Regisztráció  Belépés
Répa házi praktikái
...
2017-03-23 12:03:31
A kanyaróról


Minden remény megvolt rá és talán még ma is megvan, hogy ez a vírus eltűnjék örökre a Földről, ahogy ez a fekete himlő esetében is megtörtént, de az utóbbi évtizedek erre az optimizmusra nem szolgáltatnak okot.

A kanyaró a légző rendszer, bőr, és az i...
2017-03-13 22:35:34
Az almaecet
...

Az almaecet 10 csodálatos hatása szervezetünkre

Minden nap egy alma, az orvost távol tartja - szól a mondás, és ugyan ez igaz az almaecetre is. Az almaecet egy olyan speciális ecetfajta, amit almából állítanak elő és a színe is az alma levéhez hasonlít, je...
2017-03-11 15:00:28
Császármorzsa a sütőből
Császármorzsa a sütőből

A mai napig nem tisztázott, hogy a magyarok szeretett Erzsébet királynéja (Sisi, Sissi) udvari szakácsa készítette először, vagy valóban Ferenc József császár találmánya, az azonban biztos, hogy a volt Osztrák-Magyar Monarchia országaiban a mai napig kedvelt étel.
A leírások szerint eredendően palacsintatésztából készült zsírban pirítással, m...
2017-03-06 14:12:19
Házi praktikák a tavaszi vírusok ellen
Sok mindent tehet a vírusok által kora tavasszal okozott problémák megelőzéséért vagy enyhítéséért: vigyázzon immunrendszere egészségére - vagy legalább próbáljon meg felülkerekedni a betegségen, ha az megtámadta a szervezetét.
1. számú szabály
Ha úgy érzi, betegség kerülgeti, lassítson a tempón - feküdjön le korábban, és csak a sürgős feladatokkal foglalkozzon.
A me...
2017-03-05 11:00:09
46 háztartási praktika........
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyaszt...
2017-02-05 13:00:39
kisokos...
...
Jó kis háztartási praktikák!!...
2017-02-04 11:13:04
Február– Télutó – Böjtelő hava – Jégbontó
...

Régi magyar neve szerint február a böjtelő hava, ami a keresztény hagyományokra utal: általában februárban kezdődik a húsvétot megelőző hosszú böjt. Korábban a tisztulás, megtisztulás hónapjának tartották. A hónap neve a latin ,,fibra" (tisztulás, megtisztulás) szóból származik.
De vajon tudjátok, hogy milyen népi hiedelmek fűződnek az év második hónapj...
2017-02-01 08:42:17
Megfázás ellen készítsen gyógynövényes lábfürdőt!
... orr is hamarosan fellélegzik. Milyen illóolajokkal érdemes inhalálni? Az eukaliptusz, a fenyő, a menta és a kamilla illóolaja tökéletes választás erre az alkalomra.Az egyik legjobb házi praktika nátha esetén, ha lábfürdőt veszünk. A lábfürdőt gyógynövényes főzetből kell elkészíteni. Forraljon fel két liter vizet, majd adjon hozzá 2-2 teáskanálnyi kerti sarkantyúkát, cickafarkot és...
2017-01-30 08:57:16
Miért dobj kenyeret a húslevesbe?
...
Miért dobj kenyeret a húslevesbe? Ez zseniális!

Nagyon sok olyan házi praktika létezik, amely segít abban, hogy a háztartásbeli dolgaink könnyebben és egyszerűbben történjenek.

A kenyér is ebbe a kategóriába sorolható, vannak ugyanis olyan trükkök, amellyel amellett, hogy sokat spórolhatunk, egyszerűbbé is tehetjük a dolgainkat.

Kenyeret a hús...
2017-01-29 11:53:09
1 2 3 .............44 45 .......66 67 ......87 88 89 
Címkék: Ferenc József, Osztrák-Magyar Monarchia, tavaszi vírusok, vírus eltűnjék, fekete himlő, utóbbi évtizedek, légző rendszer, orvost távol, olyan speciális, alma levéhez, magyarok szeretett, azonban biztos, volt Osztrák-Magyar, leírások szerint, vírusok által, sürgős feladatokkal, csirkemájat sütés, levét kifacsarom, böjtelő hava, keresztény hagyományokra, húsvétot megelőző, hónap neve, latin &#8222, kamilla illóolaja, egyik legjobb, lábfürdőt gyógynövényes, háztartásbeli dolgaink, kategóriába sorolható, szervezetünkre, felülkerekedni, immunrendszere, megszurkáljuk, szolgáltatnak, gyógynövényes, háztartásbeli, megelőzéséért, császármorzsa, süteményekhez, illóolajokkal, hagyományokra, spórolhatunk, megtisztulás, teáskanálnyi, összekeverve, sarkantyúkát, optimizmusra, lefagyasztom, egyszerűbben, enyhítéséért, feladatokkal, foglalkozzon, fellélegzik, szervezetét, cickafarkot, eukaliptusz, elkészíteni, egyszerűbbé, bevásárolok, csirkemájat, történjenek, kategóriába, országaiban, egészségére, hónapjának, kanyaróról,
© 2013 TVN.HU Kft.