Regisztráció  Belépés
A héten nincs szerencsénk
Vasárnap óta csak a botot fogjuk a tó mellett, de hal sajnos nem akad a horogra, azt még nem sikerült fognunk a héten. Pedig már a szomszédasszonyok halászlére áhítoznak, jelezték is felénk.... Hogy mikor lesz belőle valami??? ...
2009-08-06 15:31:45
Holnap halnap! :)
Párom pecázni volt, ezt fogta:





Tuti, hogy holnap halászlé és rántott hal lesz az ebéd! ...
2009-08-05 20:16:53
Út a szegedikumokhoz......
... veszik meg. Az ár igazodik a papucsok egyediségéhez: egy pár 12-13 ezer forintba kerül.

A halászlé és a paprika is szegedikum.
A szegedikumok - a kimondottan a Szeged térségéhez köthető termékek - a hungarikumokon belül önálló csoportot alkotnak. Szegedikumnak tekinthet...
2009-08-05 12:36:19
Paprika:
... fűszerpaprikát. Ez utóbbit teljesen érett állapotban szárítás után őrölve használjuk fel, csemege, édes-nemes, csípős változataiban, a magyar konyha meghatározó elemeként. Gulyás, paprikás, halászlé, számtalan leves és pörkölt színezője és ízesítője. Az étkezési paprikát nyersen, salátának, hidegtálakhoz, vagy sütve, főzve, savanyítva, szintén sokféle étel alkatrészeként fogyasztj...
2009-08-03 21:04:45
Fözöcskézzünk...!
... mártásokhoz a savasabb, testesebb fehérbor dukál. A füstölt halhoz leginkább a száraz, testes és harmónikus savú fehérbor illik. A párolt halhoz lágy, illatos és üde fehérbort igyunk. A halászlét és a halpörköltet testesebb fehérborral, vagy a fűszeres, de nem túl csersavdús vörösborral öblíthetjük le. A sült halhoz testes fehérbort, illetve bársonyos és harmónikus vörösbort szerv...
2009-07-31 15:28:03
Halas tippek
... babérlevelet és vereshagyma karikákat szórunk rá, két evőkanálnyi olajat és egy kanálnyi gyenge borecetet öntünk rá. Pár óráig hagyjuk állni a pácban és azzal együtt tálaljuk.

Halászlé * Fischsuppe

Dunai.
-----
Duna menti gyerek lévén (Paks mellett gyerekeskedtem, majd a Duna másik oldalán, Kalocsán katonáskodtam) a dunai halászlé áll közel szívem...
2009-07-29 12:15:34
Harcsa receptek
... sózzuk.

Harcsafilé spenótágyon
Igazi jó halászlevet akkor kapunk, ha többféle halból készítjük. Személyenként 25-30 dkg halat veszünk. Ponty, harcsa, kecsege, süllő legjobb a halászléhez. Ha csak egyféle halunk van, vásáraljunk hozzá apró kis halakat és, ezek kifőzött levévél engedjük fel a levest. Egy kg halra egy jó nagy vöröshagymát számítunk, karikákra vágjuk é...
2009-07-27 15:11:30
Busa, amúr receptek
... dkg őrölt kömény
0,2 dkg őrölt feketebors
2 gerezd fokhagyma
sertésbél.
Elkészítés:

Egy nagyobb halat pikkelyeitől megtisztítunk. A farkát és a fejét halászléhez félretesszük, a többiről a bőrt is eltávolítjuk, és kifilézzük. A szálkásabb részeket kisebb (kettes) rostájú darálón, a többit nagyobb (nyolcas) lyukún ledaráljuk. Sózzuk, pirospaprikáva...
2009-07-27 15:10:27
Tisza Tó
... reggel és késő este a legjobb fények mellett fotózhattam. Sikerült nagyon érdekes pilla...
2009-07-26 17:30:25
Halászlé-bográcsolás 005.
...otthon...
2009-07-26 17:10:08
1 2 3 ..........................82 83 .............124 125 126 127 ............164 165 166 
Címkék: Tisza Tó, héten nincs, botot fogjuk, szomszédasszonyok halászlére, papucsok egyediségéhez, szegedikumok &#8211, hungarikumokon belül, magyar konyha, étkezési paprikát, füstölt halhoz, párolt halhoz, halpörköltet testesebb, sült halhoz, kanálnyi gyenge, dunai halászlé, nagyobb halat, fejét halászléhez, szálkásabb részeket, többit nagyobb, legjobb fények, szegedikumokhoz, hungarikumokon, alkatrészeként, pirospaprikáva, fűszerpaprikát, gyerekeskedtem, személyenként, szegedikumnak, katonáskodtam, változataiban, hidegtálakhoz, egyediségéhez, fözöcskézzünk, megtisztítunk, babérlevelet, szegedikumok, eltávolítjuk, félretesszük, pikkelyeitől, vöröshagymát, halpörköltet, kimondottan, meghatározó, evőkanálnyi, vásáraljunk, halászléhez, fotózhattam, bográcsolás, halászlevet, vörösborral, öblíthetjük, vereshagyma, spenótágyon, fehérborral, mártásokhoz, szerencsénk, savanyítva, állapotban, ledaráljuk, harmónikus, harcsafilé, térségéhez, elkészítés, feketebors, kifilézzük, szálkásabb, szegedikum, használjuk, halászlére, fischsuppe,
© 2013 TVN.HU Kft.