|
|
|
... az anyaországban is legyen kampusza - közölte. Hozzátette: "nem az a cél, hogy háborúzzunk Brüsszellel, hanem az a cél, hogy normális párbeszéd folyjon".
Miközben a CEU körül "megy a habverés", a különböző országok készek a magyar kormánnyal tárgyalni - mondta. Példaként Kínát és az Egyesült Államokban működő McDaniel egyetemet említette. Utóbbiról azt mondta, a Magyarországo... |
2017-05-25 16:54:22 |
|
|
|
|
|
|
... Tûpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihûlni. A krémhez a mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük, és óvatosan a porcukros krémbe keverjük. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá. Pár órát a hûtőszekrénybe... |
|
2017-01-26 10:57:51 |
|
|
|
|
|
|
VERSEK
Nyulász Péter: Éhes mackó
Cammog a mackó, emeli a lábát
Ágak között, bokor alatt keresi a málnát
Mézet is enne, mászik a fára
De az öreg odvas fának letörik az ága
Fenekére huppan, sajog keze lába
Szomorkodik szegény maci: nem lesz vacsorája
Nyulász Péter: Almát eszem
Almát eszem ropogtatom
Fogaim közt... |
2016-06-07 09:07:31 |
|
|
|
|
|
|
... utóbbit
vagy a vaníliás cukrot keverjük a masszába. A trüffelmasszát ezután
hagyjuk kb. 1 1/2 óra hosszat kihülni, amíg el nem éri a
szobahömérsékletet.
Egy habverö; segítségével a tejfölt dolgozzuk bele a trüffelmasszába. A
lágy krémet tegyük csillagcsövü nyomózsákba és a kosárkák
mindegyikébe nyomjunk kis pöttyöket belöle. Ezután díszíts... |
|
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
...
10 dkg póréhagyma,
5 g pirospaprika,
1 db fejes saláta,
15 dkg lila hagyma,
só
Elkészítése:
A juhtúrót áttörjük, hozzáadjuk a lágy vajat, a tejfölt és habverıvel
simára keverjük. A friss tárkonylevelet és a póréhagymát vágódeszkára téve apróra
vágjuk, majd ezt is a túróhoz adjuk. Sóval, egy kevés pirospaprikával főszerezzük,|... |
|
2014-11-15 13:57:43 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverve világos rántást készítünk.
Belekeverjük a nagyon apróra vágott vöröshagymát és az összevágott kapor felét.
Kissé átpirítjuk, és azonnal felengedjük 1 liter hideg vízzel. Habverıvel elkeverjük
és felforraljuk. Sóval és kevés pirospaprikával ízesítjük. Amikor a leves felforrt, már
csak mérsékelt tőzön fızzük 15-20 percig. Ekkor hozzáöntjük a s... |
2014-11-15 13:36:01 |
|
|
|
|
|
|
... vajat és a cukrot addig verjük elektronikusan, amíg ki nem fehéredik (a vaj. a cukor már fehér. vagy, ha barna, ami mégjobb, akkor azt már ne akarjuk fehéríteni). Alacsonyra kapcsoljuk a habverőt (vagy minek hívják), és szép lassan belekeverjük a lisztet, minden adagnál keverünk a masszán, hogy ne szálljon mindenhova. Ilyen kissé szétesős, vagy, hogy is mondjam... szóval olyan les... |
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... leszûrjük s félretesszük. A zellert szitán áttörjük, 3 deka vajból, 3 deka lisztből rántást készítünk, feleresztjük a zeller levével, majd beletesszük a szitán áttört zellert s habverővel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítőül 3 evőkanálnyi tejszínnel elkeverünk egy tojás sárgáját s ezt elvegyítjük a levesben. Vajban pirított zsemlyekockával adjuk fel.|... |
2012-11-21 12:43:07 |
|
|
|
|
|
|
... szitán áttörjük, 3 deka vajból, 2 deka lisztből világos rántást készítünk, melyet feleresztünk 2 deci tejjel s a szitán áttört főzeléket és 8 deci vizet vagy csonlevet hozzáadjuk s habverővel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítőül tálaláskor 2 evőkanálnyi tejszínt 1 tojás sárgájával elkeverünk. Benne. Ha szárazfőzelékből készítünk levest 1 kis... |
2012-11-03 15:42:00 |
|
|
|
|
|
|
... leszûrjük s félretesszük. A zellert szitán áttörjük, 3 deka vajból, 3 deka lisztből rántást készítünk, feleresztjük a zeller levével, majd beletesszük a szitán áttört zellert s habverővel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítőül 3 evőkanálnyi tejszínnel elkeverünk egy tojás sárgáját s ezt elvegyítjük a levesben. Vajban pirított zsemlyekockával adjuk fel.|... |
2012-10-28 10:14:15 |
|
|
|
|