Regisztráció  Belépés
Zsíros deszka és vajas kenyér
... kreatív oldalát. A paprikás ételekbe szánt piros krém tökéletes volt vajas kenyérrel, még jobb savanyú uborkás, főtt tojásos turista szalámis szendvicsen, de az igazán elszántak még a húslevesbe is tettek belőle. A rendszerváltás nagy túlélőjéből a legtöbben még ma is tartunk egy tubussal a hűtőben, a szolidak gulyáslevesbe, a nosztalgiázók ugyanúgy, mint régen, vajas kenyérre nyo...
2018-06-29 15:55:16
abaúj tavaszi kaszásleves
... megfőzzük.
Rántást készítünk: a lisztet olajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és felöntjük
vízzel.
Az elkészített rántást lassan belekavarjuk a zöldséges húslevesbe és összeforraljuk, majd
megszórjuk petrezselyemmel. A kockára vágott füstölt húst visszatesszük a levesbe, és
tejföllel tálaljuk.
A tavaszi kaszásleves egy olyan tartalmas...
2018-06-03 09:07:10
Szegény ember spagettije
Hozzávalók:
50 dkg kifőtt spagetti (NEM kell húslevesben főzni, nekem ez adott volt)
5 dkg füstölt szalonna
1 fej lilahagyma (vagy vöröshagyma)
2 gerezd fokhagyma
2-3 db (NEM doboz!) szardellafilé (ALDI-ban a legolcsóbb, egy-egy üvegben kb. 10-15 db van)
fél csokor petrezselyem
bors


Összesen: 500-550 Ft.

Elkészítése.|...
2018-04-26 09:47:45
Tippek még !
... tésztáját hanem a húst középre pakolom kis halomba és ráhajtom négyrét a tésztát. A pörkölt levébe teszek tejfölt és ezzel locsolom meg a palacsintát. (Ez a húsos palacsinta.)
2./Húslevesben főtt megmaradt zöldségből lehet kicsit feljavítva franciasalátát készíteni( összevagdalni a zöldséget, esetleg hozzá lehet még tenni kevés zöldborsót főzve, savanyú uborkát feld...
2018-04-17 21:27:47
Ízekről -fűszerekről
... használják, sós süteményekre hintik.A kömény főzelékek fűszerezésére is bevált kelkáposzta, saláták ízesítésére használják:cékla, káposzta, burgonyasaláta.Jó ízt ad a párolt káposztának. Húslevesbe, gulyáslevesbe,tojáslevesbe, mindig tegyünk egy-egy mokkáskanálnyit ebből a fűszerből.

Babérlevél: Ez a fűszer is alkalmas a tojásleves, gulyásleves, savanyú halleves, pa...
2018-04-17 21:22:57
Ezt is jó tudni !
... fokhagymát is.

A leszűrt csont- vagy húsleves remekül fagyasztható hús és zöldségek nélkül így kisebb mennyiségeket félretehetünk rizottó készítéséhez.
-Mi kerüljön még a húslevesbe? A csont- vagy húslevesnek zöldségekkel még plusz ízt is adhatunk, Ezeket főzhetjük együtt a hússal, de a már elkészült és leszűrt levesbe is belefőzhetjük.
Tehetünk a levesbe ...
2018-04-17 21:15:27
Tallóztam
... készülő paradicsomszószba, mert a keményítőnek köszönhetően jobban összeáll a szósz és finomabb is lesz.
3. A leves is finomabb lesz

Egy kevés burgonyalét keverj bele a húslevesbe, aminek sokkal finomabb és markánsabb íze lesz.
4. Használd kenyérsütéshez

A házi kenyér nagyobbá és puhábbá válik, ha egy kevés lét öntesz a liszt közé, amelyben megfőtt ...
2018-03-27 08:53:23
zeller
... magnéziumban és vasban gazdag. A friss zeller ital egy kiváló tápanyag és vitaminforrás a szervezetnek.
Mindenki ismeri, hisz része a magyar konyhának. Ki többet, ki kevesebbet tesz a húslevesbe, és szinte mindenki tudja, hogy magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt nagyon egészséges növény. Vízhajtónak is kiváló. Fogyaszthatjuk nyersen és főzve egyaránt.

[ke...
2018-03-25 20:33:43
Gyöngytyúkhúsleves
... kivesszük, majd a levest egy tálalóedénybe szűrjük. Egy kisebb lábasba annyi levest teszünk, amennyiben a fagyasztott zöldségeket megpuhítjuk. A cérnametéltet külön kifőzzük. A leszűrt húslevesbe rakjuk az összes zöldségfélét.
Tálaláskor a levesestányérban lévő metéltre merítjük a zöldséges húslevest és megszórjuk csíkokra vágott bébispenóttal.

...
2018-03-24 22:30:38
Tallóztam
... húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák

Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vize...
2018-03-23 21:43:48
1 2 3 ......25 26 ...37 38 ...49 50 51 
Címkék: paprikás ételekbe, igazán elszántak, rendszerváltás nagy, szolidak gulyáslevesbe, nosztalgiázók ugyanúgy, lisztet olajon, elkészített rántást, zöldséges húslevesbe, kockára vágott, tavaszi kaszásleves, olyan tartalmas, húst középre, pörkölt levébe, kömény főzelékek, párolt káposztának, leszűrt csont-, csont- vagy, keményítőnek köszönhetően, kevés burgonyalét, házi kenyér, liszt közé, friss zeller, kiváló tápanyag, magyar konyhának, tálalóedénybe szűrjük, kisebb lábasba, fagyasztott zöldségeket, cérnametéltet külön, leszűrt húslevesbe, összes zöldségfélét, levesestányérban lévő, zöldséges húslevest, vajjal felforraljuk, levesestányérban, petrezselyemmel, mokkáskanálnyit, fogyaszthatjuk, rendszerváltás, kenyérsütéshez, burgonyasaláta, franciasalátát, összeforraljuk, fűszerpaprikát, félretehetünk, szardellafilé, gulyáslevesbe, összevagdalni, visszatesszük, fűszerezésére, mennyiségeket, belefőzhetjük, nosztalgiázók, cérnametéltet, bébispenóttal, vitaminforrás, tálalóedénybe, süteményekre, zöldségekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.