Belépés
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával.
... pudingos-tejszínt. Jól kiforralni, és végül beleönteni a maradék fehérbort, de főzni már nem kell tovább.
Kihűteni, majd pár órára a hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön.


Habgaluska hozzávalói:

2 dl Hulala (v. tejszín)
5 dkg mandula

A mandulát egy teflon serpenyőben, mérsékelt lángon szép világos színűre megpirítani. Teljesen kihűteni, m...
2018-09-11 21:19:34
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával.
... pudingos-tejszínt. Jól kiforralni, és végül beleönteni a maradék fehérbort, de főzni már nem kell tovább.
Kihűteni, majd pár órára a hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön.


Habgaluska hozzávalói:

2 dl Hulala (v. tejszín)
5 dkg mandula

A mandulát egy teflon serpenyőben, mérsékelt lángon szép világos színűre megpirítani. Teljesen kihűteni, m...
2016-04-06 14:23:26
Ilus néni receptes füzete I.
... vajat, hozzá adjuk a többi anyagot és simára gyúrjuk, másnapig pihentetjűk, kis gombócokat formálunk megkenjük tejfeles tojással, dióval, vagy mandulával díszítjük.



Habgaluska vagy madártej:
1 ½ liter tej. 15 vagy 20 d. cukor vanillia 6 tojás. A tejet a vanilliával felfözzűk és a keményre vert 102 evő kanál cukorral lassan édesitett tojás habot ka...
2015-11-20 09:38:35
Bársonyos, habgaluskás gyümölcsleves - Jó étvágyat hozzá!
... Gyümölcsleves habgaluskával



Hozzávalók:

1 üveg körtebefőtt,vagy saját termésű körte kb. 1 kg
2 dl tejszín
2 dl tej
1 tejszínízű pudingpor ,vagy vaníliás...
2014-10-07 19:33:46
x
...






Gombás Imréné Klári [Klári n...


Miklósnak és Zsókinak:
Anyukám nagy mestere volt a madártejkészítésnek, pillekönnyű habgaluskákat tudott készíteni, pedig akkor még nem is volt robotgép a habveréshez!
A habgaluskát leginkább a madártejhez készítjük.
HABGALUSKA
Bármilyen célra is készül a hab,...
2014-03-01 23:58:25
Epres madártej (U1)
... belőle a rúddarabokat.
Félbevagdosom a megmosott, kicsumázott epret, és összeturmixolom a vaníliaízű tej egyharmadával. Azért csak ennyivel, mert a maradék tejben főzöm majd ki a habgaluskákat. A kész epres turmixot félreteszem, és szétválasztom a tojásokat. A tojásfehérjékből habot verek két lépésben: először csak addig, amíg kialakul a lágy hab, aztán beleszórom az édesítős...
2009-01-01 17:21:03
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
2008-12-01 23:35:02
1 
Címkék: Gombás Imréné Klári, maradék fehérbort, hűtőbe tenni, teflon serpenyőben, többi anyagot, vanilliával felfözzűk, keményre vert, habgaluskát leginkább, madártejhez készítjük, maradék tejben, kész epres, tojásfehérjékből habot, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, tojásfehérjékből, összeturmixolom, hozzávetőleges, arányeltolódás, nagyságrenddel, gyümölcsleves, habgaluskával, egyharmadával, szétválasztom, habgaluskákat, félbevagdosom, megszokásnak, rúddarabokat, táplálkozóké, körtebefőtt, ínyenceknek, habgaluskát, sárgadinnye, természetes, habgaluskás, serpenyőben, félreteszem, kicsumázott, habveréshez, madártejhez, pillekönnyű, megpirítani, pihentetjűk, vanilliával, hozzávalói, kiforralni, habgaluska, beleszórom, tejszínízű, beleönteni, egészséges, hozzávalók, százalékos, gombócokat, vegetárius, mandulával, vaníliaízű, krémleves, készítjük, pudingpor, leginkább, miklósnak, formálunk, megmosott, fehérbort, készíteni,
© 2013 TVN.HU Kft.