Belépés
Külföldi egyetemek - Lázár: az Európai Bizottság nem hozott fel olyan érvet, amely miatt módosítani kellene a f
... az anyaországban is legyen kampusza - közölte. Hozzátette: "nem az a cél, hogy háborúzzunk Brüsszellel, hanem az a cél, hogy normális párbeszéd folyjon".
Miközben a CEU körül "megy a habverés", a különböző országok készek a magyar kormánnyal tárgyalni - mondta. Példaként Kínát és az Egyesült Államokban működő McDaniel egyetemet említette. Utóbbiról azt mondta, a Magyarországo...
2017-05-25 16:54:22
Nagykőrösi receptek
... Tûpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihûlni. A krémhez a mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük, és óvatosan a porcukros krémbe keverjük. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá. Pár órát a hûtőszekrénybe...
2017-01-26 10:57:51
Gyerekeknek
VERSEK

Nyulász Péter: Éhes mackó

Cammog a mackó, emeli a lábát
Ágak között, bokor alatt keresi a málnát
Mézet is enne, mászik a fára
De az öreg odvas fának letörik az ága
Fenekére huppan, sajog keze lába
Szomorkodik szegény maci: nem lesz vacsorája

Nyulász Péter: Almát eszem

Almát eszem ropogtatom
Fogaim közt...
2016-06-07 09:07:31
SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények
... utóbbit
vagy a vaníliás cukrot keverjük a masszába. A trüffelmasszát ezután
hagyjuk kb. 1 1/2 óra hosszat kihülni, amíg el nem éri a
szobahömérsékletet.


Egy habverö; segítségével a tejfölt dolgozzuk bele a trüffelmasszába. A
lágy krémet tegyük csillagcsövü nyomózsákba és a kosárkák
mindegyikébe nyomjunk kis pöttyöket belöle. Ezután díszíts...
2015-11-16 13:57:45
erdélyi izes körözött
...
10 dkg póréhagyma,
5 g pirospaprika,
1 db fejes saláta,
15 dkg lila hagyma,

Elkészítése:
A juhtúrót áttörjük, hozzáadjuk a lágy vajat, a tejfölt és habverıvel
simára keverjük. A friss tárkonylevelet és a póréhagymát vágódeszkára téve apróra
vágjuk, majd ezt is a túróhoz adjuk. Sóval, egy kevés pirospaprikával főszerezzük,|...
2014-11-15 13:57:43
nyári kapros tejfölleves ...
... elkeverve világos rántást készítünk.
Belekeverjük a nagyon apróra vágott vöröshagymát és az összevágott kapor felét.
Kissé átpirítjuk, és azonnal felengedjük 1 liter hideg vízzel. Habverıvel elkeverjük
és felforraljuk. Sóval és kevés pirospaprikával ízesítjük. Amikor a leves felforrt, már
csak mérsékelt tőzön fızzük 15-20 percig. Ekkor hozzáöntjük a s...
2014-11-15 13:36:01
x
... vajat és a cukrot addig verjük elektronikusan, amíg ki nem fehéredik (a vaj. a cukor már fehér. vagy, ha barna, ami mégjobb, akkor azt már ne akarjuk fehéríteni). Alacsonyra kapcsoljuk a habverőt (vagy minek hívják), és szép lassan belekeverjük a lisztet, minden adagnál keverünk a masszán, hogy ne szálljon mindenhova. Ilyen kissé szétesős, vagy, hogy is mondjam... szóval olyan les...
2014-06-13 17:21:33
Családi ebéd
... leszûrjük s félretesszük. A zellert szitán áttörjük, 3 deka vajból, 3 deka lisztből rántást készítünk, feleresztjük a zeller levével, majd beletesszük a szitán áttört zellert s habverővel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítőül 3 evőkanálnyi tejszínnel elkeverünk egy tojás sárgáját s ezt elvegyítjük a levesben. Vajban pirított zsemlyekockával adjuk fel.|...
2012-11-21 12:43:07
Családi ebéd
... szitán áttörjük, 3 deka vajból, 2 deka lisztből világos rántást készítünk, melyet feleresztünk 2 deci tejjel s a szitán áttört főzeléket és 8 deci vizet vagy csonlevet hozzáadjuk s habverővel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítőül tálaláskor 2 evőkanálnyi tejszínt 1 tojás sárgájával elkeverünk. Benne. Ha szárazfőzelékből készítünk levest 1 kis...
2012-11-03 15:42:00
Zellerkrémleves és Fiatal csirke hollandi módra
... leszûrjük s félretesszük. A zellert szitán áttörjük, 3 deka vajból, 3 deka lisztből rántást készítünk, feleresztjük a zeller levével, majd beletesszük a szitán áttört zellert s habverővel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítőül 3 evőkanálnyi tejszínnel elkeverünk egy tojás sárgáját s ezt elvegyítjük a levesben. Vajban pirított zsemlyekockával adjuk fel.|...
2012-10-28 10:14:15
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Európai Bizottság, SÜTÉS NÉLKÜLI, Példaként Kínát, Egyesült Államokban, Nyulász Péter, különböző országok, magyar kormánnyal, átszitált porcukorral, habtejszínt gépi, porcukros krémbe, sütemény tetejére, öreg odvas, vaníliás cukrot, trüffelmasszát ezután, tejfölt dolgozzuk, juhtúrót áttörjük, lágy vajat, friss tárkonylevelet, póréhagymát vágódeszkára, túróhoz adjuk, kevés pirospaprikával, nagyon apróra, összevágott kapor, leves felforrt, cukrot addig, zellert szitán, zeller levével, szitán áttört, tojás sárgáját, zsemlyekockával, zellerkrémleves, pirospaprikával, trüffelmasszába, tárkonylevelet, trüffelmasszát, elektronikusan, anyaországban, magyarországo, étcsokoládét, felforraljuk, segítségével, egyenletesen, vöröshagymát, belekeverjük, csillagcsövü, feleresztünk, félretesszük, feleresztjük, pirospaprika, vágódeszkára, mindegyikébe, hozzáöntjük, beletesszük, brüsszellel, háborúzzunk, elvegyítjük, nyomózsákba, póréhagymát, szomorkodik, elkészítése, főszerezzük, tejfölleves, habtejszínt, felengedjük, összevágott,
© 2013 TVN.HU Kft.