Belépés
A népgyógyászat csodanövénye az oregánó!
... többször is. Amennyiben rendellenes reakciók, pl. viszketés lépnek fel, alkalmazását meg kell szakítani.

Hajmosásnál pár cseppet kell adni a samponhoz hajmosás előtt, majd a habot pár percig a hajon kell hagyni és leöblíteni.

Kézmosáskor pár csepp oregánó olajat adunk a folyékony szappanhoz, és kiváló antiszeptikus hatású kézmosót nyerünk. Tusoláshoz ug...
2024-02-09 21:37:29
Valódi hit
... mennyi volt szilárd, mennyi látszat. Mert ha az, ami cserbenhagyott téged, valódi lett volna, akkor nem emésztette volna fel semmilyen próbatétel, amelyen keresztülmentél. Elvesztetted a habot a pohár tetejéről, de mindaz, ami valóban érték, még mindig ott van. Ennek így kell lennie, mert a hit nem földi dolgokból születik. A földi dolgok nem tudják megölni a hitet, és még egy iga...
2023-12-11 07:33:23
Reggeli lázadás
Leülök a reggeli kávémmal a konyhában és miután több kanál cukorral megízesítem, elkezdem szépen lassan rányomni a műanyag, édes tejszínhabot a palackból.
Tudom, hogy minden részecskéje egészségtelen anyagból van.
Tudom, hogy hizlal.
Tudom, hogy a tej sem az igazi ami benne van hanem valami feldolgozott, homogénezett valami.
Meg az a sok cukor...
So...
2023-10-16 06:34:11
Pihe-puha diós sütemény különleges krémekkel töltve
... mazsola

5 dkg csokoládéreszelék

a tetejére:

5 dkg fehér csokoládé

5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk.

Egy 25 x 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélel...
2023-09-30 09:23:24
A világirodalom gyöngyszemei
... özönlik
vegyülő suhogása;
magány sehol; isteni jel
s rend, hogy minden tünemény
keveredjék valamivel -
Mért ne veled én?

A hegy csókolva tör égbe,
habot hab ölel, szorít, átfog;
egymást ringatva, becézve
hajlonganak a virágok;
a földet a nap sugara,
a hold a tengereket:
minden csókol... - S te soha...
2023-08-07 20:00:43
Habos almás lepény
... percig.

A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. Amikor a hab már kemény,
hozzáadjuk kanalanként a kimért porcukrot és továbbverjük. A lepényt
kivesszük és a kész habot rákanalazzuk a tetejére, szépen elsimítjuk
rajta és visszatesszük a sütőbe további kb 10-15 percre. Akkor jó,
amikor a hab teteje szép rózsaszínes kezd lenni. A tepsiben hagyjuk ...
2023-07-21 05:56:08
Cseresznyés habos lepény
... és 200 fokon 15-20 percig aranybarnára sütjük.
A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük és...
2023-07-10 20:53:42
Pudingos mákos guba
... előmelegített sütőbe tesszük
és 30 perc alatt készre sütjük

5. Fél óra sütés után a mákosgubát kivesszük a sütőből, majd rátesszük
a tojásfehérjéből és cukorból készült tojáshabot (a tojásokat kézi robot
géppel el kezdjük verni, majd mikor már kezd habosodni, hozzáadjuk a
cukrot és addig verjük, míg kemény habot nem kapunk). A mákosgubát
a t...
2023-05-20 07:09:45
Londoni szelet
... dkg darált dió
1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kisebb tepsit (20x30) kibélelünk vele. Sárgabarack lekvárral megkenjük. A tojások fehérjéből félkemény habot verünk, ezután apránként hozzáadjuk a porcukrot, tovább verjük, hozzátesszük a darált diót, és a vaníliás cukrot, majd a habot rásimítjuk a lekvárral megkent tésztára. Mehet az egész a 180...
2023-03-24 21:27:20
A szerelem filozófiája
... özönlik
vegyülő suhogása;
magány sehol; isteni jel
s rend, hogy minden tünemény
keveredjék valamivel -
Mért ne veled én?

A hegy csókolva tör égbe,
habot hab ölel, szorít, átfog;
egymást ringatva, becézve
hajlonganak a virágok;
a földet a nap sugara,
a hold a tengereket:
minden csókol... - S te soha
engemet?...
2023-02-19 23:24:08
1 2 3 ...............387 388 ........580 581 ........773 774 775 
Címkék: népgyógyászat csodanövénye, világirodalom gyöngyszemei, szerelem filozófiája, samponhoz hajmosás, hajon kell, folyékony szappanhoz, pohár tetejéről, földi dolgok, reggeli kávémmal, tojások fehérjéből, sütőport összekeverjük, habba dolgozzuk, hegy csókolva, tojásfehérjéket felverjük, kimért porcukrot, kész habot, sütőbe további, tepsiben hagyjuk, cukrot kemény, mákosgubát kivesszük, tojásokat kézi, tészta hozzávalóit, kisebb tepsit, darált diót, vaníliás cukrot, habot rásimítjuk, lekvárral megkent, tojásfehérjéből, keresztülmentél, tojásfehérjéket, cserbenhagyott, egészségtelen, összekeverjük, előmelegített, világirodalom, népgyógyászat, tojásfehérjét, antiszeptikus, visszatesszük, homogénezett, hozzátesszük, feldolgozott, gyöngyszemei, összegyúrjuk, sütőpapírral, alkalmazását, elvesztetted, csodanövénye, tejszínhabot, rákanalazzuk, aranybarnára, továbbverjük, hozzávalóit, cseresznyés, hajlonganak, rendellenes, filozófiája, sárgabarack, hajmosásnál, étcsokoládé, elkészítése, kézmosáskor, kanalanként, megízesítem,
© 2013 TVN.HU Kft.