Belépés
Lecsó tojásosan

Lecsó tojásosan:

Készíthetjük virslivel és kolbásszal gazdagítva is.


Szalonnát kockákra vágjuk, feltesszük sülni, mikor már van egy kis zsiradék 4-5 fej megtisztított vörös hagymát apróra darabokra vágunk és rátesszük a szalonnakockákra, hagyjuk meg...
2010-10-24 14:35:07
Őszi receptek
... se kelljen kihagyni a meleg kandalló-hangulatot!

TEJSZÍNES BURGONYAKRÉMLEVES BACONROPOG�SSAL

Hozzávalók 2 személyre:
3 közepes szem krumpli, 1 kis fej hagyma, 1 babérlevél, 1 leveskocka, 2 dl tejszín, szerecsendió, só, bors, 4 szelet bacon
A 3 szem krumplit vágd apróra és tedd fel annyi vízzel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi. Add hozzá a l...
2010-10-24 14:24:15
Füstös nyárs
...
Elkészítési idő: 15 perc, sütés nélkül
Hozzávalók: 25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg nem száraz füstölt kolbász, 1 marék apró lilahagyma, 1 marék apró gombafej (konzerv is lehet), 2-3 zöldpaprika (gyorsfagyasztott is jó), mustár, törött bors, só.
A sonkát, a kolbászt és a zöldpaprikát egyenlő nagyságú érmékre vagdaljuk, a hagymá...
2010-10-24 14:22:39
Öhön( finom pásztorétel)
... leste el tizenéves gyerekként egy öreg juhásztól.

4 főre szükséges hozzávalók (úgy, hogy repetára is maradjon, mert biztosan ízleni fog!).

2-3 fej közepes nagyságú hagyma
5-6 nagy marék hámozott krumpli karikára vágva
5-6 nagy marék 8 tojásos lebbencstészta
1 csapott evőkanál fűszerpaprika (ill. ízlés szerint lehet többet is)
1 csapott ev...
2010-10-24 14:21:01
Lestyános burgonyaleves

hozzávalók 4 főre

* 4 db nagy szem burgonya
* 4 pár jó minőségű virsli
* 1 csokor friss lestyán
* 2 dl tejföl
* 2 fej hagyma
* 2 l csirkealaplé
* 1 ek vaj
* 2 ek liszt
* só
* bors
* csip...
2010-10-24 14:08:01
Pirított zöldségek recept
Hozzávalók:

3 ek étolaj
5 ek szójaszósz
1 fej hagyma
20 dkg gomba
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db cukkini
1 db padlizsán

Elkészítés:

A zöldségeket előkészítjük, megtisztítjuk és felaprítjuk tetszőlegesen. Az olajat felhevítjük és beleszórjuk a zöldségeket. Fűszerezzük és meglocsoljuk a szójaszóssza...
2010-10-24 13:35:22
Beregi törtpaszuly
... Mindjárt kész a levesünk és a második, vagyis a törtbab.

Közben bő zsírba hagymát darabolunk, /minél többet, annál jobb lesz/. Megdinszteljük, egy kevés vízzel megpároljuk, mikor a hagyma puhának tűnik, teszünk rá egy kis darált fűszerpaprikát, és a törtbabot ezzel lelocsoljuk, együtt fogyasztjuk.

De ha gazdagon akarjuk fogyasztani, legjobb hozzá a sült old...
2010-10-24 12:45:53
Főzőcskézzünk

Ráksaláta
Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott rákrudacska, 4 ek. tejföl, 4 ek. majonéz, 3 újhagyma a zöldjével együtt (vagy egy hagyma + snidling), só, bors, 1 citrom leve, 1 kk. mustár, 1 kk. cukor, 1 ek. szójaszósz.
A kiolvadt rákrudakat és az újhagymát felkarikázzuk, elvegyítjük, majd fokozatosan a többi ...
2010-10-24 12:45:31
Keringési problémák
... halak, gyümölcs- és főzelékfélék. Csökkenteni kell a konyhasófogyasztást.

Tengerihal-filé halász módra
Személyenként 2-2 szelet fehér húsból készült tengerihal-filé, 1 fej fokhagyma, egy csokor petrezselyem, olívaolaj, 1-2 dl fehérbor, 1 húsleveskocka.
A megmosott halszeleteket a megtisztított fokhagymával együtt, a szétmorzsolt húsleveskockával megfűsze...
2010-10-24 12:43:37
Allergia, bőrbetegségek,
... összeforrt, beleszaggatjuk a galuskát, és még egyszer átforraljuk. A végén tejföllel dúsítjuk.

Zelleres párolt pulykamell
70 dkg pulykamellfilé, ugyanennyi szeletelt zeller, 1 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 pohár joghurt, só, bors, ételízesítő.
A szeletelt zellert és a vöröshagymát kevés olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük, egy kis sót és borsot szórunk r...
2010-10-24 12:39:52
1 2 3 ..................899 900 .......1206 1207 1208 ...1348 1349 .........1797 1798 1799 
Címkék: TEJSZÍNES BURGONYAKRÉMLEVES BACONROPOG&#65533, zöldpaprikát egyenlő, öreg juhásztól, zöldségeket előkészítjük, olajat felhevítjük, kevés vízzel, hagyma puhának, törtbabot ezzel, zöldjével együtt, kiolvadt rákrudakat, újhagymát felkarikázzuk, csokor petrezselyem, megmosott halszeleteket, megtisztított fokhagymával, szétmorzsolt húsleveskockával, végén tejföllel, szeletelt zellert, vöröshagymát kevés, gyorsfagyasztott, húsleveskockával, szalonnakockákra, megdinszteljük, fűszerpaprikát, beleszaggatjuk, pulykamellfilé, lebbencstészta, bőrbetegségek, halszeleteket, fűszerpaprika, húsleveskocka, burgonyaleves, megtisztított, főzőcskézzünk, felkarikázzuk, megtisztítjuk, tetszőlegesen, személyenként, előkészítjük, szerecsendió, krumplileves, csirkealaplé, szétmorzsolt, vöröshagymát, olívaolajjal, meglocsoljuk, szójaszóssza, fokhagymával, készíthetjük, főzelékfélék, zöldpaprikát, petrezselyem, csökkenteni, fogyasztjuk, zöldségeket, pásztorétel, fűszerezzük, beleszórjuk, felhevítjük, felaprítjuk, törtpaszuly,
© 2013 TVN.HU Kft.