|
|
|
... lenmagot adunk hozzá
(őröljük meg a magokat kávédarálón,így jobban emészthető)
zsemle: (hozzávaló ugyan az mint a kenyér) az anyag... |
2011-07-11 13:01:06 |
|
|
|
|
|
|
... 20-30 másodpercig, a héját egy pillanat alatt lekapom. Kimagozom, és egy nagy 15 literes űrtartalmú edénybe gyűjtöm. Közben megszórom a cukorral, a végén összekeverem, letakarom, és 12 órát hagyom, hogy a cukor elolvadjon rajta. (Közben nem kell kevergetni, mert a barack oxidálódik, és barnul a teteje!)
Másnap erős lángon kevergetve felfőzöm, amikor forr, a levéből kime... |
|
2011-07-11 12:34:13 |
|
|
|
|
|
|
... utamhoz. Kérlek, tégy halló emberré, és ne engedd el kezemet, hogy soha ne tévedjek le a te utadról. Bocsásd meg botlásaimat, bukásaimat, hűtlenségemet. Bocsásd m... |
2011-07-11 11:47:21 |
|
|
|
|
|
|
... habbá vert tejszín
Elkészítése:
Tészta:
A vizet a margarinnal, cukorral, sóval felforralom. Mikor forr belekeverem a lisztet és a tűzön kevergetem még kb.: 2-3 percig. Hagyom kihűlni, majd lassan belecsorgatom a jól összekevert tojásokat. 2 jól kikent tepsibe elsimítom. Előmelegített sütőben sütöm. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót. Kb.: 20 percig sü... |
|
2011-07-10 22:31:19 |
|
|
|
|
|
|
... rakok bele, néhány szem egész borssal, pár szem köménnyel és egy kisebb babérlevéllel is javítok a zamatán. Akkor lesz a legfinomabb, ha hideg vízben kezdem főzni és órákig csak gyön... |
|
2011-07-10 18:27:45 |
|
|
|
|
|
|
... kikeverem,hozzá adom a többi anyagot is, jól kidolgozom.A formában elosztom a tésztát és 22-25 perc alatt megsütöm.
A krémhez : a tejszint felmelegitem és a csokit felolvasztom benne.Hagyom,hogy kihüljön. Az 1 / 3 csésze vizet, fehérjét, cukrot ,sót egy tálba teszem,majd gőz felett állandóan mixelve krémesre,habosra kidolgozom.
A tészta tetejét diszitem a krémmel.... |
2011-07-10 17:42:35 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
1 kávéskanál őrölt bors,
kevés mustár,
2 babérlevél
A recept elkészítése:
Az érett paradicsomot megmosom, cikkekre vágom, és tiszta lábasba hagyom hogy levet eresztjen. Utána addig főzöm, míg sűrű lesz. A sűrű léhez hozzáadom a lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, cukrot és a többi fűszert. 10 percig főzöm, utána ... |
2011-07-10 10:55:58 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, félbe, majd halvány szeletekre vágom. A vajat egy mély serpenyőben, vagy fazékban megolvasztom, majd hozzáadom a hagymát. Befedem, majd 10 percig hagyom párolódni. Közben persze, időnként kavarok rajta néhányat. Ezután lassú tűzön, már fedő nélkül, gyakori kavargatás mellett, karamellizálom a hagymát. Iskola függő, hogy men... |
2011-07-10 10:45:38 |
|
|
|
|
|
|
... találkozás értelmi szerzője Gömbös Gyula volt, jelentőségét nem kell méltatnom, minden épeszű ember tisztában van vele. Ezért és még sok minden másért, aminek elmondására időim nincs, nem hagyom bántani a már második éve halott Gömbös Gyulát.
Az emberek hallgattak, nem volt hozzászólni valójuk. Ekkor felém fordult Szálasi; most elmondhatja testvérem, amit az előbb akart... |
2011-07-09 23:09:40 |
|
|
|
|
|
|
Elsősorban ha egészségi állapotomnak megfelelő melót találnék. Pénz az jó ha van. Korom így jó ahogy van, fiatalabb nem lennék, hagyom hogy öregdjek, a magam módján. Próbálom nem rongálni a testemet, cigi, alkohol, nagyon zsíros - fűszeres étellel. Elég a kipufogót szagolni ha gyalogolok..
Próbálok annyit aludni amennyit a testem jelez. Így talán nem leszek annyira nyúzott.... |
2011-07-09 22:08:11 |
|
|
|
|