Regisztráció  Belépés
Íme néhány jól bevált házi praktika!
Darázs, pók vagy kullancs csípésed van? Íme néhány jól bevált házi praktika!

Annak ellenére, hogy a legtöbb rovar csípése ártalmatlan, mégis allergiás reakciót válthatnak ki, kemény, vöröses duzzanat, égető, fájó érzés és egyéb tünetek kísérhetik.


A 3 leggyakrabban problémát okozó csípés a darázs, a pók és a kullancs csípés, amelynek kezelésére adunk mos...
2015-07-01 15:31:48
Leghatékonyabb vegyszermentes házi praktikák takarításhoz
Fa és bőrbútor ápolás

Természetes és csodálatos ragyogású bútorfényt kapsz, ha két rész lenolajhoz egy rész ecetet keversz. Nem csak a fát, de a bőrgarnitúrát is széppé és hosszú életűvé teheted ezzel a keverékkel.

Ablak és tükör tisztítás

A tükör fényességét és csillogását zöld vagy fekete teával is visszaadhatod. Főzz egy kanna erős teát, hagyd le...
2015-06-29 17:39:25
Otthoni gyógymódok a kéz ízületi gyulladása ellen
...dr. Tihanyi László Otthoni gyógymódok a kéz ízületi gyulladása ellen

Az ízületi gyulladás leggyakrabban a kézfejekben fordul elő, és a csontozatot támasztó porcok funkciózavara okozza. Mivel a kezünket és az ujjainkat a legtöbb cselekvéshez használjuk, a kézfej ízületi gyulladása sok kényelmetlenséget okozhat. A bedagadt ujjak és ízületek, a merevség és a fájdalom az art...
2015-06-23 16:34:16
Támadnak a szúnyogok! - 2. rész
A szúnyogról szóló cikkünket folytatásában, arról olvashatnak, hogy mit tehetünk a szúnyogcsípés ellen, és hogy milyen súlyos betegségeket terjesztenek.

Gyerekek

A csecsemők és a kisgyerekek különösen szenvednek a rovarcsípésektől, de nem ajánlatos nálu...
2015-06-18 20:47:45
A sokoldalú szódabikarbóna
Nehéz elképzelni olyan háztartási terméket, amit több célra lehetne felhasználni, mint a szódabikarbónát. Amellett, hogy eltávolítja a házban megbújó kellemetlen szagokat, a süteményeket megemeli a sütőben, segíti tisztára mosni a koszos edényeket, ez a termék még számos gyógyászati célra is felhasználható.

Ha kicsit jobban megismerjük a nátrium-hidrogén-karbonát kémiájá...
2015-06-16 09:31:36
Ecet, citrom és mosószóda - Így lesz csillogó tisztaság ...
... meggyűlik a bajunk a makacs szennyeződésekkel, ám ha a természetesebb megoldások híve vagyunk, nem kell egyből a vegyszerek után nyúlnunk.
Íme pár kíméletes, mégis hatékony házi praktika!

Turmixgép
Ha a turmixgép apró részeiben leülepedett a maradék, de nem tudjuk a súrolószivaccsal sem eltűntetni, akkor vessünk be egy kevés langyos vizet és egy kis mosószódá...
2015-06-07 16:03:59
Házi praktikák
Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.

Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen,...
2015-06-04 20:30:23
Ödéma – természetes gyógymódok
Az ödéma számos betegség, illetve állapot jele lehet, mint pl. vesebetegség, szívelégtelenség, terhesség, allergiás reakció, limfóma, májbetegség, de okozhatják különböző gyógyszerek is, pl. szteroidok, non-szteroid gyulladás gátlók.

Az ödéma típusai
Az ödémákat különböző típusokba sorolhatjuk, jellemzően az alapján, hogy a test mely részeiben jelentkeznek a tünetek...
2015-05-27 15:02:26
Jókai Mór: AZ ISTENHEGYI SZÉKELY LEÁNY (Elbeszélés.)
... Amint az utas Tordáról Enyed felé kerül, jobbról a hegyek között egy bámulatos hegyhasadék tűnik szemébe, melynek két meredek fala most is úgy egymásba illik minden rovátkáival, hogyha összeraknák, senki sem mondaná, hogy ott ketté volt nyílva a hegy.
Pedig e két meredek sziklafal olyan messze el van most egymástól, hogy akár tornyos falvakat lehetne építeni közé, s merész g...
2015-05-27 14:22:29
Így lesz csillogó és illatos a vécéd
A vécé takarítása senkinek sem a kedvenc házi feladata, viszont valakinek muszáj megcsinálni. Olyan házi praktikát mutatunk be, amivel nem csak fertőtleníteni tudjuk az illemhelyiséget, hanem csillogóvá és illatossá is varázsolhatjuk azt.

Fertőtlenítés vegyszermentesen
A szájvíz tölti be a megfelelő szerepet ebben az esetben. Fél pohár alkohol tartalmú szájvizet ön...
2015-05-22 08:57:26
1 2 3 ...........38 39 ......58 59 .....76 77 78 
Címkék: Jókai Mór, ISTENHEGYI SZÉKELY LEÁNY, Tihanyi László Otthoni, Tordáról Enyed, sokoldalú szódabikarbóna, legtöbb rovar, kullancs csípés, rész ecetet, tükör fényességét, kanna erős, ízületi gyulladás, kézfejekben fordul, csontozatot támasztó, legtöbb cselekvéshez, kézfej ízületi, bedagadt ujjak, szúnyogról szóló, szúnyogcsípés ellen, kisgyerekek különösen, házban megbújó, süteményeket megemeli, koszos edényeket, makacs szennyeződésekkel, természetesebb megoldások, vegyszerek után, turmixgép apró, kevés langyos, másnapos kenyeret, sűrű szövésű, fagylaltos kanál, ödéma számos, ödéma típusai, ödémákat különböző, test mely, utas Tordáról, hegyek között, bámulatos hegyhasadék, vécé takarítása, kedvenc házi, szájvíz tölti, megfelelő szerepet, vegyszermentesen, rovarcsípésektől, szívelégtelenség, súrolószivaccsal, szódabikarbónát, illemhelyiséget, leghatékonyabb, fertőtleníteni, szódabikarbóna, vegyszermentes, természetesebb, varázsolhatjuk, felhasználható, leggyakrabban, visszaadhatod, előmelegített, funkciózavara,
© 2013 TVN.HU Kft.