Regisztráció  Belépés
bodrogközi halászlé !
... Bodrogközi "pákász" halászlé


1MehetHozzávalók:
egy 2 kg-s ponty vagy harcsa, lehet mindkettő is, keszeg, kárász, törpeharcsa vegyesen, vagy ami van, minél többféle annál jobb! (lehetőleg minden élő legyen) 2-3 fej vöröshagyma, 2-3 ek házi pirospaprika, csípős paprika, só

Elkészítési módja:
A pontyot vagy harcsát megpucoljuk, vérüket a b...
2009-08-20 13:58:59
Vácon unokáztam
... húzta ki a horogra akadt sütnivaló halakat.Nem vittük haza mindet,nagyrészét visszaengedte a tóba,hagy nőjjenek még. A fiam kifogott egy termetes pontyot,amiből következő ottlétemkor finom halászlét készítünk.Én eközben úszkáltam a kellemesen hűs és tiszta vízben.A két kisebbik fiú homokvárat épített,majd ők pancsoltak,szigorúan úszómellényben.Nagyon élvezték,amikor ők engedhették...
2009-08-18 14:34:56
Interjú Kaszás Gézával
... Endre, Babits Mihály
Könyv: Szepes Mária: Vörös oroszlán, Szabó Magda: Ajtó
Hobby: zenehallgatás, filmnézés
Film: Chaplin filmek, Keresztapa trilógia
Étel: pörkölt, halászlé, mákos guba, tiramisu
Ital: víz, bor whisky
Nőideálja: a felesége


http://www.kulcsmagazin.hu/news/94...
2009-08-17 15:25:32
Tokaj-hegyalja
... nagy volt az öröm, olyannyira, hogy puszit nyomott a ponty szájára. Hiába no, szűzkéz...
Később a hal feldolgozásra került, egyedi recept szerint készült el az ,,Ősz-hegyi halászlé," és ha már gasztronómiai műsor, nem pihent az operatőr. A késő estbe nyúlt tóparti események nem tettek pontot a készülendő film végére, a stáb a Fővárosban és a Balatonon folytatta...
2009-08-16 15:11:25
Ritkán mer reklamálni a Magyar
... újságokat és filmeket. Nagy Feró rock zenész egyáltalán nem szégyenlős.
- Szóvá teszem, ha valami bajom van - állítja Feró.- Egyszer egy budapesti étteremben akartam halászlét és túrós csuszát enni, de a hallevest először hidegen hozták ki, ezért visszaküldtem. Még másodszorra is csak langyos volt az étel, ezért újra visszavitettem. Utána a túrós csuszában a...
2009-08-14 09:27:56
Halaszle
...
Zutaten

1 großer Karpfen, ca. 3,5 kg
3 große Paprikaschote(n), grün, gewürfelt
2 EL Paprikapulver, edelsüss
1 Bund Suppengrün, klein geschnitten
3 große Zwiebel(n), gehackt
3 EL Öl
1 Dose Tomate(n), gewürfelt
Salz und Pfeffer
2 Liter Wasser
Essig (Weinessig)

Vom Fischhändler den Karpfen schuppen, a...
2009-08-09 14:14:34
A héten nincs szerencsénk
Vasárnap óta csak a botot fogjuk a tó mellett, de hal sajnos nem akad a horogra, azt még nem sikerült fognunk a héten. Pedig már a szomszédasszonyok halászlére áhítoznak, jelezték is felénk.... Hogy mikor lesz belőle valami??? ...
2009-08-06 15:31:45
Holnap halnap! :)
Párom pecázni volt, ezt fogta:





Tuti, hogy holnap halászlé és rántott hal lesz az ebéd! ...
2009-08-05 20:16:53
Út a szegedikumokhoz......
... veszik meg. Az ár igazodik a papucsok egyediségéhez: egy pár 12-13 ezer forintba kerül.

A halászlé és a paprika is szegedikum.
A szegedikumok - a kimondottan a Szeged térségéhez köthető termékek - a hungarikumokon belül önálló csoportot alkotnak. Szegedikumnak tekinthet...
2009-08-05 12:36:19
Paprika:
... fűszerpaprikát. Ez utóbbit teljesen érett állapotban szárítás után őrölve használjuk fel, csemege, édes-nemes, csípős változataiban, a magyar konyha meghatározó elemeként. Gulyás, paprikás, halászlé, számtalan leves és pörkölt színezője és ízesítője. Az étkezési paprikát nyersen, salátának, hidegtálakhoz, vagy sütve, főzve, savanyítva, szintén sokféle étel alkatrészeként fogyasztj...
2009-08-03 21:04:45
1 2 3 ...........................83 84 .............124 125 126 127 ............165 166 167 
Címkék: Interjú Kaszás Gézával, Babits Mihály, Szepes Mária, Szabó Magda, Nagy Feró, Bund Suppengrün, Dose Tomate, Liter Wasser, héten nincs, pontyot vagy, horogra akadt, fiam kifogott, termetes pontyot, ponty szájára, késő estbe, készülendő film, budapesti étteremben, hallevest először, túrós csuszában, botot fogjuk, szomszédasszonyok halászlére, papucsok egyediségéhez, szegedikumok &#8211, hungarikumokon belül, magyar konyha, étkezési paprikát, szegedikumokhoz, mehethozzávalók, hungarikumokon, alkatrészeként, fűszerpaprikát, visszavitettem, úszómellényben, szegedikumnak, visszaengedte, gasztronómiai, hidegtálakhoz, változataiban, zenehallgatás, visszaküldtem, paprikaschote, feldolgozásra, paprikapulver, egyediségéhez, kulcsmagazin, pirospaprika, szegedikumok, megpucoljuk, törpeharcsa, geschnitten, kimondottan, ottlétemkor, vöröshagyma, másodszorra, engedhették, szerencsénk, meghatározó, elkészítési, reklamálni, készülendő, állapotban, fővárosban, szegedikum, olyannyira, szégyenlős, térségéhez, bodrogközi, nagyrészét, homokvárat,
© 2013 TVN.HU Kft.