Regisztráció  Belépés
Sertésszűz paradicsomos vajbabbal és gombával
... felvágott petrezselymet. Kis tűzön rövid ideig hagyjuk rotyogni, amíg a gomba megpuhul. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
A szoba hőmérsékletű sertésszüzet megtisztítjuk és kb. 10 cm-es darabokra feldaraboljuk. Egy serpenyőben, olívaolajon, erős tűzön minden oldalon körbesütjük a darabokat (oldalanként kb. 1,5 perc). A körbesütött húst kettévágjuk, és a...
2018-07-03 23:37:33
Sziciliai csirkeragu leves
... makaróni tészta (GM)
1 doboz fehér bab konzerv
Díszítés:
ördöghaj (szálasra vágott csili)


Elkészítés

A csirkemellet megtisztítjuk, kockára vágjuk és olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből.
A megtisztított sárgarépát julienne-re szeljük, a vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Pár perc...
2018-06-21 23:26:05
Bakonyi sertésszelet nokedlivel
... vöröshagymát felaprítjuk, és a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.
A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, majd a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
Egy kevés vízzel felöntjük, és belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd együtt puhára főz...
2018-06-09 23:51:33
tardi kaszáspecsenye
... dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.


A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztben elfelezzük, egyik részét kakastaréjnak felvágjuk, és a szalonna mellett kis...
2018-06-03 08:32:58
Bográcsgulyás
... burgonya
a csipetkéhez: 10 dkg finomliszt,1 tojás

1. A lábszárat valamivel kisebb - kb. 2 centis - kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül, keverve vag...
2018-05-30 11:18:54
Pikáns csirkecombok póréhagymával
... bors



Elkészítése:

A húst megmossuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kevés olajon megsütjük. A póréhagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, egy másik serpenyőben üvegesre sütjük. A paradicsomot meghámozzuk és összeturmixoljuk, hozzáadjuk a csípős szó...
2018-05-21 15:42:06
9 vendégváró saláta recept
... apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.

Paradicsomsaláta

Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros pác...
2018-05-21 15:05:52
9 vendégváró saláta recept!
... dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.
------------------------------------ -----------------
Paradicsomsaláta
Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros pácc...
2018-05-19 13:18:27
Pulykahúsos gombaleves
... fűszerkeverék
1 l víz
25 dkg gomba
3 dl tej

Elkészítés

A megtisztított pulykaszárnyat lábasba helyezzük, és hozzáadjuk a húslevesalaplevet. Megtisztítjuk, majd felaprítjuk a hagymát, és a leveshez adjuk a felaprított vegyes zöld fűszerrel együtt. Felöntjük vízzel, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk.
Lefedve...
2018-05-08 23:46:39
Wellington bélszín
... serpenyőben, olajon megpirítjuk pár perc alatt minden oldalát (kérget sütünk rá). Ha kész, tányérra rakjuk, és még forrón lekenjük mustárral. Közben gombapürét készítünk: a gombát megtisztítjuk, aprítóban felaprítjuk a hagymával, fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd forró serpenyőben addig pirítjuk, míg az összes víz távozik belőle. Egy folpackra helyezzük ...
2018-04-26 12:12:08
1 2 3 ............................91 92 ...............137 138 ..............181 182 183 
Címkék: gomba megpuhul, szoba hőmérsékletű, körbesütött húst, csirkemellet megtisztítjuk, megtisztított sárgarépát, vöröshagymát megpucoljuk, szalonnához adjuk, paprikát felkockázzuk, hagymához adjuk, gombát megtisztítjuk, lecsós alaphoz, kevés vízzel, elősütött hússzeleteket, szalonnából négy, olajon szép, vöröshagymát megtisztítjuk, lapockát először, kolbászt keresztben, szalonna mellett, lábszárat valamivel, hagymát megtisztítjuk, olajon vagy, húst rádobjuk, húst megmossuk, póréhagymát megtisztítjuk, másik serpenyőben, paradicsomot meghámozzuk, pillanatra forróvízbe, héja könnyebben, megtisztított pulykaszárnyat, leveshez adjuk, felaprított vegyes, folpackra helyezzük, összeturmixoljuk, paradicsomsaláta, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, vöröshagymával, felszeleteljük, kaszáspecsenye, pulykaszárnyat, megtisztítjuk, megtisztított, petrezselymet, feldaraboljuk, fűszerkeverék, összekeverjük, póréhagymával, belehelyezzük, kakastaréjnak, hússzeleteket, bográcsgulyás, félretesszük, sertésszüzet, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.