Regisztráció  Belépés
Hideg barackleves
... cukor (a barack savanyúságától függően)
1 csapott teáskanál fahéj
6-8 szem szegfűszeg
1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!)
citromlé
A habaráshoz:
4-5 evőkanál liszt
kb. 2,5 dl tejföl
2 dl tejszín

Elkészítés: Az őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Meglocsol...
2018-07-10 23:47:36
Bakonyi sertésragu II.
... sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk.

Beletesszük a félig megpuhult húst levével együtt, és takarék lángon tovább főzzük.

Ha már megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kávéskanál porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverünk, és lassan a raguhoz adjuk, majd összeforraljuk.

Galuskával tálaljuk....
2018-06-23 23:44:35
Fodros kel krémleves
Fodros kel krémleves

Hozzávalók

0,5 kg leveles kel
3 gerezd fokhagyma

bors
6 dl víz
A habaráshoz:
2 dl tej
1 ek liszt (vagy kukoricakeményítő)
A levesbetéthez:
2 szelet szikkadt kenyér
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj


Elkészítés
|...
2018-05-07 23:38:30
Házilag készült növényi tejfölök Babától
Házilag készült növényi "tejfölök" Babától.

Ezek a házi készítmények színükben, állagukban, élelmi hatásukban hasonlítanak a tejfölhöz, így salátákhoz, habaráshoz, rakott vagy párolt zöldségekhez nagyon finom helyettesítők.

Rizsből
Hozzávalók: 10 dkg rizs, 10 dkg hántolt mandula, 1 citrom leve, só, olaj.
Elkészítés: A rizst jó puhára főzzük, ho...
2018-04-26 10:04:30
Bakonyi csirkemellragu
... ízlés szerint sózom, borsozom, majd összeforralom.

Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és tartalék lángon tovább főzöm. Ha már megpuhult behabarom.

A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.

A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűrö...
2018-03-16 14:50:17
A klasszikus, krémes körteleves
Még finomabb lesz a körteleves, ha habaráshoz nem keményítőt, hanem vaníliás pudingot használsz.


A klasszikus, krémes körteleves joghurttal habarva, csodás fűszerekkel

Hideg estéken különösen jólesik egy kis meleg kényeztetés. Végy elő néhány körtét, és készíts gyorsan csodás, selymes gyümölcslevest. Semmiképp ne hagyd ki belőle a vaníliát, a szegfűszege...
2017-10-27 11:44:29
Palóc leves
... zöldbabot, annyi vízben, hogy ellepje. Megsózzuk és beletesszük a babérlevelet is. Amikor megpuhultak a zöldségek, a pörkölthöz önjtük, felöntjük kb. 0,5 liter vízzel, és összefőzzük.
A habaráshoz simára keverjük a lisztet a tejföllel, ezután hozzáadunk két merőkanálnyi levest, jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Felforraljuk, ha szükséges, m...
2017-10-24 19:06:56
Palócleves marhahússal
... vízben, hogy ellepje. Megsózzuk és beletesszük a babérlevelet is. Amikor megpuhultak a zöldségek, a pörkölthöz öntjük, felöntjük kb. 0,5 liter vízzel, és összefőzzük.
A habaráshoz simára keverjük a lisztet a tejföllel, ezután hozzáadunk két merőkanálnyi levest, jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Felforraljuk, ha szükséges, még ízesít...
2017-09-09 22:37:24
Ízőrzők - Szatmárcseke
... füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.
Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázo...
2017-04-27 07:27:01
Ízőrzők – Noszvaj
Ízőrzők - Noszvaj - receptek

Birsalmás bableves
Hozzávalók: 4 db nagyobb birsalma, 50 dkg fejtett bab (vagy 25 dkg szárazbab), 2 babérlevél, 1 csapott evőkanál só. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál tejföl, fél liter tej.
A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, megmossuk. Három almát beleteszünk e...
2017-04-27 07:23:28
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: barack savanyúságától, őszibarackokat meghámozzuk, nagyobb lábasba, félig megpuhult, raguhoz adjuk, házi készítmények, raguhoz adom, pörkölthöz önjtük, habaráshoz simára, leveshez öntjük, pörkölthöz öntjük, krumplit meghámozzuk, megtisztított egész, birsalmákat meghámozzuk, savanyúságától, gyümölcslevest, csirkemellragu, őszibarackokat, összeforraljuk, összeforralom, helyettesítők, csomómentesre, megtisztított, levesbetéthez, szatmárcseke, babérlevelet, zöldségekhez, eltávolítjuk, felforraljuk, készítmények, hasonlítanak, merőkanálnyi, beletesszük, összefőzzük, megpuhultak, meghámozzuk, birsalmákat, barackleves, fűszerekkel, kiskanálnyi, marhahússal, vöröshagyma, beleteszünk, szegfűszege, kényeztetés, elkeverjük, habaráshoz, hozzávalók, kikeverünk, kávéskanál, galuskával, kevergetés, babérlevél, folyamatos, pörkölthöz, körteleves, klasszikus, joghurttal, keményítőt, beleteszem, hozzáadjuk, salátákhoz, hatásukban, állagukban, elkészítés, felkockázo, palócleves, hozzáadunk, behabarjuk, vaníliarúd, magházukat,
© 2013 TVN.HU Kft.