|
|
|
Lecsó tojásosan:
Készíthetjük virslivel és kolbásszal gazdagítva is.
Szalonnát kockákra vágjuk, feltesszük sülni, mikor már van egy kis zsiradék 4-5 fej megtisztított vörös hagymát apróra darabokra vágunk és rátesszük a szalonnakockákra, hagyjuk meg... |
2010-10-24 14:35:07 |
|
|
|
|
|
|
... se kelljen kihagyni a meleg kandalló-hangulatot!
TEJSZÍNES BURGONYAKRÉMLEVES BACONROPOG�SSAL
Hozzávalók 2 személyre:
3 közepes szem krumpli, 1 kis fej hagyma, 1 babérlevél, 1 leveskocka, 2 dl tejszín, szerecsendió, só, bors, 4 szelet bacon
A 3 szem krumplit vágd apróra és tedd fel annyi vízzel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi. Add hozzá a l... |
|
2010-10-24 14:24:15 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítési idő: 15 perc, sütés nélkül
Hozzávalók: 25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg nem száraz füstölt kolbász, 1 marék apró lilahagyma, 1 marék apró gombafej (konzerv is lehet), 2-3 zöldpaprika (gyorsfagyasztott is jó), mustár, törött bors, só.
A sonkát, a kolbászt és a zöldpaprikát egyenlő nagyságú érmékre vagdaljuk, a hagymá... |
2010-10-24 14:22:39 |
|
|
|
|
|
|
... leste el tizenéves gyerekként egy öreg juhásztól.
4 főre szükséges hozzávalók (úgy, hogy repetára is maradjon, mert biztosan ízleni fog!).
2-3 fej közepes nagyságú hagyma
5-6 nagy marék hámozott krumpli karikára vágva
5-6 nagy marék 8 tojásos lebbencstészta
1 csapott evőkanál fűszerpaprika (ill. ízlés szerint lehet többet is)
1 csapott ev... |
|
2010-10-24 14:21:01 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 4 főre
* 4 db nagy szem burgonya
* 4 pár jó minőségű virsli
* 1 csokor friss lestyán
* 2 dl tejföl
* 2 fej hagyma
* 2 l csirkealaplé
* 1 ek vaj
* 2 ek liszt
* só
* bors
* csip... |
|
2010-10-24 14:08:01 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 ek étolaj
5 ek szójaszósz
1 fej hagyma
20 dkg gomba
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db cukkini
1 db padlizsán
Elkészítés:
A zöldségeket előkészítjük, megtisztítjuk és felaprítjuk tetszőlegesen. Az olajat felhevítjük és beleszórjuk a zöldségeket. Fűszerezzük és meglocsoljuk a szójaszóssza... |
2010-10-24 13:35:22 |
|
|
|
|
|
|
... Mindjárt kész a levesünk és a második, vagyis a törtbab.
Közben bő zsírba hagymát darabolunk, /minél többet, annál jobb lesz/. Megdinszteljük, egy kevés vízzel megpároljuk, mikor a hagyma puhának tűnik, teszünk rá egy kis darált fűszerpaprikát, és a törtbabot ezzel lelocsoljuk, együtt fogyasztjuk.
De ha gazdagon akarjuk fogyasztani, legjobb hozzá a sült old... |
2010-10-24 12:45:53 |
|
|
|
|
|
|
Ráksaláta
Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott rákrudacska, 4 ek. tejföl, 4 ek. majonéz, 3 újhagyma a zöldjével együtt (vagy egy hagyma + snidling), só, bors, 1 citrom leve, 1 kk. mustár, 1 kk. cukor, 1 ek. szójaszósz.
A kiolvadt rákrudakat és az újhagymát felkarikázzuk, elvegyítjük, majd fokozatosan a többi ... |
2010-10-24 12:45:31 |
|
|
|
|
|
|
... halak, gyümölcs- és főzelékfélék. Csökkenteni kell a konyhasófogyasztást.
Tengerihal-filé halász módra
Személyenként 2-2 szelet fehér húsból készült tengerihal-filé, 1 fej fokhagyma, egy csokor petrezselyem, olívaolaj, 1-2 dl fehérbor, 1 húsleveskocka.
A megmosott halszeleteket a megtisztított fokhagymával együtt, a szétmorzsolt húsleveskockával megfűsze... |
2010-10-24 12:43:37 |
|
|
|
|
|
|
... összeforrt, beleszaggatjuk a galuskát, és még egyszer átforraljuk. A végén tejföllel dúsítjuk.
Zelleres párolt pulykamell
70 dkg pulykamellfilé, ugyanennyi szeletelt zeller, 1 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 pohár joghurt, só, bors, ételízesítő.
A szeletelt zellert és a vöröshagymát kevés olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük, egy kis sót és borsot szórunk r... |
2010-10-24 12:39:52 |
|
|
|
|