


És furcsa a természete is, legtöbbször már akkor reagál és kap...
2017-11-10 08:12:06
1 2 3 ..............355 356 ........533 534 .......709 710 711 
Címkék: Black Rod, Megemlékeztek Londonban, Black Rodhoz, londoni alsóház, brit háborús, sápadt hajnalok, legnagyobb ellenzéki, uralkodó beszédét, leglátványosabb része, hétköznapok szintjén, egész parlamenti, élet mindig, hétköznapokon múlik, hétköznapok szépen, magyar szentek, hétköznapok ismeretlen, mindennapok vértanúi, hétköznapokat ünnepelni, előtte lévő, kora reggeli, cukor kavarása, hirtelen felismerés, ország sorsát, magyar szuverenitást, hétköznapok biztonságát, rezsiköltségeket vagy, felsorakozott tömeg, halottak emléke, augusztusban kezdett, vasárnapi megemlékezésre, kétperces csend, brit hadsereg, első világháborús, utazások vágylistája, hétköznapok tényleg, ember olykor, rezsiköltségeket, leglátványosabb, közbenjárásukat, országhatárokat, infrastruktúra, elődintézményt, szeretteinkért, hatástalanítja, megemlékezésre, meghallgassák, devizahiteles, bakancslistán, hétköznapokon, felsorakozott, bsizqnquhgsfk, megemlékeztek, megmagyarázza, jelentéktelen, sztahanovista, visszanyerték, hétköznapokat,
© 2013 TVN.HU Kft.