Belépés
Hetvenöt éve alakult meg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
...
A koncerten a régi és az aktív zenészek együtt álltak színpadra, a műsort Vásáry Tamás és Kovács János vezényelte - hangzott el az M5 csatorna szerdai Kulturális Híradójában.
A koncerten Dohnányi Ernő Ünnepi Nyitánya is elhangzott, amelyet 1923-ban komponált a zeneszerző, aki 20 évvel később, 1943-ban hívta életre a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát.
"A háborús éve...
2018-10-10 19:42:15
Design Hét - Kétnapos konferencia Kozma Lajos emlékére
... Kozma Lajos életművének minden területét érinti az építészettől az iparművészeten és a grafikai munkásságon át pedagógiai tevékenységéig - hangzott el az M5 csatorna hétfői kulturális híradójában.
Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke a műsorban kiemelte: a konferencia tizenkét előadása kibontja mindazt a tevékenységet, amit Kozma Lajos évtizedeken ...
2018-10-08 19:20:55
Felolvasószínházi maratont rendeztek Kaposváron
...
Bár szövegkönyvvel a kezükben adták elő a történetet a színészek, mégis igazi színházi élményt nyújtottak - hangzott el az M5 csatorna vasárnapi Kulturális Híradójában.
Németh Ákos Deviancia című műve is hallható volt a szombaton és vasárnap megrendezett felolvasószínházi maratonon. A mű szereplői lelki sérültek. Közülük a legkevésbé beteg, akinek papírja is van róla, hi...
2018-10-07 19:51:52
Újra Magyarországon forgat Fjodor Bondarcsuk orosz rendező
... fellendülő orosz filmipar több kasszasikert hozó alkotása is az ő nevéhez fűződik. Új filmjéről azonban még nem árult el részleteket - hangzott el szerdán az M5 csatorna Kulturális Híradójában.
A rendező, színész, producer és televíziós műsorvezető az elmúlt hetekben két budapesti stúdióban is készített felvételeket, hét éve pedig egy amerikai film több jelenetét vette fel a ...
2018-09-19 20:36:14
Emléktáblát avattak Tersánszky Józsi Jenő író tiszteletére
... amelyből később a Magyar Televízió bábfilmsorozatot készített. De legalább ennyire ismertek az író regényei és novellái is - hangzott el az M5 kulturális csatorna csütörtöki Kulturális Híradójában.
Mint kiemelték, bár az író már fiatalon Budapestre költözött, az erdélyi város számos művében fellelhető. Dávid Erzsébet magyartanár a műsorban elmondta: Tersánszky Józsi Jenő ezer...
2018-09-13 19:52:51
Szerbia megszakította a kommunikációt a Koszovóban tevékenykedő rendfenntartó erőkkel
... főképviselőjével. A korábbi tervekben az is szerepelt, hogy tárgyalóasztalhoz ül Hashim Thaci koszovói elnökkel, ám Ivica Dacic külügyminiszter a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) reggeli híradójában közölte: nem biztos, hogy lesz elnöki találkozó, minden a helyszínen dől el.
A kommunikációs zárlat, illetve a megváltozott brüsszeli tervek hátterében az áll, hogy Aleksan...
2018-09-07 10:32:54
Folytatódik a Kárpátaljai Magyar Drámai Színház épületének felújítása
... Színházban. A Beregszász központjában, a sétálóutcán található intézmény azonban teljes egészében eddig még nem újult meg - hangzott el az M5 kulturális csatorna csütörtöki Kulturális Híradójában.
Kacsur András, a kárpátaljai intézmény igazgatója elmondta: a magyarországi támogatásoknak köszönhetően kezdték meg a színház teljes rekonstrukcióját. Mint mondta, az öltözők már el...
2018-09-07 09:01:02
Csaknem 600 ingyenes program az Ars Sacra Fesztiválon
... kínálnak programokat a szervezők. A szakralitást középpontba helyező programsorozat idei mottója: Tekints az égre, és lásd meg! - hangzott el az M5 kulturális csatorna keddi Kulturális Híradójában.
A fesztivál együttműködik a Kulturális Örökség Napjainak szervezőivel és a történelmi egyházak képviselőivel is.
"Az az öröm ért bennünket, hogy akiket meghívunk, azok minden ...
2018-09-04 22:22:54
A felújított Macskafogó is látható a Budapesti Klasszikus Film Maratonon
... Budapesti Klasszikus Film Maratonra újították fel; a rekonstruálási folyamat képkockáról képkockára zajlott, és több mint három hónapig tartott - mondta a rendező az M5 csatorna Kulturális Híradójában hétfőn.
A fesztiválon tizenhat olyan filmet is bemutatnak, amelyeket idén restauráltak a Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Magyar Filmlabor szakemberei a Magyar Nemzeti Filmalap ...
2018-09-03 19:42:24
Elkezdődött a 14. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál
... nyújt lehetőséget a bemutatkozásra. Szeptember 2-ig a legfrissebb hazai és nemzetközi fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmeket vetítik - hangzott el az M5 csatorna keddi Kulturális Híradójában.
A fesztivál programjába az Oscar-díjas Deák Kristóf legújabb filmje is bekerült. A legjobb játék című film gép és ember kapcsolatát feszegeti.
Deák Kristóf rendező elmondta: ...
2018-08-29 10:09:18
1 2 3 .........33 34 ....49 50 .....65 66 67 
Címkék: Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Design Hét, Kozma Lajos, Újra Magyarországon, Fjodor Bondarcsuk, Tersánszky Józsi Jenő, Kárpátaljai Magyar Drámai Színház, Sacra Fesztiválon, Budapesti Klasszikus Film Maratonon, BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, Vásáry Tamás, Kovács János, Kulturális Híradójában, Dohnányi Ernő Ünnepi Nyitánya, Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát, Fekete György, Magyar Művészeti Akadémia, Németh Ákos Deviancia, Magyar Televízió, Dávid Erzsébet, Hashim Thaci, Ivica Dacic, Kacsur András, Kulturális Örökség Napjainak, Budapesti Klasszikus Film Maratonra, Magyar Nemzeti Filmarchívum, Magyar Filmlabor, Magyar Nemzeti Filmalap, Oscar-díjas Deák Kristóf, Deák Kristóf, felújított Macskafogó, aktív zenészek, műsort Vásáry, koncerten Dohnányi, grafikai munkásságon, műsorban kiemelte, konferencia tizenkét, kezükben adták, legkevésbé beteg, elmúlt hetekben, amerikai film, erdélyi város, műsorban elmondta, korábbi tervekben, szerbiai közszolgálati, kommunikációs zárlat,
© 2013 TVN.HU Kft.