Regisztráció  Belépés
Magyaros burgonyaleves
... ételízesítő


Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony karikára szeleteljük.

Elkészítés: A margarint lá...
2018-07-16 23:47:58
kuszkusz
... kusztkuszt sós vízben megfőzzük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Letakarjuk azt edény, kb. 15- 20 perc alatt el is készül. Addig a zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük, a hagymát megtisztítjuk, majd mindent felszeletelünk. A sajtot felkockázzuk.
A kuszkuszt az olívaolajjal és a balzsamecettel összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és végül a sajtot.

...
2018-07-13 14:37:57
Peperonata (olasz szegény lecsó)
... dl olívaolaj
1 dl száraz fehérbor vagy fehérborecet

Elkészítés

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, néhány percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikom- és petrezselyemleveleket l...
2018-07-10 23:58:12
Nagyi féle zöldborsóleves
... ek olaj
1 ek liszt
1 mk édes-nemes piros paprika
4 dkg száraztészta

Elkészítés

A zöldborsót kifejtjük. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
A borsót, a répát, a zöldséget, a hagymát az ala...
2018-07-09 23:47:40
Magyaros gombaleves húsgombóccal
... paradicsom
10 dkg sütnivaló kolbász (csabai)
1 db tojás
2 ek zsemlemorzsa
1 dl tejföl


Elkészítés

A hozzávalókat megtisztítjuk. A sárgarépát, a zöldséget karikára, a zeller gumót kockára, a hagymát apró kockára, a gombát vastagabb szeletekre aprítjuk. Az olajat felhevítjük, majd beledobjuk a vöröshagymát és egy...
2018-07-05 23:44:36
Sertésszűz paradicsomos vajbabbal és gombával
... felvágott petrezselymet. Kis tűzön rövid ideig hagyjuk rotyogni, amíg a gomba megpuhul. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
A szoba hőmérsékletű sertésszüzet megtisztítjuk és kb. 10 cm-es darabokra feldaraboljuk. Egy serpenyőben, olívaolajon, erős tűzön minden oldalon körbesütjük a darabokat (oldalanként kb. 1,5 perc). A körbesütött húst kettévágjuk, és a...
2018-07-03 23:37:33
Sziciliai csirkeragu leves
... makaróni tészta (GM)
1 doboz fehér bab konzerv
Díszítés:
ördöghaj (szálasra vágott csili)


Elkészítés

A csirkemellet megtisztítjuk, kockára vágjuk és olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből.
A megtisztított sárgarépát julienne-re szeljük, a vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Pár perc...
2018-06-21 23:26:05
Zöldborsós rizottó
... főzzük 2 percig, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. 5 dkg-ot félreteszünk, a többit 1/2 dl alaplében botmixerrel finomra pürésítjük.
Az újhagymát megtisztítjuk és a fehér részét vékonyan felkarikázzuk, a zöld részéből 2 centis darabokat vágunk. A megtisztított salottahagymát apróra kockázzuk. Lábosban felhevítjük az olívaolajat, és a kétféle h...
2018-06-07 23:52:46
Spárga parmezánnal, eperrel
... bors, 50 dkg spárga, cukor, 1 csomó gyermekláncfű, 8 dkg parmezán, 3 db tojás, fél evőkanál fehér szezámmag, 4 evőkanál liszt, fehérbors, 1 dl olaj, aszalt szilva

A hagymát megtisztítjuk, 3 mm vastag kockára vágjuk, az epret és a barackot hasonlóan daraboljuk, és adhatunk hozzá egy kevés aszalt szilvát is.

Mustárt, balzsamecetet, tökmagolajat, sót, borsot kev...
2018-06-06 09:35:14
tardi kaszáspecsenye
... dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.


A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztben elfelezzük, egyik részét kakastaréjnak felvágjuk, és a szalonna mellett kis...
2018-06-03 08:32:58
1 2 3 ..........................160 161 .............240 241 ............319 320 321 
Címkék: burgonyát meghámozzuk, fokhagymát megtisztítjuk, paprikát megmossuk, kolbász héját, zöldségeket megmossuk, hagymát megtisztítjuk, sajtot felkockázzuk, balzsamecettel összekeverjük, paradicsomot megmossuk, zöldborsót kifejtjük, zöldséget megtisztítjuk, hagymát egyben, petrezselymet leöblítjük, hozzávalókat megtisztítjuk, zöldséget karikára, zeller gumót, hagymát apró, gombát vastagabb, olajat felhevítjük, gomba megpuhul, szoba hőmérsékletű, körbesütött húst, csirkemellet megtisztítjuk, megtisztított sárgarépát, vöröshagymát megpucoljuk, újhagymát megtisztítjuk, fehér részét, zöld részéből, megtisztított salottahagymát, barackot hasonlóan, kevés aszalt, szalonnából négy, olajon szép, vöröshagymát megtisztítjuk, lapockát először, kolbászt keresztben, szalonna mellett, salottahagymát, zöldborsóleves, kaszáspecsenye, felszeletelünk, balzsamecettel, lecsepegtetjük, feldaraboljuk, megtisztítjuk, kakastaréjnak, gyermekláncfű, burgonyaleves, petrezselymet, megtisztított, balzsamecetet, felkarikázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.