Regisztráció  Belépés
Paprikás csirke galuskával
... feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, és mélyebb tálba csúsztatjuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék 1 dl tejföl lel (uborka-, zöldpaprika- és/vagy paradicsom szeletekkel) és néhány levélke petrezselyemmel...
2018-09-15 23:43:44
mustárszószos csirke
... bors
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.

2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pir...
2018-07-09 19:11:07
Sertésszűz paradicsomos vajbabbal és gombával
... (oldalanként kb. 1,5 perc). A körbesütött húst kettévágjuk, és a vágás mentén még kb. 1,5 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és pihentetjük. Egy-két perc után ismét kettévágjuk a húsdarabokat. A felvágott sertésszüzet a tányéron őrölt borssal és sóval, valamint a gombával és a babbal tálaljuk.

...
2018-07-03 23:37:33
Csirkés rakott tészta
... megtisztított hagymát félbe-, majd csíkokra vágjuk. A megmosott, megtörölt csirkemellfiléket 3 cm-es kockákra daraboljuk és megsózzuk.
Nagy serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat. A húsdarabokat kevergetve világosbarnára pirítjuk, majd áttesszük egy kb. 24 x 14 cm-es tűzálló tálba vagy felfújtformába.
A serpenyőben visszamaradt szaftot 1 ek olajjal együtt fe...
2018-03-09 22:57:33
Grillezett csirkemell, sörös, mézes pácban
... tegyük a hűtőbe pácolódni. Fontos hogy egy éjszakát pácolódjon, mert vastag a csirkemell, és akkor finom, ha a belsejét is átjárják az ízek. Nem árt, ha közben megforgatjuk a páclében a h...
2018-03-05 12:51:33
Csirkés rakott tészta
... megtisztított hagymát félbe-, majd csíkokra vágjuk. A megmosott, megtörölt csirkemellfiléket 3 cm-es kockákra daraboljuk és megsózzuk.
Nagy serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat. A húsdarabokat kevergetve világosbarnára pirítjuk, majd áttesszük egy kb. 24 x 14 cm-es tűzálló tálba vagy felfújtformába.
A serpenyőben visszamaradt szaftot 1 ek olajjal együtt fe...
2018-02-12 23:14:09
Savanyú káposztás csirkesült
... borsozzuk. A káposztát kicsit átmossuk, alaposan kicsavarjuk, majd kicsit késsel összevágjuk. Egy jénai aljába halmozzuk, majd a szálasra vágott lila hagymát elosztjuk rajta. Rápakoljuk a húsdarabokat, a megmosott és magházától megfosztott almákat gerezdekre vágva közé dugdossuk.

A húsok tetejére egy-egy darab bacon szeletet teszünk. Lefedjük a jénait, és egy órára köze...
2018-02-08 18:59:38
Marengói csirke – Napóleon kedvence
... díszítve kínáljuk. Főtt tészta, polenta illik hozzá.

Tippek:

Szokták úgy is tálalni, hogy vajban/margarinban pirított kenyérszeletekkel körberakják a tálra rendezett húsdarabokat, és tükörtojásokat csúsztatnak a kenyér tetejére.

forrás: Lajos Mari Konyhája
...
2018-01-09 07:03:40
Szilveszteri menűajánlat
... húsokat tálra szedem, a levet leszűröm, majd hagyom egy kicsit állni. Pár perc múlva a zsír összeáll a lé tetején, és könnyűszerrel leszedhető. Jénaikat készítek elő, aljára szedem a húsdarabokat, és rámerem a leszűrt levet. Fóliával lezárom őket, és a hűtőbe teszem dermedni.

Aki szeretne még többet megtudni a kocsonyáról, vagy kedve lenne végigkóstolni többféle kocsony...
2017-12-31 01:50:37
Finom falatok
... borsozom, ujjammal meglazítom tetejükön a bőrt, és betömöm alàjuk a kolbàszos krémet.


Egy sütőtàl aljàn szétkenek 1 ek olajat.
Belepakolom a húsdarabokat, megkenem 1 ek olajjal, és miutàn letakartam a tàlat alufóliàval, beteszem a forró sütőbe.
25 percig fólia alatt, 10 percig nélküle pírítom a pecsenyéket.

M...
2017-10-26 17:02:23
1 2 3 ...........38 39 ......58 59 .....76 77 78 
Címkék: Lajos Mari Konyhája, galuskára locsoljuk, húsdarabokat előmelegített, serpenyőben süsd, felkockázott szalonnát, körbesütött húst, vágás mentén, felvágott sertésszüzet, tányéron őrölt, babbal tálaljuk, húsdarabokat kevergetve, serpenyőben visszamaradt, hűtőbe pácolódni, éjszakát pácolódjon, káposztát kicsit, jénai aljába, szálasra vágott, húsok tetejére, órára köze, tálra rendezett, kenyér tetejére, levet leszűröm, kicsit állni, zsír összeáll, leszűrt levet, hűtőbe teszem, forró sütőbe, petrezselyemmel, felfújtformába, világosbarnára, tükörtojásokat, felforrósítjuk, mustárszószos, végigkóstolni, megtisztított, könnyűszerrel, előmelegített, összekeverjük, szitakanállal, megforgatjuk, szilveszteri, felkockázott, húsdarabokat, visszamaradt, petrezselyem, paradicsomos, sertésszüzet, kocsonyáról, zöldpaprika, megfosztott, szeletekkel, menűajánlat, margarinban, körberakják, kettévágjuk, mindmegette, serpenyőben, felhevítünk, csúsztatnak, pihentetjük, körbesütött, oldalanként, kicsavarjuk, összevágjuk, serpenyőből, belepakolom,
© 2013 TVN.HU Kft.