Regisztráció  Belépés
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... 4
gerezd fokhagyma.
A vadhúst lehártyázzuk, kisebb darabokra vágjuk a csontos részeket is, a faggyút
eltávolítjuk. Több vízben alaposan átmossuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk, és a bográcsban kisütjük a zsírját. A pörcöket kiszedjük.
A vöröshagymát felszeljük, majd a zsírban megfonnyasztjuk. Levesszük a tűzről, é...
2018-09-16 17:43:08
Mustáros, borsos karajszeletek sült hagymával és tükörtojáss
... oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az...
2018-09-09 16:27:31
Fésűs karaj
... gerezd fokhagyma)
1 dl olaj
6 szelet füstölt szalonna (vékony)
1 tk só
1 mk bors


Elkészítés

A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában bevágjuk a középét úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk rajta.
Az olajat egy tálkába ön...
2018-08-29 00:47:50
Gyros tál
... só és bors

Elkészítés

A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk, 4 ek. olajjal és a fűszerkeverékkel elkeverjük, és 30 percig pihentetjük.

A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük 2 ek. olajjal, kevés sóval és a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.

Közben az uborkát almareszelőn lereszeljük, sózzuk, 1...
2018-08-05 07:31:16
Sertésszűz paradicsomos vajbabbal és gombával
... felvágott petrezselymet. Kis tűzön rövid ideig hagyjuk rotyogni, amíg a gomba megpuhul. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
A szoba hőmérsékletű sertésszüzet megtisztítjuk és kb. 10 cm-es darabokra feldaraboljuk. Egy serpenyőben, olívaolajon, erős tűzön minden oldalon körbesütjük a darabokat (oldalanként kb. 1,5 perc). A körbesütött húst kettévágjuk, és a...
2018-07-03 23:37:33
Sziciliai csirkeragu leves
... makaróni tészta (GM)
1 doboz fehér bab konzerv
Díszítés:
ördöghaj (szálasra vágott csili)


Elkészítés

A csirkemellet megtisztítjuk, kockára vágjuk és olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből.
A megtisztított sárgarépát julienne-re szeljük, a vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Pár perc...
2018-06-21 23:26:05
Bakonyi sertésszelet nokedlivel
... vöröshagymát felaprítjuk, és a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.
A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, majd a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
Egy kevés vízzel felöntjük, és belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd együtt puhára főz...
2018-06-09 23:51:33
tardi kaszáspecsenye
... dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.


A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztben elfelezzük, egyik részét kakastaréjnak felvágjuk, és a szalonna mellett kis...
2018-06-03 08:32:58
Bográcsgulyás
... burgonya
a csipetkéhez: 10 dkg finomliszt,1 tojás

1. A lábszárat valamivel kisebb - kb. 2 centis - kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül, keverve vag...
2018-05-30 11:18:54
Pikáns csirkecombok póréhagymával
... bors



Elkészítése:

A húst megmossuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kevés olajon megsütjük. A póréhagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, egy másik serpenyőben üvegesre sütjük. A paradicsomot meghámozzuk és összeturmixoljuk, hozzáadjuk a csípős szó...
2018-05-21 15:42:06
1 2 3 ............................91 92 ...............137 138 ...............182 183 184 
Címkék: vadhúst lehártyázzuk, csontos részeket, fokhagymát megtisztítjuk, szalonnát felkockázzuk, bográcsban kisütjük, pörcöket kiszedjük, vöröshagymát felszeljük, zsírban megfonnyasztjuk, hűtőbe tesszük, pácolást végezzük, vöröshagymát megtisztítjuk, húst serpenyőben, hagymakarikákat belisztezzük, karajt alaposan, fűszerkeverékkel elkeverjük, burgonyát megtisztítjuk, sütőpapírral bélelt, uborkát almareszelőn, gomba megpuhul, szoba hőmérsékletű, körbesütött húst, csirkemellet megtisztítjuk, megtisztított sárgarépát, vöröshagymát megpucoljuk, szalonnához adjuk, paprikát felkockázzuk, hagymához adjuk, gombát megtisztítjuk, lecsós alaphoz, kevés vízzel, elősütött hússzeleteket, szalonnából négy, olajon szép, lapockát először, kolbászt keresztben, szalonna mellett, lábszárat valamivel, hagymát megtisztítjuk, olajon vagy, húst rádobjuk, húst megmossuk, póréhagymát megtisztítjuk, másik serpenyőben, paradicsomot meghámozzuk, fűszerkeverékkel, összeturmixoljuk, megfonnyasztjuk, hagymakarikákat,
© 2013 TVN.HU Kft.