|
|
|
Hozzávalók: virsli, hagyma, füstölt szalonna, fűszerek, olaj, tejföl, sajt.
A virslit kb 0,5 cm-es szeletekre vágom és bele borítom egy tepsibe. Hagymát (minél több, annál finomabb), félkarikás szeletekre vágom, és megpárolom. Mikor már majdnem jó, akkor hozzá adom a kockázott füstölt szalonnát (a húsossal finomabb). Ha ez is megpárolódott, és picit talán le is sült, akkor meg... |
2015-11-16 14:36:48 |
|
|
|
|
|
|
Forrás: Fűszerkeverék_nlcaffe
......
A klasszikus és leggyakrabban készített változat szerint:
1 rész hagyma
1 vagy 2 rész paradicsom
4 rész paprika
Én ezzel nem is vitatkoznék, az mondjuk más kérdés, hogy személy szerint úgy szeretem, ha nagyon paradicsomos, de ezz... |
|
2015-08-05 20:09:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Flóra végigsétált a szobán. Aztán vissza. Amikor elhaladt acsillár alatt, oda is, vissza is, szemüvegén megbicsaklott a fény.Odakint hirtelen elhallgatott a szél. A csöndben gúnyosan,sunyi-sápadt lobogással dorombolt a láng a gázkandalló áttetszősárga üvege mögött.Flóra megkerülte az asztalt,... |
2011-11-23 19:24:09 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:1 kg burgonya(nem szétfövő fajta)
20 dkg sajt
2 dl tej
1 db tojás
10 dkg vaj
bors
delikát
Elkészítés:A krumplit meghámozzuk, és szép vékonyra felkarikázzuk. A sajtot vékony lapokra szeleteljük. A tejből, tojásból és fűszerekből egy mártást kavarunk. Egy kivajazott tepsi aljára krumpliszeleteket teszünk, majd befedjük sajttal, és... |
|
2011-03-10 19:56:45 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát, majd a zsírjában megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, és kevés vízzel azonnal felöntjük. Rátesszük az ujjnyi csíkokra vágo... |
|
2011-01-14 23:47:27 |
|
|
|
|
|
|
... liter száraz fehér bor, 2 kg burgonya, majoránna, só, bors, delikát.
A kacsát feldarabolom, mintha pörköltet készítenék, a burgonyát meghámozom, kockára vágom a vöröshagymát felkarikázom. Egy 8 literes kuktába rétegezem a húst, hagymát, sót, delikátot, majorannát, borsot, amíg el nem fogy. Utána ráteszem a burgonyát, és felöntöm annyi fehér száraz borral, ami teljesen ... |
2010-04-23 06:41:32 |
|
|
|
|
|
|
... 1,5 liter száraz fehér bor, 2 kg burgonya, majoránna, só, bors, delikát.
A kacsát feldarabolom, mintha pörköltet készítenék, a burgonyát meghámozom, kockára vágom a vöröshagymát felkarikázom. Egy 8 literes kuktába rétegezem a húst, hagymát, sót, delikátot, majorannát, borsot, amíg el nem fogy. Utána ráteszem a burgonyát, és felöntöm annyi fehér száraz borral, ami teljesen el... |
2010-02-15 17:05:58 |
|
|
|
|
|
|
MIKSZÁTH KÁLMÁN
A FEKETE VÁROS
TIZENKETTEDIK FEJEZET
NYUGTALAN ESZTENDŐK
Nyugtalan, rossz évek következtek nemcsak Lőcse városára, de az egész szkítiai nemzetre - mint az akkori krónikás megjegyzi. Hanem iszen csak ki kell őket állni... |
2010-01-25 14:43:54 |
|
|
|
|
|
|
Bugaci batyu
Tészta:
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1, 2 dl tej + 1-2 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
1/3 friss élesztő
A tészta elkészítése, kelesztése után három cipót csináljunk, szögletesre nyújtás után egy lapot négyfelé vágjunk, így lesz 12 db batyu. A tetejét vizezett tojá... |
2009-09-27 14:23:21 |
|
|
|
|
|
|
Válogatás: Kiválogatjuk az adott étel elkészítéséhez legmegfelelőbb nyersanyagot, illetve kiválogatjuk az ételkészítésre alkalmatlan nyersanyagokat, szennyeződéseket, szennyezett anyagokat.
Tisztítás: A válogatott nyersanyagokról száraz, nedves, vagy mechanikai úton eltávolítjuk az ételkészítéshez szükségtelen részeket, szennyezodéseket.
Dara... |
2009-03-30 14:34:33 |
|
|
|
|